Rotmosvaffel med brent kålrot & pinnekjøtt 

Kjøtt & fugl, Jul & vinter, Småretter & fingermat

Leter du etter den perfekte fingermaten til jul-eller nyttårsmiddagen? Her er den! Dette har lenge vært en favoritt hos meg siden det er en enkel rett de fleste klarer å lage, de fleste liker den og man kan forberede det meste i forveien. I tillegg er dette en perfekt forrett å lage til nyttårsmiddagen om man har pinnekjøttrester fra julemiddagen. Den har alltid falt i smak her hjemme, og ser veldig morsom ut! Jeg kan nesten garantere at dette blir en hit...


Rotmosvaffel:

4 ss smeltet smør

2 egg

6 dl helmelk

2 dl hvetemel

2 dl sammalt hvete grov

1 ts bakepulver

1 klype salt

1 revet gulrot

Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Bland egg sammen med smør og melk, og ha det i det tørre under omrøring. Rør til det blir en klumpefri røre, og ha i gulroten. La røren stå en stund før du begynner å steke. Stek hjertene til de blir sprø og fine, og avkjøl.


Kålrot:

1 kålrot

2 dl kremfløte

1 løk

1 ts sukker

1 ss smør

salt

Sett ovnen på 220 grader.

Skrell kålroten og kutt den i fine, like tynne skiver. Kutt små terninger, og ha avskjæret i ildfast form. Stek dette i ovnen til det blir godt stekt, gjerne med noen brente kanter.

Kålrotterningene kan du steke i en stekepanne med litt smør og sukker til de blir lett karamelliserte. Legg de så på et papir slik at de får renne av seg.

Kutt løken i grove biter og ha den i en kjele. Tilsett smøret og la dette surre til det blir brunt (ikke brent). Ha så i den bakte kålroten, og tilsett sukkeret. Dette skal stekes på svak varme til det har "smeltet" sammen og blitt som en kompott. Hell over fløten og ha det deretter i en blender. Kjør det til en helt glatt og fin pure, og smak til med salt. Avkjøl og ha den på en sprøytepose for et finere resultat.


Pinnekjøtt:

200-300 g fevdigdampet og kaldt pinnekjøtt

Rens pinnekjøttet vekk fra ben og fjern eventuelle hinner. Riv det grovt og stek det sprøtt i en varm stekepanne. Det kan gjerne være lunt når du serverer det, så dette er best å gjøre helt til slutt.


Del opp vaffelhjertene, legg dem pent utover et fat og sprøyt kålrotkremen i en fin form på midten. Ha litt pinnekjøtt på, og dryss over terningene til slutt.


TIPS; Oppskriften kan gi mer enn du trenger, så om du sitter med kålrotpurè eller pinnekjøtt til overs, kan du fryse det ned og bruke det i suppe senere.

Liker

Kommentarer