Header

Blir ett kort inlägg för att inleda veckan som inte fick någon vidare start. Skulle ha varit på föreläsning kl 8 imorse men försov mig så kom inte förrän övningen 13. Känner dessutom att jag är på väg att bli förkyld, så det känns som att det kommer bli en kul period framöver.

Imorgon måste jag se till att fixa labförberedelsen till på onsdag... ska bli kul!!!

Har extremt ont i huvudet och börjar kl 8 imorgon också, så nu ska jag titta på Criminal Minds och somna med en vetekudde.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då var tentaveckan äntligen över och jag kan börja fokusera på att komma igång med livet.

Jag vaknade med migränkänsla och har känt mig seg hela dagen. Antagligen är det botoxen som börjar lämna kroppen och jag ska till läkaren på onsdag för påfyllning.

Är faktiskt rätt taggad på att dra igång med skolan igen. Fysiktentan gick åt helvete, fick antagligen 10 poäng av 26, och det räcker inte för att bli godkänd. Men det är ok!! Satsar på omtenta i april istället. Börjar inse att man inte ständigt behöver vara bäst på allt, särskilt fysik som jag aldrig har gillat. Matten gick desto bättre, var livrädd först när jag lämnade salen i fredags då jag skrev klart tentan på drygt en timme. Tyckte det gick alldeles för fort, med tanke på att vi ändå hade hela fyra timmar på oss att skriva. Samtidigt kollade jag igenom tenta flera gånger när jag kände mig klar, och det var inget jag ville ändra - så jag lämnade in tentan och hoppades på det bästa. När jag var i MOS med Agnes och testade glasögon pep mobilen till att de hade lagt upp tentan med lösningar, och när jag jämförde med vad jag skrivit så bör jag få minst 18/26 poäng! Så det känns riktigt skönt.

Mest av allt känns det bra att ha lämnat de tentorna bakom mig så jag kan börja om på nytt med ny motivation till basåret. Jag var och köpte nya block idag, och min tanke är att jag ska skriva upp vilka uppgifter jag missat att göra i skolan och sedan se till att göra dom SAMMA kväll hemma. På så sätt bör jag inte känna att jag ligger efter.

Har varit inne på tumblr mer på senaste också, och idag insåg jag att jag saknar det kreativa med att göra edits och liknande. Så tänkte försöka börja med lite sånt igen också.

Tänkte ge min tumblr en liten makeover och sedan göra lite yoga, eftersom jag inte orkade följa med mamma på zumba. Så det är väl planen just nu:
  • fixa till min tumblr
  • yoga
  • packa väskan till imorgon

KRAM

Likes

Comments

Känns som ett riktigt bra tillfälle att börja med bloggandet igen, något som faktiskt varit en del av mitt nyårslöfte 2018.

Min ambition med detta är att få mitt liv mer organiserat och därmed hålla koll på vad jag gör, och kunna rensa tankarna. Jag behöver låta skrivandet bli min lilla ventilation från livet på KTH där allt ständigt är siffror och olika formler. Jag vet mycket väl att jag behöver använda språket mer än vad jag gjort på höstterminen - och finns det nåt bättre sätt än att blogga?

Det jag hoppas kunna skildra den här gången är hur jag ska klara av en utbildning jag egentligen inte trivs med, men för att sedan kunna fortsätta med media och teknik - vilket har varit min dröm sedan jag gick på dagis. Utöver det blir det vanliga dokumenteringar från vardagen med jobb, tankar och känslor - och framförallt hur jag hanterar den ångest jag levt med hela mitt liv, som jag nu trappar ned medicineringen för.

Jag hoppas jag verkligen kan ta tag i skrivandet den här gången för att utveckla mitt språk, men också för att själv må bättre.

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Nu har jag faktiskt bestämt mig på riktigt för att ta tag i mitt liv. Hur många gånger har jag inte sagt det...? Förhoppningsvis kan jag hålla det denna gång.

Har blivit snäppet bättre på att hålla ordning på rummet, och jag märker vilken skillnad det gör för mitt humör. Känns så öppet och ljust nu i mitt lilla rum.

