Header

Lättare sagt än gjort. Kan ärligt talat säga att jag knappt har tränat alls i år alls. Har sprungit en gång och kört fys hemma totalt tre gånger. Idrottslektionerna är tyvärr få då jag bara läser 50 poäng dessutom. Har däremot börjat chocka kroppen lite extra på sistone genom att gymma både igår och idag (sjukaste) i och med att Gabis gym har en slags prova-på månad. Det har varit superskönt och jag ska faktiskt gymma resten av helgen också om allt går som planerat! Vet att en del av mina läsare är folk som funderar på att söka hit nästa år, och jag kan i så fall starkt rekommendera att man köper ett gymkort direkt när skolan börjar om man vill hålla igång under året. Annars blir det aldrig av (ping jag). Sen får man såklart väga själv hur man vill prioritera sin tid, men med alla de håltimmar som vi har så är det inte svårt att klämma in ett pass några gånger i veckan. Neoness är ett supertrevligt gym som finns lite varstans i Paris om man vill köra under året- fräscha lokaler och trevlig personal.

Annars då? Veckan har både sniglat sig fram och flugit förbi med sina inlämningar, arbeten att skriva och sömnproblem. Har verkligen sovit så fruktansvärt dåligt, drömt mardrömmar och vaknat flera gånger per natt. Tror det mest har att göra med stressen som härjar igång nu så ska försöka sova ikapp i helgen. Och fira Valborg. Det är ju en till rolig grej med utbytesår- man tappar helt greppet om traditioner. I alla fall, nu ska jag knappa vidare på en essä om jordens maxkapacitet. Hade!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen fredag!! I skrivande stund sitter jag belåten men ack-så-överhettad i sängen efter att ha hängt med Elsa vid La Mairie de Neuilly, traskat hem och tryckt i mig ett grönt äpple ("les pommes de Nora" enl. vfamiljen), Gabi kommer snart hit så att vi kan baka "kladdekaka". Planen efter det är catch-up och filmkväll, båda är helt slut efter en vecka tillbaka i skolbänken. Maj månad innebär mycket kul men främst mycket plugg, så man får göra vad som krävs för att underlätta det värsta av svindeln.

Insåg idag på engelskan att saknaden efter Paris redan är igång. Jag och Johanna kollade nämligen igenom en och annan utbytesblogg och fick båda mer och mer panik. Finns sååå många fina ställen man ännu inte besökt och så många ställen man vill tillbaka till. Har detta faktum i ära skapat en to-do list på det jag vill hinna med innan den 10 maj!

1. Se en pjäs på La Comédie Francaise
2. Besök konstateljén på 59 Rue de Rivoli
3. Se Le Grand Mosquée de Paris
4. Promenera i Jardin des Plantes
5. Läs en bok i Petit Palais

À bientôt!

Likes

Comments

Det är onsdag, vilket innebär att värdpappan är au tennis och att värdmamman fait taxi-mum, precis som vanligt. Det är galet, hur snabbt man faller in i rutinerna igen, men igårkväll fann jag lite tid att äntligen packa upp från påsklovet.

Det var ett fantastiskt sista lov, definitivt mitt bästa under hela utbytesåret. På grund av attentaten i allas vårat Stockholm i fredags så lyckades inte Simon ta sig hit, så jag spenderade istället helgen med Josh, Kajsa och Viktor i deras mysiga Airbn'b i Republique och i Parc Monceau. När Simon väl landade söndagkväll så catchade vi upp och spenderade måndagen med turistande, shopping och massor mat (och otur) innan vi båda for hem på tisdagen. Onsdagen var för mig och mamma, då vi åt frukost på Scandic, invigde taket, spaade och fick vara bara vi två. The "Allt>Ansvar" crew sov över till torsdagen, som jag sedan spenderade med mina flickor vid ån, lunchandes, fikandes och klippte sedan Hennis hår! Fredag-söndag var jag på landet med mormor och morfar, pappa och mina bröder och släkten. Söndagkväll drog jag ut med Filip och hans vänner och på måndagen flög jag sedan tillbaka hit. Det kändes tungt men jag kom ändå på mig själv med att gång på gång kalla flygresan till Paris för "att flyga hem", vilket gjorde det hela lättare. Bästa värdpappan hämtade mig på flygplatsen sen och gav sitt vanliga, filosofiska pepptalk i bilen på vägen hem, denna gång om vikten att få göra misstag i ungdomen och att jag kan göra exakt vad jag vill i hela världen. Tacksam för värdisarna.

