Norrskenet
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
NORRSKENETmilana chigridow
Norrskenet
Norrskenet
Blogging about luxury travels, life in Stockholm and my search for everything creative and colorful!

Blogging in both Swedish and English
@norrskenet on instagram
[email protected]
  • Instagram
  • Nouw

Arkiv

  • augusti 2017
  • juli 2017
  • juni 2017
  • maj 2017
  • april 2017
  • mars 2017

Kategorier

  • Accessories
  • Beauty
  • Collaboration
  • Everyday
  • Fashion
  • Food
  • Hotels
  • Ischia
  • Lists
  • Moscow
  • Motivation
  • Outfit
  • Restaurants
  • Stockholm
  • Switzerland
  • Thoughts
  • Throwback
  • Tips
  • Travels
  • Wardrobe essentials
  • event

Sök

Mest lästa

  • Cherry bloom, old ladies and chocolate eggs (20 838)
  • almost like breakfast at hogwarts (20 814)
  • 17 degrees - what to do (20 028)
  • cashmere outfit (19 950)
  • sporty (19 879)
  • Wild flowers (19 608)
  • Gothenburg next (19 355)
  • Ice in May (19 144)
  • A list about clothes (19 054)
  • Brunch in Moscow x 2 (18 859)

Ny blogg!

torsdag 17 augusti 2017

Ny blogg!!
http://norrskenets.wordpress.com

Gillar

Kommentarer

One day at Hotel Nendaz 4 vallées

måndag 14 augusti 2017Hotels , Switzerland, Travels

Vill ni följa med på en dag i hotellet som vi bodde på? Klart ni vill! Föreställ dig att du vaknar i detta rum på Nendaz 4 vallées som ligger högt uppe i bergen och är ett klassiskt ski resort hotell, väldigt lyxigt och i ombonad alpstil. Rummen är helt inredda i furu men vad gör det, vi är ju i alperna!

Do you want to come along on a day in the hotel we stayed at? Of course you want to! Imagine waking up in this room at the Nendaz 4 vallées, which is located in the mountains, it's a classic ski resort hotel, very luxurious and in a classic Alpine style. The rooms are completely decorated in pine, but what are you gonna do, we are in the Alps!

När du vaknar först vid sex tiden och går ut på balkongen så möts du av en rosa himmel, men du går och sover i nån timme till för det är ju ändå semester. Vid sju tiden så har ljuset ändrat sig igen och det är dags att gå upp på riktigt!

When you wake up first at six o'clock and go out on the balcony you will meet a pink sky, but you'll sleep for another hour or so because you're on vacation. At seven o'clock the light has changed again and it's time to get up for real!

Vi traskar ner till restaurangen i våra vita fluffiga tofflor, du möts av doften av nybakta krispiga croissanter och enorma chokladmuffins. Plockar på dig yoghurt med smak av tomater (!) och oändligt med raclette såklart! Eftersom jag är med och äter så ska vi ju självklart ordna ett bord som är fyllt till bredden med godsaker. Ni ser ju hur perfekt till blir på bild, så bara en sån sak!

We walk down to the restaurant in our white fluffy slippers, you sense the smell of freshly baked crispy croissants and huge chocolate muffins. Picking up yogurt with tomato flavors (!) and lots of raclette of course! Because you're accompanied by me, we will of course arrange a table filled with lots of goodies.

Du blir helt till dig när du ser den stora makaron-buffen. Du smakar på alla smaker från choklad till pistage, och jag kan berätta att mina favoriter blev citron och vanilj!

You will be at your fingertips when you see the big macaron buffe. You taste all the flavors from chocolate to pistachios, and I tell you that my favorites are lemon and vanilla!

Efter den stora frukosten så vilar vi en stund. Tittar på bergen och försöker avgöra hur långt avståndet mellan varje bergstopp till en annan verkligen är. "Ser du korna som betar där på kullen?"