Nästa steg är att ta tag i skolan ännu bättre, jag klarar mig ganska precis att bli godkänd i fysik och kemi som det ser ut just nu, men känner att jag inte gett 100% åt plugget och det måste jag bli bättre på. Tror faktiskt att blogga kan hjälpa, då jag känner hur less man blir på att inte ha något slags språkämne i skolan längre. Jag behöver få utlopp för alla ord jag har inom mig. Sådan har jag alltid varit. Samma sak med språk, ska försöka ta åtminstone 30 min varje dag för att plugga lite språk på egen hand. Det gör verkligen ont i hjärtat att inte lära mig språk. Hur konstigt är inte det egentligen? Kan säga att det verkligen inte är lika kul att lära sig olika formler dag in och dag ut. Men förhoppningvis kommer det bli roligare nästa år när jag börjar på riktiga utbildningen.

På torsdag är det iallafall dags för första tentan, vilket är i matte. Innan har vi haft kontrollskrivning, vilken jag blev godkänd i - och tack vare det kan jag tillgodoräkna 8 poäng av 26 på tentan, och endast 12 behövs för att bli godkänd. Så det känns ändå ganska lugnt. Men ska försöka göra några gamla tentor snart, och sen har vi ju räknestuga imorgon.

Nu tänkte jag iallafall försöka öva lite tjeckiska... känns som att det var hur länge sedan som helst. Ska också klämma in lite "avancerad spanska" på Mondly.


KRAM

Likes

Comments

Det är inte svårt att veta när det är dags att släppa taget om någon. Helt ärligt är det rätt lätt, egentligen. När han får mig att känna mig urusel mer ofta än det känns bra, då är han inte längre något att ha. Det var jättelätt att inse. När det bränner i bröstet av att ständigt gå och tänka på vad han gör och vem han är med, samtidigt som han inte visar något tillbaka - då är det dags att gå vidare. Men det är svårt att acceptera att det har varit dags. Jag har inte velat göra det, för någonstans, innerst inne, har ett hopp existerat. Jag har trott att han kanske skulle ändra sig, och känna för mig på samma sätt som han gjorde förut. Men jag har också vetat att det inte kommer hända.

Nu pratar vi inte längre, och jag mår äntligen bättre än vad jag gjort på länge.

Likes

Comments

Frustrationen nu är groooooooov. Känner verkligen att jag behöver städa lägenheten - JAG VILL städa - men känner mig fysiskt inkapabel till det. Har legat i sängen i över en timme nu och lyssnat på musik medan jag känner hur irritationen växer över att jag inte har gjort ett skit hemma. Mitt rum var så fint veckan innan jag drog norrut... stökigaste människan och lataste - det är jag. :-)

Likes

Comments

I kollektionen som släpptes nu är vänskap det överliggande temat, med fyra underkategorier som kallas

  • Forever Friendship
  • Symbols & Messaging
  • A Gift of Friendship
  • Glamour Night

Det verkar som att vi satsar hårt på hängande berlocker, vilket jag på ett sätt kan tycka är rätt skönt/kul. De kan ofta vara rätt lätta att sälja in, då de kan bli en snygg detalj på ett armband som är fyllt med enkla silvriga berlocker. Det blir en bra touch med en dangle mitten. De kan också gå bra att sälja till en halskedja!!

Det är inte direkt jättesvårt att lista ut vad syftet med Forever Friendship är. Berlockerna handlar om att visa sin uppskattning till en vän som står en nära - som vi diskuterade på personalmötet kan det också vara en rolig tillbakablick till när man var liten och dela halsband med sina kompisar. Förhoppningsvis är det många som tänker så - att det är en kul grej - istället för att tycka att det är barnsligt. Känns ju som en rätt perfekt present till en kompis under en viktig del av sitt liv. Samtidigt som om man satsar på berlocken som är i två delar, så får man något till sig själv också.

