Nå er jeg helt i hundre! Mannen kommer hjem i dag etter fire uker på havet, og gud hvor vi gleder oss. Tvillingene har vokst mye og utviklet seg mye siden sist han var hjemme, og Nikoline gleder seg utrolig mye til å se pappaen sin igjen. Det som er litt gøy denne gangen er at hun ikke vet at han kommer. Hun tror hun skal bli hentet i barnehagen av onkelen sin i dag, men så har pappaen fått et tidligere fly hjem - så det er han som kommer å henter henne. Gleder meg til å se den gleden hun får i øynene når hun ser pappaen sin igjen.

Det skal bli godt å bli to om ting igjen. Jeg har god hjelp når han er ute, men ingenting kan måle seg med å være to voksne i hus hele tiden. Jeg får mer frihet til å reise ut en kveld, til å få handle alene(GLEDER MEG MEST TIL DENNE) og det å kunne ta meg en dusj alene. Jeg trives godt alene også, og føler jeg har utrolig god kontroll når jeg er alene, MEN det er bedre å være to. hehe.

Nå har jeg ryddet sammen det lille som måtte til i leiligheten, gjort klart til dagens middag og sitter her med sommerfuglene i magen. Tvillingene skal få mat en gang til før vi reiser til flyplassen, så er vi klare.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Jeg har vært fraværende lenge nå, mye fordi jeg har hatt behov for å finne min rolle hjemme og min rolle som mor til tre nydelige barn. Jeg har hatt mye rot rundt meg og mye rot i hodet, noe som har gjort at jeg ikke har funnet roen til å gjøre slikt som dette. Nå må jeg prøve meg igjen og håper jeg får det til den gangen her. Nå til å starte med har jeg valgt å legge ut noen av mine instamoments.


Jeg bruker mye quotes for å gi både meg selv litt "boost" og kanskje andre også får litt boost!

1. Den fantastiske kjæresten min. 2. Fine Nikoline. 3. Nikoline og Johan bader sammen. Er ikke alltid lett å få badet alle, derfor er det greit nå når de kan sitte i stolen i badekaret og bade med storesøster. 4. Meg og Nikoline en tidlig morgen. 5. Det blir mange selfies sammen med tvillingene da vi er sammen hele dagene! Johan er kjempefotogen, mens Pernille er litt vanskeligere. 6. Nikoline var på sykehuset og måtte ta mange blodprøver, det resulterte i premie.

1. Snapchatfilter er gull verdt! hehe. 2. Vi har vært på sirkus. Mamma ble ikke med på bildet, men vi reiste sammen med henne, lillebror og søskenbarnet mitt. Godt å få gjort noe sammen med bare Nikoline også. 3. Nikoline fikk ri hest på 17.mai. Fornøyd frøken. 4. Nikoline har blitt litt mer damete i det siste og har funnet ut at om man sitter slik er man en skikkelig dame. 5. SELFIEE! 6. Kjæresten min som jeg er så forelska i!

Likes

Comments

I morgen kommer mannen min hjem, etter fire uker på havet!

Ikke et eneste ord kan beskrive hvor mye jeg gleder meg til han kmmer hjem. De fire siste ukene har gått i ett! Det er ikke en lek å ha tre barn alene altså, hvertfall ikke når to av de er spedbarn. Jeg må nok si at levering og henting i barnehage er det verste med det hele, i tillegg til mathandling. Når vi skal i barnehagen må alle gjøres klar og "hives" i bilen, alle må være med inn og ikke nok med det - vi er en attraksjon der vi kommer, så det tar sin tid. De fleste barna lurer på hvorfor vi har to babyer, noe som er vanskelig å svare på. Svarene til nå ha gått mest i; "noen ganger blir det to istede for en".. Enkelt og greit, selv om jeg ikke vet noe om hva som svirrer i hodet til barna, hehe. Handling av mat er noe som også må planlegges, for noen kjapptur på butikken har vi ikke mulighet til. Her handles det for hele uken/to uker. Tvillingvogn + handlekurv = plass til lite og vanskelig å ha med seg rundt. Gleder meg til jeg får to hender til som kan hjelpe meg.