Att vara tillbaka känns oerhört fint, och veckan har fått en bra början med lunch på Burger and Fries (info finns nedan) med Josh, Viktor och Elsa samt kärt återseende av alla SSP:are. Är ofattbart taggad på allt vad våren kan erbjuda, och vet att jag kommer att ha det bra de 58 dagarna innan vi tar farväl av all magi. Känner mig inte stressad över allt som jag vill hinna med, för jag har fått se så mycket fint ändå. Allt framöver är bara en bonus.

Burger and Fries: 1 Boulevard de Bonne Nouvelle. Métro: Bonne Nouvelle.

Likes

Comments

Första mars. Första mars?! Tiden har verkligen gått hur fort som helst, vilket har sina för- och nackdelar. Fördelar: är snart hemma i Svealand och kan ha min artonårsfest i juni, osv osv osv. Nackdelar: Paris tar slut om mindre än fyra månader, trots att det finns hur mycket som helst kvar att hinna med. Oavsett är jag både hemma i Sverige snart och kvar i Paris ett tag till- helt fantastiskt.

Sedan senast har jag tagit tag i det här med att utforska Paris lite mer och haft riktigt himla grymt kul. Hittat mina nya favorithak (bl. a. pianobaren!!), besökt en hel del muséer (Picasso är favoriten so far) och börjat hitta mer. Har även haft ett sportlov utan dess like.

Amsterdam 10-14/2

Jag och Gabi tog Thalys-tåget till Amsterdam på fredagen efter skolan, där vi spenderade fyra dagar av turistande, shopping, bio, firande av min 18-årsdag med Hollandkompisar, mat, holländska fotbollslandslaget och mycket mycket mer. Mysig kortvisit.

Paris med Henni 15-20/2

Henni flög ner på onsdagen och kickade därmed igång ett antal dagar av muséer, shopping, Triumfbågens tak, dans, en episk saxofonman, kaffe, Notre Dame, chokladflingor, Eiffeltornet, gatumusiker och mycket skoskav. Det var ofantligt skönt att få träffa bästis igen, vilket även är varför jag är taggad på att komma hem igen snart!! :)

Senast nu i helgen var även Ellen på besök! Vi spatserade runt i Paris, lyssnade på jazz, såg Eiffeltornet, brunchade, lyssnade på en episk pianoman, shoppade vintagekläder och åt choklad.

Under dessa kommande fyra månader har jag massor kul att se fram emot, men även en hel del plugg som hämmar motivationen något. Hoppas att ändå kunna uppdatera här lite mer, trots att det känns som att jag skriver det hela tiden. Hoppas ni har det bra där hemma, vi hörs snart! <33

Likes

Comments

Självklart är ju inte själva Paris trist. Gillar ju den staden supermest. Det känns bara oerhört tungt att sitta här i Amsterdam och höra ett gammalt par prata franska mittemot mig medan meddelanden från lillebror och vänner rullar in från Sverige. Det tar väl helt enkelt lite tid att ställa om sig igen.

Dessa kalla veckor har gått alldeles för fort, som de alltid gör. Har träffat mina vänner, varit på landet, varit hemma, varit glad, varit ledsen, varit väldigt tacksam och nu tagit farväl ännu en gång. Är så tacksam för dessa fina minnen som skapats under lovet, med överraskingsmiddag, skridskoåk, spadag, fyrhjuling, naprapat, julbak, myskväll med varm choklad, ensamtid med bästisar, osv osv osv. Ni fattar ;)) Har turen att ha väldigt fina människor i mitt liv.

Nu ska jag försöka samla mig och finna ett sätt att fördriva tiden på. Planet är en timme försenat, jag har glömt hörlurarna back in Sweden och mobilen är döende. Kul! Ses i Paris.

Likes

Comments