After the big breakfast, we will rest for a while. Looking at the mountains and trying to determine how far the distance between each mountain peak to another is really. "Do you see the cows there on the hill?"

Men nu är det således dags för ännu mer vila! För på hotellet så finns även en enorm spaavdelning, komplett med saunor i olika temperaturer, ångbastu och pooler. Efter att vi suttit i saunan så kyler vi av oss i snörummet, det är för blodcirkulationen förklarar jag.

But now it's time for even more rest! At the hotel there is also a huge spa area complete with saunas in different temperatures, steam room and pools. After we've been in the sauna, we cool down in the snw sauna, it is good for the blood circulation, I explain.

Vi spenderar timtals i poolområdet, simmar, vilar, blickar ut över bergen.

We spend a lot of time in the pool area, swimming, resting, looking out over the mountains

När vi blir hungriga så svidar vi snabbt om och beställer in mat från hotellets restaurang "The eagle", det får bli en tartar till dig och en...

When we get hungry, we quickly change our attire and order food from the hotel's restaurant "The eagle", we order a tartar for you and one ...

...sorbet gjord på olika grönsaker till mig (jag har inte fått nog av snö riktigt ännu!) Sorbeten består av gurka, tomat, morot och rödbeta. Glass till förrätt? Why not?

... sorbet made of different vegetables for me (I have not had enough of snow yet!) The sorbet consists of cucumber, tomato, carrot and beetroot. Ice cream for starters? Why not?

Vi går in i köket, där jobbar den unge huvudkocken Albert Maillot och hans medhjälpare Benjamin Quartier, idag så var dem bara i tre stycken i köket medans på vintern under högsäsong så är dem upp emot 15 kockar! Vi tackar så hjärtligt för den goda maten.

We enter the kitchen, where the headchef chef Albert Maillot and his assistant Benjamin Quartier are working today, today they were only three in the kitchen while in high season, they are up to 15 chefs! We thank so much for the good food.

Till dessert tar vi in baba rhum, sockerkaka indränkt i rom med vispad grädde till! Lagom starkt och värmande efter en heldag i alperna, imorgon blir det makaron frukost igen!

For dessert we order some baba rhum, spongecake soaked with whipped cream! Strong and warm after a whole day in the alps, tomorrow we will have macarons for breakfast again!

  • Hotels , Switzerland, Travels

Gillar

Kommentarer

7 things to do in the Valais region in Switzerland

söndag 13 augusti 2017Switzerland, Travels

In collaboration with Switzerland tourism

Är du trött på att få sand mellan tårna, pool partyn som luktar klor och den oändligt brännande solens strålar? Då är Schweiz en perfekt sommar destination!
Här är mina bästa tips på vad man kan göra när man är i Valais regionen: häng med!

Are you fed up with sand stuck in every wrinkle of your body, chlorine pool parties and the burning sun? Look not further, Switzerland is the perfect summer destination for you!
Here are my best tips on what to do when you're in the Valais region: let's go!

1. Susa genom bergen på en stålhäst!
Hörni, alltså mountain bike, rekommenderar det till alla för det är så himla roligt! Jag har alltid älskat att cykla och brukar oftast föredra gamla damcyklarna, men wow moderna cyklar är något utöver det vanliga. Cyklarna vi cyklade med vägde cirka 5 kilo och gjorde nästan allt arbete själva. Man börjar på toppen av berget och sedan åker man nerför de steniga serpentinstigarna. Så främst var enda tekniken att man skulle bromsa väldigt kontinuerligt, ingen sorts förkunskap krävdes.

1. Fly through the mountains on a steel horse!
Guys, let's talk about mountain bikes, how awesome aren't they? I highly recommend it to everyone to try, because it's so much fun! I have always loved cycling and usually prefer old ladybikes, but wow modern bikes are something else. The bikes we rode weighed about 5 kilos and did almost do all the work themselves. You start at the top of the mountain and then you go down the rocky serpent trails. So the only technique was that you had to brake very continuously, no kind of prior knowledge was required.