Jeg må også benytte muligheten til å takke mine foreldre for den gode hjelpen de gir meg. Også tante "izz" og onkel Roger har vært supre å ha!

Ellers kan jeg fortelle dere at jeg har hatt max uflaks i påsken. Skjærtorsdag gikk bilen til dundras, og den står enda på verksted og venter på at mannen skal komme hjem å skru. Jeg klarte også å tørrkoke så å si alle flaskene jeg hadde, da jeg hadde gått fra komfyren en dag vi gikk oss en tur. Leiligheten var fylt med røyk og flaskene var det ikke noe mer igjen av. Utrolig kjedelig! Dette kan vel sies å være flaks i uflaks, da det sikkert hadde begynt å brenne hadde vi kommet hjem 30 minutter senere.

Heldigvis brant ikke leiligheten ned! Vi er godt i gang med husbyggingen også, takket være mannens svoger og min svigerfar! De er supre og stiller opp slik at vi får kommet igang! GLEDER MEG! Vil dele litt hustegninger med dere imorgen.

Likes

Comments

Bloggen har gått i glemmeboken, igjen! En hverdag med to små og ei på 3 er hektisk, og noen ting blir automatisk satt til side. Siden sist har tvillingene bikket 4mnd og vi har hatt dåp for de. Vi har også kommet lengre på huset, hvor murene blir begynt på i dag! Det går fremover, noe vi er glade for.

Tenkte jeg nå skulle poste noen av mine siste bilder på instagram. Der er jeg aktiv og kommer med bilder hver dag. Det tar ikke mye tid, og det er utrolig kjekt å se alle som følger og liker. Flere blogginnlegg vil også komme utover dagen/kvelden.


Likes

Comments

Enda en helg er straks over, og vi gjør oss klar for en ny uke.

Jeg er kjempeglad i mine tre barn, og noe jeg ikke har ofret en tanke er at om en blir syk, er vi faktisk nå fem mennesker som mest sannsynligvis blir det. Influensaen går og vi alle har blitt smittet. Det værste er nok at tvillingene har det, for de kan enda ikke uttrykke hvordan de har det, annet enn gjennom gråt. De er tette i nasen og har hes hoste + litt feber. Jeg har glemt litt hvordan det er å ha syk baby, så vi har virkelig fått oppdatert oss litt her i hus for å gjøre det best mulig for dem. Håper det gir seg snart.

Vi startet helgen med kulturellkafe sammen med barnehagen til Nikoline. Fredagen var jeg med å rigge og lage til bord, stoler, pynt osv, og på kvelden var alle barnehagebarna pluss foreldre, besteforeldre, tanter&onkler og venner samlet. Det var mat og kake etterfulgt av et program med sang, musikk og teater. Nikoline elsker denne kvelden og ser alltid frem til den, selv om det er et år imellom hver gang. Hun var utrolig sliten på fredagskvelden og sovnet fort.

Lørdagsmorgenen startet med kos og vi gikk i pysjen kjempelenge. Vi fikk da virkelig se kjærligheten Nikoline har for sine småsøsken. Det var hardt for henne i begynnelsen å skulle dele kjærligheten med to andre, men nå deler hun all sin kjærlighet med de to små. Hun elsker å få kose med de, skifte på de, holde de og ha sofakos sammen med de! Johan var så heldig og fikk ligge sammen med henne på lørdagsmorgenen, noe han likte kjempegodt! Smilet var fremme flere ganger og de bare koste seg med barnetv. Det er godt for oss foreldre å se at hun er så glad i de og at betyr så mye for henne.Nå er snart alle barna kommet i seng, og jeg skal legge beina på bordet og finne meg en god film! Ha en fin søndagskveld videre!


