Idag startade vi dagen med att värma bagels(autokorrekt ville skriva vagel, usch!) på öppna spisen. Lyxade med egenskördade tomater till det. Ja, de har precis mognat, haha. Kan väl säga att jag har något ljusgröna fingrar. 

 Även fast jag är f-ledig så är helgerna bäst, för då är ju bobo också hemma så vi kan hjälpas åt mer och ha familjehäng. Kan hända att vi skruvar lite kök sen. Kan hända att vi bara tar det lugnt också.. 😏

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I rummet som ska bli det nya köket finns en murstock. När snickarna skulle bättra till putsen på den så var den gamla putsen så porös att den bara lossnade. Så det blev för dem att knacka bort all gammal puts och göra om, för att det ska kunna hålla i framtiden. Eftersom vårt hus användes som fritidshus av de förra ägarna och dessförinnan stått delvis tomt, så har huset inte varit uppvärmt vintertid, vilket inte är så bra då såna här saker kan hända. Hur som, nu är det ordentligt gjort och kommer hålla framöver. Det tog sin lilla tid att mura upp allt igen, men nu är det klart och till helgen kan vi måla murstocken. Jag ÄLSKAR att måla, så när jag fick det beskedet började det klia i fingrarna.

Ivrig som jag är ibland tog jag ist tag i ett litet målarprojekt idag. Det får stilla min målarabstinens, tills jag kan sätta igång med att måla murstocken. Jag målade Bobos egensnickrade barngrind som vi har vid trappan i vårt sovrum. Sen lät jag även stegen på en Ikea pall få lite färg. Snyggt och bättre hållbarhet!

Kanske svårt att se skillnad, underarbete är ju på så sätt otacksamt. Men bilden till höger är den färdigmurade. Så snart färg kommer på syns resultatet tydligare.

Likes

Comments

I helgen berättade min käre partner att det är 15 veckor kvar tills jag fyller 30. Och för att födelsedagen med stort D ska komma som en chock så ska jag få sakta men säkert vaggas in i att fylla år. Genom att jag ska få två presenter i veckan tills dess. Alltså 30 presenter. Jag ÄLSKAR att få presenter. Speciellt sånt som han gjort själv. Som den här fina skålen i läder(dör så snygg!)

Känns som att det här med att fylla 30 kommer att bli riktigt bra.

Likes

Comments

Jag är på moln, vårt kök kom idag!

Från Ikea, så det är ju bara platta paket som måste monteras plus att det är sjukt lång tid kvar tills det kan komma på plats. Men vi är ett steg närmare ett kök. Det är så otroligt spännande och roligt!

Tanken med den här bloggen är ju egentligen i första hand att visa vårt hus på vår gård. Så håll till godo, det tar tid att renovera, och alla små steg framåt är stora gör oss. Vi ska alltså renovera vårt kök. Det tar tid med underarbetet och än syns inte så stor skillnad från den ena dagen till den andra. Det är mest ganska kaosigt. Vi har snickare här som är extremt noggranna och duktiga på byggnadsvård, vilket är helt fantastiskt. Men våra dagar består mest av att snickarna gör sitt, jag hänger med Noomi och städar. För det blir väldigt smutsigt och dammigt av allt rivande. Så fort underarbetet är klart kommer det hända lite mer som syns, som jag kan uppdatera om här.

Men som sagt köket levererades idag och det ser så otroligt fint ut. I helgen ska vi börja montera ihop skåpstommarna.

Lyckan är total när blandaren och porslinshon passar så galet bra ihop!

Det dammar rejält när den gamla putsen ryker(höhö) från murstocken. En åtgärd vi var tvungna att göra då bruket bara smulade sönder och lossnade när vi tog i det. Nu blir det kvastad puts, rent snyggt och hållbart.

Likes

Comments

Tända ljus, kura ihop sig i soffan med en mysig filt, en god bok och en varm kopp te.

TW pga av bitterhet. För tjena. Lyxigt, höstigt, pinterestigt myspysa vem gör det? På riktigt alltså? Kanske att det sker hos en del, en av höstens alla dagar för att få till en mysig bild på insta.

För mig och de flesta andra handlar ju hösten om ren och skär överlevnad. Det där "mysiga" är ju bara en illusion, en dröm för att orka. För hur mysigt är det egentligen att vara trött dygnet runt pga bristen av dagsljus? Eller att svettas, frysa och vara dyngsur på samma gång? Med vasst, piskande regn rakt i ansiktet så att huden blir helt rosa, sminket rinner och glasögon immar igen? För det går a l d r i g att klä sig rätt på hösten. Det finns faktiskt dåligt väder, inte bara dåliga kläder. Regn och vind har alltid en förmåga att tränga sig in, innanför alla lager på lager, för att stanna där och kyla ner och sedan få en att svettas ihjäl när en måste kämpa sig igenom stormvindar eller när allt vänder och solen helt sonika får för sig att det ska vara sommar igen. Blöt, kall och svettig. Aldrig har det varit ett vinnande koncept.

Sommarlunket är över. Dagarna blir kortare och kortare och alla rutiner ska in i vardagsschemat igen. När ska en ha tid för den där boken och myzet då? Kanske aldrig.

Men hur gör vi då år efter år för att överleva? Här är mina bästa tips på att slå sönder klyschorna och överleva hösten:


"Tända ljus och läsa en god bok."
-Nöt en hel säsong av valfri favoritserie på Netflix och låt skärmens ljus värma. Ok, unna dig också att tända ett värmeljus till lördagsfrullen.


"Njut av det fina vädret ute och mys inne när regnet piskar mot rutorna."