Att cykla i bergen är ett utmärkt sätt att se allt på limiterad tid, det finns oändligt med olika bergsstigar och vissa fantaster cyklar i timmar bara för att se allt (och få cykla såklart!). Vår cykeltur tog cirka 1,5 timme och jag ramlade bara en gång!

Cycling in the mountains is a great way to see everything on a limited time, there are endless mountain trails and some enthusiasts bike for hours just to see everything (and just to bike of course!). Our bike ride took about 1.5 hours and I only fell once!

Oftast så fanns det inte ens stängsel vid sidan av de branta stigarna, detta var ett undantag - då det var ett stup rakt ner!

Mostly there wasn't even a fence next to the steep paths, this was an exception - because it was a just straight down from here!

2. Se när ett berg tillverkas
Eller choklad för den delen. Vi fick ju aldrig se toppen på Matterhorn då vädret var väldigt dimmigt alla dagar vi var där. Men det löste ju såklart den lokala choclatieren Fuchs, han lugnade oss och sa att han har ett ett helt lager fyllt av små Matterhorns! Ta verkligen chansen att uppleva ett schweiziskt konditori eller chokladtillverkare, det är som att besöka Mendls konditori från "The Grand Budapest" - fast utan alla instrument såklart!


2. Visit a chocolatier
Or chocolate for that matter. We never saw the top of Matterhorn because the weather was very foggy every day we were here. But, the local choclatier Fuchs, he calmed us down and said that he had his whole cellar full of little Matterhorns! Take a chance to experience a Swiss patisserie or chocolate maker, it's like visiting Mendl's pastry shop from "The Grand Budapest" - without any escape instrument of course!

Mini Matterhorns fyllda med nougat.
Mini Matterhorns filled with nougat.

3. Se hur Raclette tillverkas
När vi ändå är inne på att se hur saker tillverkas för hand och från grunden, så rekommenderar jag verkligen att se hur den lokala osten Raclette tillverkas. Gå upp i ottan, åk till en gård, och var med bonden i hela processen. Vi besökte gården Cabane de Balavaux. Det är en helt annan sak att vara med när osten tillverkas, man får uppleva hela ost-proteinets doft (den sitter kvar i flera dagar sen i kläderna så att man inte ska glömma!) se hur osten separeras, och smaka på vasslen.

3. See how Raclette is manufactured
When we are still looking at how things are manufactured by hand and from scratch, I really recommend to see how the local cheese Raclette is created. We visited the farm Cabane de Balavaux. Wake up at dawn, go to a farm, and stay with the farmer throughout the whole process. It's a whole different thing to be involved in, you will experience the smell of the whole cheese protein (the scent stays for several days in your clothes so you won't forget about it too quickly!) You will see how the cheese is separated and taste the rich whey.

Beroende på hur mycket man väljer att värma upp ostmassan så får man olika hårdhet på osten, den hårdaste varianten är den populäraste!

Depending on how much you choose to heat the cheese mass you get different hardness on the cheese, the hardest kind is the most popular!

4. Se hur Raclette smälts
Raclette kräver faktiskt två punkter på denna lista. Denna ost är närmast helig i ett annars inte så religiöst land. Den äts smält med potatis, och that's it! Inget mer, det är liksom allt man får till middag. Schweizarna är galna i denna nationalrätt, jag känner mest kan jag få något mer haha?

4. See how Raclette is melted
Raclette actually get two points on this list. This cheese is almost holy in an otherwise non-religious country. It is eaten melted with potatoes, and well that's it! No more, this is everything you get for dinner. The Swiss are crazy about this national dish, I mostly feel like: can I have something more to this haha?

Precis som när det bildas en krispig, saltig ostskorpa på lasagne - precis likadant smakar Raclette. Bild lånad av http://www.freedomtravel.se

Imagin when you get a crispy, salty cheese crust from the top of a lasagna - Raclette tastes just like that. Photo borrowed by Freedom Travel.

