Header

Hilda är en väldigt matglad liten flicka och det är inte mycket som inte duger åt den tösen inte. Än så länge äter inte Hilda särskilt mycket mat, utan hon smakar lite för att vänja sig och få känna att det finns olika smaker. Jag tycker att det är lite klurigt att ge henne vissa saker då jag är rädd att hon ska få i sig bitar, en av alla dessa saker som är svåra att ge är frukter och bär. Dock är inte det någonting hon får så ofta men ibland.
Hon har fått det lite extra mycket nu när tänderna är påväg, då har det varit helt perfekt med lite halvfryst frukt eller bär då det lindrat lite. Men som sagt, jag tycker det är lite svårt att ge. Men det finns en napp som är toppenbra! Den har verkligen varit räddaren i nöden nu när tänderna är på g!

Idag fick Hilda smaka apelsin för andra gången & det var exakt lika mumsigt som första gången!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är det inte lite galet att det redan är 2018?
2017 var ett väldigt blandat år för mig, det är det absolut bästa året jag någonsin har upplevt men också ett väldigt tufft år. Min älskade dotter föddes och det är självklart det absolut bästa som någonsin hänt mig, men jag tvingades också säga farväl till två väldigt viktiga personer, min älskade gammelmormor & gammelmorfar.
Jag tänkte dela med mig lite av av vad som hände under mitt 2017, det bästa men även det sämsta år jag upplevt!

Januari
Firade min nittonårs dag tillsammans med min familj, min mormor, gammelmormor, gammelmorfar & min pojkvän. Denna månad bestod av en längtan, en längtan efter att få se svart på vitt att det verkligen var ett litet liv i min mage, att det inte var någon inbillning. I slutet av månaden firade vi min älskade gammelmormor & gammelmorfars bröllopsdag, 64 år gifta!

Februari
Äntligen fick jag se det lilla livet, allt såg bra ut och jag har aldrig upplevt en sådan lycka som jag gjorde. Jag hade turen att få se det lilla livet under loppet av en månad bara, wow. Hur kan man älska någon så mycket, och känna en sådan stark kärlek till någon man aldrig träffat? Tänk att under mitt hjärta, finns det ett litet hjärta som slår. Hur ska jag kunna vänta ända till juli innan jag får träffa dig?
Jag åkte även på en helt underbar semester tillsammans med min familj och min mosters familj till Spanien. Och magen växte för fullt!

Mars
Usch, denna månad hade jag gärna hoppat över. Min gammelmorfar blev sjuk och det pendlade väldigt mycket. Ena dagen sa läkarna att han skulle gå bort när som, dagen efter gick han själv & åt. Minns speciellt en dag när vi skulle hälsa på honom ovh han visste om det, satt ute i korridoren och vinkade när vi kom. Skickade meddelande till min mormor, som tog över en timme att skriva.
Sen kom dagen då vi fick samtalet, min älskade gammelmorfar hade somnat in, trots att han var 88 år gammal så kändes det som att han gick bort alldeles för tidigt. Min älskade morfar, förevigat älskad & saknad.
Jag fick många lärorika år tillsammans med honom, och jag kunde inte förstå hur ett liv utan morfar skulle fungera. Han visste allt, kunde allt & var allas förebild, även min. Lilla livet i min mage skulle alltså inte få träffa min gammelmorfar? Denna månad bestod av väldigt mycket tårar. Hade väldigt svårt att acceptera att när jag gick över till gården, var inte morfar där.

Extra tacksam över att min familj och släkt alltid finns vid min sida. Och lilla livet i min mage fick mig att fortsätta orka, fast jag egentligen ville ligga i en säng och gråta mig igenom dagarna. Under denna månad fyllde även min bonuspappa Peter åt, en bättre bonuspappa kan man inte önska sig. Nästa år skulle jag, Peter och morfar ha fyllt 150 år tillsammans, nu blir det bara 60...