Likes

Comments

Vi nærmer oss dåp og jeg har gått igjennom alle bilder av tvillingene vi har helt fra de ble født. Jeg lager en scrapbook til de, akkurat slik jeg gjorde til storesøster. Når jeg sitter å ser igjennom alle disse bildene, gråter jeg. GLEDESTÅRER.
Tvillingene er 4mnd om en uke, tiden har gått så fort! De har vokst mye og har lært seg mye. De prater, smiler, ruller og ler. De leker seg og koser seg sammen. Jeg er så stolt over å være mamma til tre så fine skatter. I nattestimene, kommer her nå litt bilder som jeg har grått gledestårer over.

Det aller første badet ble tatt hjemme, sammen med en stolt storesøster ♡

Bare litt stolt :-)

Trives best sammen ♡

Her møtes de for første gang, storesøster og lillesøster ♡

Helt magisk ♡

Likes

Comments

Hei :)

I skrivende stund ligger jeg enda i sengen. Har gitt Johan mat, så nå håper jeg han sover en stund til. Det er deilig å ikke være alene lengre! Mannedyret kom hjem på onsdag, så nå har jeg endelig to hender til jeg kan benytte seg av. Det har vært lærerrikt, slitsomt og morro å være bare meg og de tre barna mine, men kroppen var på nippet til å streike så det var bra han kom hjem nå.

Jeg må fortelle dere om en fantastisk greie vi har fått i hus! Siden jeg ikke alltid strekker til når jeg er alene(spesielt under mating), så jeg nå etter ideer om hvordan jeg skal få til matingen på best mulig måte. En annen tvillingmor i bygda kom hit med sine flaskeholdere i går, og de er helt fantastiske! Da sitter altså baby i vippestol/newborn, har denne over magen - med flasken fester i slik at den lett treffer munnen og han kan spise selv! Gurimalla, hvor fantastisk!

Nå er dagen straks igang, så vi får snakkes.

Likes

Comments

Snart kommer mannen hjem! Det er faktisk bare seks dager igjen. Jeg har aldri gledd meg så mye til noe på lenge tror jeg. Det skal bli godt å være to-sammen og ha fire hender som kan brukes. Nå har mine to hender tatt hånd om husholdningen, handling, barnehage, treåring og tvillingene alene i snart fire uker, kan godt si jeg er sliten - MEN det ha gått over all forventning. 

Forventning er noe jeg har "hatt" mye av de siste mnd. Vi hadde jo dannet oss et bilde av hvordan det ville bli å få tvillinger. Det var nærmest folk som kondolerte oss fordi vi skulle føde mye arbeid til verden. Vi fikk beskjed om å spare krefter i forkant, for dette kom til å bli så slitsomt. Selvfølgelig var flesteparten positiv, noe vi også måtte være - hvis ikke hadde det ikke gått bra. Når tvillingene kom til verden levde vi i lykkerus, og da er det ikke så mye som oppleves som slitsomt og tungt. Da gjør man ting av ren glede. Å stå opp om natten (noe vi måtte de fire første ukene fordi Pernille måtte opp i vekt), lage flasker, vaske kluter osv, gjør ingenting. Vi har også vært heldig med at tvillingene sover hele natten, noe som hjelper på. Ting gikk over all forventning og jeg og Øystein samarbeidet veldig bra. 

Så begynte jeg å gå mot datoen hvor Øystein skulle reise på jobb i fire uker. Da fikk jeg igjen høre hvor sliten jeg kom til å være, hvor slitsomt det kom til å bli og at jeg nærmest var en helt fordi jeg var så positiv til at det skulle gå bra. Jeg tenker at det ikke er unormalt at man tar seg av barna sine og at det som regel alltid går bra. For meg har det gått veldig bra, bortsett fra noen dårlige dager hvor energinivået har vært på bunn og jeg har følt at jeg virkelig ikke strekker til. Ja, jeg har vært og er utrolig sliten - men jeg skal ikke klage! Jeg har snille unger, en treåring som begynner å forstå sin rolle som storesøster og et utrolig bra støtteapperat rundt meg. Jeg har venner som kommer på besøk og familie som stiller opp. Jeg har hatt barnefri noen timer en søndag, og that's it egentlig. 