5. Gå i fotspåren efter en film eller bok
Ni vet ju hur jag är vid den gör tiden, jag älskar att leva mig in i en bok eller film så pass mycket nu så jag bara vill göra och uppleva samma sak som i mina favoritverk. Ett sådant är Heidi. Heidi som springer och leker med getter, har en farfar som bor i en alpstuga och plockar blommor dagarna i ända. Detta var ju såklart väldigt svårt att genomföra haha, en farfar fanns ej på plats och vi såg varken kor eller getter. För att inte tala om att det regnade om vartannat. Men tanken och platsen var ju det viktigaste ändå, och jag fick ju faktisk se allt med egna ögon. Det var inte längre bara föreställningar genom en bok utan riktiga upplevelser.

5. Walk in the footsteps a movie or a book
You probably know what I am like at this time, I love to relive a book or movie so much, so I just want to do and experience the same thing as in my favorite pieces. One of those is Heidi. Heidi runs and plays with goats, has a grandfather who lives in an alpine cottage and picks flowers all days long. Of course, this was very difficult to recreate haha, a grandfather was not at all available and we did not see neither cows or goats. Not to mention that it was raining non stop. But the story and the actual place were the most important, and I actually saw everything with my own eyes. It was no longer just imaginations through books, but actual real experiences.


En minut senare föll regnet ner. Och inom två minuter var det soligt igen.

A minute later the rain fell down. And within two minutes it was sunny again.

6. Tåg genom Valais
Att ta tåget genom Schweiz är en aktivitet för sig, varje ny kanton visar nya landskap. I Schweiz så är tågnätverk mycket utvecklat och det existerar till och med speciella "glaciär-tåg" som åker på väldigt höga höjder, ett sådant fanns i Valais. Vi fick Swiss pass utfärdade till oss som funkar att åka med på alla tåglinjer plus att gå in på alla museer i landet, ett riktigt guldkort med andra ord!


6. Train through Valais
Taking a train through Switzerland is an activity by itself, each new canton shows new landscapes. In Switzerland, the train networks are very developed and even there are special "glacier trains" that go at very high altitudes, such as in Valais. We got Swiss pass issued to us that works all the train lines plus they permit us to enter all the museums in the country, in other words: a golden card!

Jag var såklart mycket gladare än vad mitt ansikte utrönte *forever resting bitch face*.

Of course, I was much happier than my face expressed *forever resting bitch face *.

7. Zermatt
Så om du har kryckor, har svårigheter att andas på höga höjder eller bara avskyr att röra på dig i terräng? Då är lilla Zermatt stället för dig!
Zermatt har vanligtvis cirka 5000 invånare så ALLA känner alla (våra guider hälsade praktiskt taget på alla förbipasserande).
Staden är heeelt bilfri, det existerar endast elbilar och endast hotell eller restauranger/butiker har behörighet att äga en. Eltaxis existerar såklart! I Zermatt finns väldigt många restauranger och nästan inga turistfällor, allt är väldigt genuint. Till och med McDonalds i Zermatt befinner sig i ett hus i alpstil.

7. Zermatt
So if you have crutches, have difficulty breathing at high altitudes or just don't like to move in terrain? Then tiny Zermatt is the place for you!
Zermatt usually has about 5000 inhabitants, so everyone knows everyone (our guides practically greeted everyone we passed).
The city is completely car free, it only exists electric cars and only hotels or restaurants / shops have the right to own one. Taxis, of course, exists! In Zermatt there are lots of restaurants and almost no tourist traps, everything is very genuine. Even McDonalds in Zermatt is in a Alpine-styled house.

Glöm ej att besöka Fuchs bageri för att köpa små svartnosade får-kakor.

Don't fort get to visit Fuchs bakery to buy some blacknosed sheep cookies.

  • Switzerland, Travels

Gillar

Kommentarer

Norrskenet

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2021-08-20 15:50