Symbols & Messaging är inte direkt en stor "del" av kollektionen, utan ger snarare förklaringar till vad de olika symbolerna står för. Nallebjörnen står för affection och tenderness. Rosetten betyder att man har ett speciellt band till någon, att man är knuten till någon. Ihoplänkade hjärtan tyder på hängivenhet. Och ett enkelt hjärta betyder kärlek och omtanke.

A Gift of Friendship är de nya armbanden vi får in till Moments-kollektionen. Storytelling till dem kan blicka tillbaka på när man delade med sig av såna armband till kompisar samtidigt som man önskar sig något. Man ska sedan inte ta av sig armbandet, och när det faller av kommer önskan att gå i uppfyllelse. (Sedan får vi ju vara tydliga med att våra produkter INTE kommer ramla av!!!) Jag är tyvärr inte jätteförtjust i dem, men det är klart att det kan bli en kul grej att ge mellan kompisar. De kostar ju inte särskilt mycket, så det kan bli en söt detalj. Dock tror jag att de skulle sälja bra här om vi hade fått in dem i de lite mer naturliga färgerna - inte rosa, blått och lila som vi har fått in nu.

Glamour Night tycker jag dock är den roligaste delen i kollektionen och skulle absolut kunna tänka mig att själv köpa några av berlockerna. Syftet här är att man ska hylla "de kvinnliga" utekvällarna som man har med sina vänner, och kan vara en lättare present till någon man inte är jättenära med - till skillnad från den första kategorin. Jag är riktigt sugen på Cosmo-glaset, den ser så god ut.

Likes

Comments

Inser att jag bara bloggar och skriver när något jobbigt händer. Jag ska försöka ändra på det nu, men liksom alla gånger tidigare kommer jag antagligen skriva ett inlägg och sen ta en paus på tio år.

Jag sitter på tåget nu, någonstans efter Gävle. Ska vara framme om en dryg timme i Stockholm. Var otroligt nervös innan, just på grund av hur mycket problem jag har haft med min ångest när det kommer till resor. Det blev några tårar när jag kramade om mina föräldrar på stationen i Sundsvall, men det här är sånt jag måste göra för att utvecklas och övervinna de rädslor jag haft. Rädslan och ångesten kom tillbaka ett par gånger den första timmen av resan, och jag kände hur hjärtat brände som om det skulle explodera. Men det var bara att koppla bort hjärnan och inte tänka på det.

Nu bär det hur som helst av till Stockholm efter en knapp veckas semester uppe i Sollefteå, och jag ska jobba hela helgen. Det har varit många som frågat mig hur jag orkar jobba så mycket på mitt lov, men jag känner att det är bäst så. Hade jag varit ledig hade jag antagligen inte gjort något under den perioden.

Till hösten börjar, inte oväntat, ett nytt äventyr. Jag har sagt farväl till glasväggarna på YBC, och i augusti är det dags att göra KTH till mitt hem. Det känns väl skönt att fortsätta plugga på en gång, jag vill bara få det överstökat. Jag börjar med ett tekniskt basår för att läsa de ämnen som jag gick miste om på samhällsprogrammet. Året efter väntar en fem år lång civilingenjörsutbildning inom medieteknik. Förhoppningsvis orkar jag med det, men jag vet egentligen inte ens vad jag kommer att bli efter utbildningen. Allt jag vet är att det är rätt brett, jag kommer jobba med teknik (uppenbarligen), och inom media. Jag blir heller inte av med möjligheten att fortsätta som journalist efteråt, men då kommer jag ha en utbildning som kan bära mig längre än journalistiken. Vi får ser hur det känns med tiden - det är ju inget fel med att sadla om.

Tillbaka på jobbet imorgon igen alltså. Det släpptes en ny kollektion idag - en ganska liten. Men jag behöver göra "utbildningen" på vår interna hemsida för att förbereda mig. Tänkte göra det nu, så får vi se om det kanske blir ett litet sammanfattande inlägg efteråt.

Likes

Comments

Har fått i "läxa" att skriva om den här dagen så detaljerat som möjligt. Har skjutit upp det alldeles för länge men bättre sent än aldrig. Är så jobbigt att gå in i sig själv och minnas den  dagen, när jag var med om ett andra terrordåd.