Forventningene og alle "stakkars" kommentarene vi gikk inn i denne graviditeten med og inn i en ny hverdag med, stemmer ikke helt med virkeligheten for min del. Virkeligheten er at alle barn er forskjellige, alle voksne er forskjellige og at ALT går om man bare er positiv og bestemt. Det er ikke slik at om ditt barn har kollik, får mitt det. Det er ikke slik at om du har mange våkennetter med dine barn, må jeg ha det. OG takk for det. Jeg er positivt overrasket over hvor bra vi har klart oss både med samboer hjemme og uten! Jeg er stolt over meg selv også.

Ha en god natt alle sammen.

Likes

Comments

Det blir en liten stund mellom hvert blogginnlegg når man har tre barn alene. Det er ikke så lett å legge inn tid til dette da. Det er godt å vite at bloggen ikke reiser noen plass og at den alltid er her når jeg har tid og føler for å skrive.

I dag har jeg levert min kjære lillebror/bestevenn på båten. Han var nå klar for fire uker på havet igjen, etter en lang tid hjemme. Jeg har likt å venne meg til tanken på at han har vært hjemme, men samtidig vet jeg at han er en for rastløs sjel til å bli. Det er alltid trist å levere han, da han er den jeg virkelig føler for å ha tilgjengelig hele tiden. Vi har ikke vært så altfor mye sammen de siste månedene, men nok til at jeg fortsatt er sikker på at han er min beste venn og at jeg har fått vist han hvor glad jeg er i han! Håper han får fire fine uker på havet og vi gleder oss allerede til han kommer hjem.

I helgen har vi hatt besøk av min søster som for tiden bor i Stavanger. Når vi i tillegg måtte si "hade" til henne også i går, ble det en hard dag for lillefrøkna i hus. Hun er redd for at alle reiser fra henne og liker ikke tanken på at ingen skulle bli igjen. Både faren, tanten og onkelen har hun sagt "hade" til på kort tid nå. Jeg forstår at dette er tungt for henne, da hun ikke har perspektiv på når de kommer tilbake.

Mannen i hus har nå vært ute snart i to uker. Det er første gang han er på jobb på rundt 4.5mnd, men jeg kjenner jo til gressenketilværelsen godt fra før, da han har hatt denne jobben lenge. Det å være gressenke og alenemor bare i perioder kan for mange virke rart. Det kan virke rart at det er slik vi ønsker å ha det, og at det er slik det er best for oss. Vi har mange ganger snakket om å finne en jobb på land, men slår det likefort fra oss egentlig. Dette er noe som fungerer bra for oss, men hvordan er det egentlig å være gressenke?

Det å være gressenke er hard, tungt, utfordrende, slitsomt, tøft både fysisk og psykisk, samtidig som det er godt, "befriende" og koselig. Det er selvfølgelig dager som inneholder alle de negativt ladde ordene over her, men man har ikke noe valg. Er man alene må man takle det og stå hardt i det. Man kan ikke gi opp, for du har ingen til å ta over. Rutiner er viktig for å mest mulig prøve å unngå de tingene som gjør at dagene blir vanskelig. Rutiner er noe jeg er kjempegod på når jeg er alene, men så snart noen kommer(mannen i hus) og tuller med de, er jeg ikke så flink lengre. Heldigvis er jeg flink til å omstille meg så fort han reiser igjen.

Det aller beste med å være alene, er at man gang på gang får bekreftet hvor høyt og hvor stor kjærlighet man han for sin partner. Å kjenne på savnet av Øystein er nødvendigvis ikke noe godt, men det er godt når han endelig er hjemme igjen. Vi blir mye flinkere til å legge merke til de små tingene som hverandre gjør, for vi går jo trossalt fire uker uten å ha noen til å gjøre den lille tingen for oss. Vi verdsetter nok hverandre mye mer, enn om han hadde hatt en 8-4 jobb her hjemme. Jeg trives med å ha det slik og det fungerer veldig greit for oss, enda.

Kjekke mannen min <3

​Min kjekke lillebror og bestevenn <3

Likes

Comments