-Ja, jättemysigt om ens fritid lyckades tajma vädret. Men så är ju sällan fallet. Måste en gå ut när det regnar, ta bilen. Måste en vara inne när solen skiner är det kanske lite tröst att det med all säkerhet blåser skitkallt och är inte alls sådär härligt som det ser ut.


"Drick en varm kopp te. "
-Det är ju inte ens gott! Här unnas ist att köpa massa olika goda kaffesorter att prova. Och läsk. Och bubbelvatten. Och ibland oboy.


"Alla färger är så vackra på hösten."
-Ja, på tv. Just nu kan en slöfölja idol, biggest looser och bonde söker fru. Snart börjar på spåret. Yes!!


"Det är ju så härligt att ha flera olika årstider. Alla årstider har sin charm."
-Faktiskt sant till en viss del(även om jag vill skrika lögn och kräkas lite på ordet "charm"). Det finns ju höjdpunkter med hösten, speciellt när en kan drömma sig tillbaka till sommaren eller planera framtida semesterresor.Trots min bittra och skeptiska syn på hösten så måste jag ju erkänna att den har sina stunder. Färgernar och den friska luften är jag ju trots allt väldigt svag för. ;)


Likes

Comments

Idag lyckades vi faktiskt ta oss ut en sväng och leka, trots höstens höstigaste ruskväder. Noomi brydde sig inte om vädret, hon tyckte det var kul att vara utomhus ändå. Jag drog ett varv med cykeln på gården, det tyckte hon var kul. Sen ville hon gärna meka lite med hojen också. Imorgon blir det en loppisrunda med min kompis Katten. Jag har en hel lista på saker jag vill fynda på loppis, så förhoppningsvis får jag ner mig något kul hem. Pepp!

Härlig höstdag på gården trots regn, rusk och gråmulet väder.

Nu ska jag fortsätta mitt lilla pysselprojekt innan det är dags att sova. Här kommer en sneek peek.

Likes

Comments

Låt mig presentera vår gård. Den består av ett bostadshus och ett gäng andra byggnader.

Det finns till att börja med två gamla dass. Ett som är ett mindre skjul och ett lite nyare som jag antar användes fram till att avlopp drogs till huset.

Sedan har vi ett uthus som används som gäststuga. Här förvarades det förr säd, vilket det finns spår av i interiören.

Stora ladan och gamla svinstian har vi storslagna framtidsvisioner för. Men det står inte högst upp på priolistan just nu. Och drömmarna blandas mellan spa, skateboardramp, café, festlokal osv. Vi är just nu uppe bland molnen med våra visioner för stora ladan och svinstian. Innan vi landar i några planer där ska vi komma ner på jorden tror jag. Eller iaf lite närmre något som är rimligt.

Intill bostadshuset finns lilla ladan. Här finns också planer och visioner med massa kul vi kan göra med den. Men till att börja med ska den räddas från att falla ihop. Fasaden på baksidan är bra sliten och måste stadgas upp innan vintern. För att sedan kanske byta ut hela fasaden. Tanken är att det ska bli lockpanel precis som på huvudhuset, vilket jag tror kommer att bli ett rejält lyft. Men ändå bevara en äldre stil.

Här syns den lilla ladan, bild tagen från stora entrén vid huset.

Vänstra bilden visar svinstian och stora ladan snett sett från sidan. Högra bilden visar stora ladan framifrån. (svinstian står alltså precis till vänster om den). Det finns en enorm tomtyta framför där vi också skulle kunna hitta på något kul.

Likes

Comments

I lördags var det kalas för vår ettåring, så många gäster kom för första gången till gården. Så mysigt med kalas och att få ha hem massa folk tycker jag. Vi fick också så fina blommor, som verkligen lyfter höstens färger.

Jag är verkligen inte en höstperson, utan älskar sommaren. Och har aldrig njutit av hösten och "alla fina färger", jag sörjer oftast att sommaren är förbi och att det blir kallt och mörkt.

Men i år känns det annorlunda. Det känns inte mörkt, tomt och kalt. Utan jag känner faktiskt värmen och glädje av att se dimman ligga tät ute på åkrarna och färgerna är ju faktiskt fina. Och luften är frisk!

Men något måste jag göra åt fönstret i barnrummet.. Frågan är bara vad?

Likes

Comments

Idag har en av mina systrar varit här och hjälpt mig med att baka och att leka med Noomi. På lördag ska vi ha kalas, så den här veckan har vi inte fixat så mycket på gården och med huset. Fokus har mest legat på att baka och det där tråkiga, dagliga hushållsarbetet. Men tre sorters kakor har vi lyckats baka idag iaf.

Till något helt annat. Förra veckan var det vid två tillfällen någon som hade bajsat precis utanför ytterdörren. Första gången på gruset, men andra gången på dörrmattan(!). Idag fick jag se vem det var; en räv! En väldigt fin en, ingen skabbräv, men snabb var hen så jag hann inte fota. Vi får se om den kommer tillbaka så kanske jag kan få en bild.

Noomi står vid spisen för att hjälpa till med kakbak.

Likes

Comments

Idag tog vi oss en promenad ut i skogen. Det tar bara tio minuter att gå till skogen för oss, det är lyx för mig! Jag älskar skogen. Speciellt på hösten, den ger så mycket energi och hjälper till att rensa tankar.

Vi hittade massor med lingon. Noomi tyckte det var lite tråkigt att sitta still och plocka lingonen, hon ville helst att vi skulle röra på oss hela tiden. Men när vi kom hem så gillade hon minsann att smaka på dem!

Likes

Comments