Jag vaknade på fredag morgon fullständigt utmattad och bestämde mig rätt tidigt för att strunta i skolan. Min fasters begravning hade varit dagen innan, och jag hade fått migrän i samband med det. Dessutom hade jag bara en lektion och skulle till jobbet kl 12. Jag gick och la mig i sängen med mamma som hade tagit ledigt även på fredagen, och pappa sa hejdå till oss innan han åkte till jobbet. Mamma och jag låg kvar ett tag innan vi gjorde frukost. Tror inte vi åt något speciellt egentligen, men vi var båda rätt nere och trötta. Ett tag vet jag att jag funderade på om jag skulle sjukskriva mig från jobbet också, men bestämde mig för att det kunde vara skönt att vara med mina kollegor som inte var en del av den sorg och saknad vi kände hemma.

Vi hade inte ätit riktig middag dagen innan, utan jag och Jonas hade köpt thaimat och pizza, så jag hade därför ingen lunch med mig till jobbet. Tanken var att jag skulle åka lite tidigare för att hinna köpa nåt på Ica innan jag skulle börja. När jag kommer till tunnelbanan och ska ta upp SL-kortet märker jag att min bankkort inte är i plånboken, och jag kommer på att jag glömt det på soffbordet hemma. Jag kliver på tåget och ringer mamma och berättar hur klumpig jag var och frågar samtidigt om vi hade pengar på Ica-kortet. Vi kunde inte kolla saldot och vi höll på att försöka komma på hur jag skulle fixa lunch. Jag funderade på att fylla på mitt Espresso House Card och köpa nåt där, men tydligen var inte mitt konto kopplat till appen - så det gick inte heller. Jag gick in på Ica och plockade på mig två mackor och en drickyoghurt, sedan gick jag för att betala och hoppades på det bästa. Köpet gick igenom och jag fortsatte upp på Drottninggatan och mot Pandora.

Jag kommer in på jobbet och möts av mina kollegor som frågar hur det är, som vi alltid gör. Jag skrattar och berättar att jag glömt kortet hemma och de säger att jag alltid kan låna pengar av dem om det skulle behövas - och vi går sen ut för att fortsätta jobba.

Efter 14 någon gång kommer det in två kvinnor och letar efter någon guldberlock att sätta på den enas läderarmband, men vi hade tyvärr inget som passade. Självklart ville jag sälja nåt i guld, så jag försökte hitta på något som skulle passa hennes önskemål. Jag visar våra läderarmband och förklarar att dessa går att använda med alla guldberlockerna, och hon faller för det bruna armbandet. Efter många om och men bestämmer hon sig för att hon gillade ett guldclip med stenar på, och hennes kompis tycker även hon att det ser jättesnyggt ut. Jag måste ju erkänna att jag är säljare, så jag ville gärna få henne att köpa en till - men hon var inte särskilt intresserad av någon av de andra guldbelockerna. Kompisen tyckte också att det hade varit snyggt med någon berlock till, så jag visade dem ett likadant clip men helt i silver. Det blev en hit, och de passade jättebra tillsammans och kompletterade dessutom hennes klocka som var i brunt läder. Hon ville också ha ett Carekit för att lättare kunna öppna clipsen. Jag gick först för att att hämta fram ett nytt armband, så hon inte fick den som legat på skyltning och jag satte ihop allt och la fram det i kassan. Klockan är nu runt 14.45 och jag börjar slå in köpet. De två kvinnorna påminner mig om Carekitet, som jag helt hade glömt bort och jag irrar runt i affären och kan inte komma ihåg var vi har dem. Jag frågar mina kollegor som visar mig, och jag tänker att jag tar så fruktansvärt lång tid på mig och ber om ursäkt till kunderna. De säger att det inte är någon fara och jag ska ganska precis överräcka dem påsen när vi hör någonting börja bullra. Allt går så fort, jag minns egentligen inte vad som hände först, men jag tror att jag först hörde själva lastbilen följt av panik och skrik, och människor som sprang in i vår butik och de runt om för att söka skydd. Vi har räknat på övervakningsfilmen och kommit fram till att det tog sex sekunder från att vi började reagera till det att lastbilen hade dundrat förbi. Vi står där och gapar och försöker förstå vad som just har hänt. Jag har ena handen på bröstet, och den andra håller för ena örat. Jag vet att jag hann tänka tre saker under den korta stunden. Först när jag kände vibrationerna i marken och ljudet trodde jag att det var en jordbävning - inte den första för min del. Sedan uppfattade jag på nåt sätt att det var ett fordon som rörde sig ner på Drottninggatan, och jag tänkte då att det var en Smash and grab. Men när jag ser den mörkblå lastbilen åka förbi i en så hög hastighet såg jag på en gång det man hört om och sett från Nice och Berlin. Jag förstod på en gång att det var en terrorattack. Varför skulle det annars åka en lastbil på Stockholms mest trafikerade gågata? Människorna drog igen vår dörr i panik, och det kom in grus och damm i butiken. Men det blev helt tyst, innan de flesta sprang ut för att se vad som hänt. Min kollega trodde han hade fel på bromsen, och gick ut. Hon såg hunden. Men jag stod bakom kassan helt paralyserad, men medveten om vad som hänt. Folk grät och hade panik, men vi gjorde vårt bästa för att behålla lugnet. Jag frågade om de vill ha godis - vi hade precis fått ett påskägg av vår regionschef som vi hade gått och ätit av hela dagen. Vi erbjöd dem vatten och alla bad oss låsa butiken. Vi var nog alla rädda för vad mer som kunde hända. Vi skulle öppna kontorsdörren där vi hade våra nycklar, men kodlåset vägrade fungera. Vi slog in koden säkert 10 gånger, men dörren gick inte upp. Stressen byggdes på ännu mer, då vi kände oss så otrygga. Som tur var kom jag ihåg att min chef hade berättat för mig en gång när jag glömt nycklarna hemma att vi alltid har ett extra set i ena kassan eftersom kontorsdörren en gång gick i lås och man kan använda samma nyckel för att öppna den dörren. Vi tog ut nycklarna och gick först för att låsa ytterdörren innan vi låste upp kontoret. I all den här paniken kände jag dock att min prioritering var att få kontakt med min familj. Min stackars mamma som var hemma, helt ovetandes om vad som hänt. De behövde få höra från mig att jag mådde bra, innan nyheten om en terrorattack nådde dem. Jag kunde inte komma åt min mobil på kontoret, så jag fick ringa från jobbets telefon. Mamma kände inte igen numret som ringde, och när hon då hörde min röst måste hon ha förstått på en gång att något var fel. "Mamma, bli inte rädd - men det har precis varit en terrorattack på Drottninggatan, men jag mår bra." Jag minns inte om jag sa så mycket mer innan vi la på och jag äntligen kom in på kontoret. Mamma hade försökt få tag på pappa och Jonas, men ingen hade svarat. Jag skickade ett meddelande iallafall där jag skrev att jag var i säkerhet. En kort stund senare ringer pappa upp mig, och jag säger till honom att jag ska fatta mig kort eftersom han lär ha mycket på jobbet nu (SVT), men att en lastbil har kört på DG och vi är inlåsta i butiken. Jag hade också försökt få tag på Jonas, men han hade suttit i möte. Som tur var hade mamma till slut fått tag på honom och berättat vad som hänt. Han undrade om han skulle gå och hämta mig, men jag hade varit tydlig med att ingen fick leka hjälte och komma till mig. Jag var rädd, men jag var i säkerhet. En liten stund senare ringde mamma upp mig igen, och vi la inte på förrän jag var i hennes armar.

Jag vet att vi alla trodde att de hade tagit gärningsmannen, eftersom det kändes omöjligt att överleva en sådan krasch. Det gav oss ett visst lugn.

De flesta var ute i butiken, gömda bakom kassorna och med nyheterna uppe på skärmarna, men jag satt i ett hörn på kontoret. Jag satt på en sån där liten pall som man brukade ha när man var liten och skulle borsta tänderna - och med mamma i telefon. Jag minns att jag hörde helikoptrarna, och att jag bara väntade på att en bomb skulle smälla. Panikattackerna var på väg, och jag mådde illa, men jag satt där och försökte ta det lugnt. Försöka andas, inte titta på kaoset på gatan. Och inte lyssna på de rykten som gick om skottlossningar runt om i Stockholm. Det var svårt att undvika. Det var allt man kunde prata om inne hos oss. Jag försökte stänga ute allt och bara lyssna på mammas röst på andra sidan telefonen. Hon bestämde sig för att ta sig till mig och hämta mig. Först grät och jag sa att hon absolut inte fick ta sig in till stan. Hon skulle stanna där hon var säker. Men det går inte att hindra en mamma vars barn är i fara, och till slut gick jag med på att hon skulle komma in och hämta mig. För att skingra mina tankar berättade hon allt hon gjorde. Hon var och handlade på Coop, och skulle hem och lämna kassarna. Men när hon kom till Södra Station såg hon att 55an stod där ,redo att åka. Hon frågade chauffören hur långt han åker - och han sa att han än så länge åker till Kungsträdgården. Så hon hoppade på, men kom inte längre än till Mariatorget. Där var han tvungen att evakuera bussen, och mamma gick till fots med matkassarna in till centrum där allt hänt. Hon gick mot strömmen. Hon berättade för mig att alla sprang mot henne, men hon skulle dit "där allt kaos var". När mamma väl var på väg till mig blev det min trygghet. Hon blev min räddning. Gråtandes frågade jag hur lång tid det skulle ta, och hon gav mig någon slags uppskattning jag numera inte minns. Efter kanske 20 minuter var hon framme, men hon fick inte komma in till mig. Poliserna sa att Drottninggatan var helt avspärrad, och att hon bara fick vänta på att vi skulle bli evakuerade av räddningstjänsten. Hon sa till mig att hon inte skulle gå därifrån, utan hon skulle sitta och vänta i närheten tills jag kom ut. Jag bad henne sitta nära poliserna, för där kände jag att det var säkert.

Jag fick pausa samtalet med mamma några gångar för att prata med mina chefer som undrade hur vi mådde, och förklarade att vi skulle få hjälp av psykologer senare.

Inne hos oss var vi totalt nio personer, och en av dem har vi som jobbade kallat för hippien. Det var en jätteskön kille med pälsjacka, uppsatt hår och utsvängda jeans. Även han pratade i telefon med sin mamma, som jobbade sin andra dag på larmcentralen. Hon förklarade för honom att vi inte fick gå ut förrän vi blev hämtade - så nu fanns det inget mer att göra än att vänta och hålla oss lugna.

Mina kollegor, som jag fortfarande är så imponerad av, började stänga butiken som vanligt; räkna kassorna, banka pengar och låsa in smycken. Jag kom på att det kanske var bra om jag började ta av mina smycken också, men fick bara av mig ett armband innan en räddningsarbetare knackade på för att släppa ut oss. Jag försökte få av mig smyckena, men Alicia sa "skit i det där". Nu var det viktiga att vi fick gå därifrån. Vi larmade och låste, och väl utanför insåg jag att glömt byta från mina jobbskor till mina vanliga.

Jag minns det som att det var helt tyst och grått på gatan. Jag tror att jag tittade ner mot Åhléns och såg bilen och rök. Men jag vände snabbt bort blicken igen. Ungefär utanför Apoteket, precis bredvid oss, låg en del av lastbilen. Jag kallar det för karossen, men jag vet inte om det stämmer. Vi fick röra oss mot Hötorget, och jag höll på att halka. Räddningshjälpen varnade oss för att det var halt, någonting måste ha läckt från bilen.

Jag förklarade för mamma att vi var på väg nu, och att hon skulle vänta på mig där hon var. Det fanns tydliga direktiv om hur vi fick gå - det var bara vissa gator som var säkrade. När vi var vid Hötorget fick Lexa prata med mamma för att försöka förklara var vi var och hur vi skulle gå - jag var jätteförvirrad och kunde inte förklara någonting. Vi var på väg mot Sveavägen iallafall, men vi fastnade i en stor klunga där en buss stod. Vi trodde att vi inte fick gå längre, men till slut börjar en polis skrika att vi inte kan stå här - det är för farligt. Så irriterade börjar vi trycka oss fram genom folkmassan och jag försöker hitta mamma. Hon förklarar att hon är på en bro vid apoteket - men jag ser henne inte. Till slut hittar jag henne, och jag sträcker upp handen så att hon ska se mig. Jag säger till mina kollegor att jag hittat mamma, och vi kramar varandra hejdå. De skulle vänta på Alles syster och sen gå hem tillsammans. Jag nästan rusar upp för trappan, och när mamma äntligen är precis framför mig lägger vi på och tårarna bara sprutar när hon kramar om mig. Vi står där ett tag och kramas, och jag gråter. Sedan börjar vi röra oss hemåt - enda sättet var att gå. Vi försökte undvika de mest aktiva gatorna, och tog de lite mindre. När vi kom till Gamla Stan ser vi att en polisbil stoppat en röd skåpbil för att söka igenom den. Det tragiska är att det känns som att de stoppades mest för att de inte såg svenska ut. Överallt åkte det civila polisbilar, och vi blev nästan påkörda av en som var otydlig med hur han skulle åka, och satte inte ens på sirenerna.

Min mobil var på väg att dö, men jag försökte svara oroliga kompisar som undrade hur jag mådde.

Väl hemma kom chocken på riktigt och jag låg mest och skakade i soffan och mådde illa, men jag ville se nyheterna. Nu när jag var utom fara kändes det viktigt för mig att hänga med i vad som händer. Jag grät mycket, och sen blev jag lugn. Så höll det på länge - fram och tillbaka. Mamma gick och lagade tacos, och jag försökte få i mig någonting iallafall - jag åt ju aldrig lunchen som jag stressat för bara några timmar tidigare. Efter "middagen" la vi oss i soffan och tittade på Modern Family och försökte varva ner. Vi väntade på att pappa skulle komma hem från jobbet - de hade inte blivit utsläppta än. Det kändes bättre när alla var hemma, och jag visste att även Jonas och Lina var hos sig.

Den natten sov jag mellan mamma och pappa, mest för att jag var rädd att traumat skulle komma tillbaka när jag sov. Jag hade märkt innan att varje gång jag blundat såg jag bilen, och jag föreställde mig hans ansikte - fast än jag inte hade sett det. Men jag drömde inga mardrömmar. Jag sov inte bra, men det var inte hemskt iallafall. Tror mest jag sov dåligt för att det inte var jättebekvämt att ligga mellan sina föräldrar...

Likes

Comments

Har varit en tuff kväll. Många tårar och jag har äntligen lyckats lägga mig i sängen för att sova. Men tankarna är svåra att kontrollera. Jag vet att när jag vaknar kanske du inte längre finns kvar. Jag vet att det snart är din tid att lämna oss, och det gör så ont att tänka på. Det har blivit så verkligt nu. Men hur ont det än gör för mig - för oss - går det inte ens att mäta med den smärta du måste ha känt de senaste åren. Den smärta som blivit så mycket värre de senaste månaderna. Den smärta som nästan förlamat dig. Det gör ont för oss alla. Men det är dags att säga hejdå. Du förtjänar inte att gå igenom det du har gjort.
Innan jag började skriva nu, låg jag och blundade och försökte fly in i drömmarna. Men det var som om vinden smekte min hand, och det kan mycket väl vara kylan som sveper in från ventilerna ovanför min säng - men jag vill verkligen tro att det är du som ger mig en sista kram. Oavsett vad så kommer du alltid ha en otroligt viktig plats i mitt hjärta. Jag älskar dig oerhört mycket.

And if you were with me tonight, I'd sing to you just one more time. A song for a heart so big, God wouldn't let it live. May angels lead you in.

Likes

Comments