April
Månaden då jag ska tvingas ta ett sista farväl av en av de viktigaste personerna i mitt liv kom. Begravningen var mycket värre än vad jag trodde, jag trodde jag hade accepterat att han redan var en ängel, men nej. Lilla livet i min mage sparkade mer än någonsin under begravningen, vad det betyder vet jag inte men något speciellt var det. Varje dag tände vi ljuset för morfar & spenderade lite extratid med min gammelmormor som blivit änka.
I slutet av månaden åkte jag ner till Kalmar för att spendera lite tid med min älskade pojkvän, tänk att vi ska bli en liten familj.

Jag var och kikade på min älskade lillasyster som hade dansuppvisning och dansade med 39 graders feber. Och en liten kusin anlände till oss med lycka i mörkret.

Maj
Månaden som vi ska göra TUL är äntligen här!!
Vi fick till och med se lilla livet i 3D och herregud vad lik sin pappa hon är. Graviditeten kändes långsam men ändå super snabbt. Lilla saga fyllde åtta år, för mig är hon fortfarande bebis. Hände inte så mycket under denna månad (tror jag).
Min lillasyster Maja & Elias kom upp till oss en dag och hälsade på.

Juni
Helt sjukt! Skolavslutning och äntligen sommarlov. Skönt att skolan var över så jag kunde fokusera på graviditeten och mina sista arbetspass. Älskade att vara gravid och kände ingen smärta eller andra problem.
Midsommar firades precis som vanligt, och jag var stor som en kanonkula haha. Alla skor blev försmå så jag rockade flipflop och tofflor!
Min älskade kusin Lina tog studenten!!! Även en barndomsvän vid namn Frida, helt grymma båda två!

Juli
Månaden då lilla livet är beräknad!! Många tankar fanns, hur skulle det kännas, skulle lillen vara helt frisk?
Och äntligen kom hon!!! Det finaste jag någonsin fått, det bästa som någonsin hänt mig genom alla år. En obeskrivlig känsla. En enorm lycka.
En frisk "liten" flicka kom med så mycket kärlek och lycka. Mycket förändrades, rutiner, sömn och mycket ansvar kom. Men wow, häftigaste och bästa jag varit med om (& smärtsammaste)
Hilda fick även träffa sin gammelmorfar vid fyra dagars ålder, tyvärr vid en grav.
Och så fyllde min älskade gammelmormor år, första gången utan sin älskade. Men hon var stark och kämpade på, var så stolt. Vi passade även på att ta fem generations foto, såååå fint!!!

Augusti
Hildas första månad flög förbi, helt sinnessjukt. Njöt varje sekund, trots vakna nätter, smärta vid amning. Augusti är även månaden då typ alla fyller år haha. Bland annat min pappa, min pojkvän, kusin, lillebror & gammelmorfar. Min gammelmorfar och lillebror fyller samma dag, men tyvärr blev morfar en ängel. Istället firade vi honom vid graven.

Så tacksam över min familj, som alltid fanns där och gör än idag.

September
Denna månad var ganska lugn, skolan fortsatte och vi fortsatte vår vardag med en liten bebis. Annorlunda rutiner och mycket att tänka på, så underbart!!
Vi började även få se leenden från Hilda och hur hon utvecklas. En bestämd liten flicka. Vi fikade mycket hos gammelmormor då vi bodde på hennes gård, väldigt mysigt. Vi höll även på en del på loppis, det gjorde vi redan i juni/juli. Njöt för fullt och allt kändes så bra!

Oktober
Min älskade lillasyster Frida blev 18, min syster Madde fyllde 16 & min lillebror Elias blev 8. Blev restaurang besök med släkten, tyvärr inte hela... jag var i Kalmar för att spendera lite tid med Hildas farmor och farfar. Vi var och shoppade när min mamma ringer o h berättar att min gammelmormor somnat in hemma på soffan. Ännu en viktig person som försvunnit, jag kunde inte förstå. Hur skulle jag klara av att leva utan både min gammelmormor & gammelmorfar? Var så tacksam över att Hilda hunnit träffa henne, att mormor fick se Hilda le, hålla henne. Men jag hade velat mer.
Exakt sju månader efter gammelmorfar, tog gammelmormor emot morfars sträcka hand.

November
Begravning.. Bland det värsta jag varit med om.. Denna gång hade jag med mig Hilda, i famnen och inte i magen. Hon fick gå med fram till kistan och säga farväl av en väldigt fin människa.

Min mamma fyllde år, så i firade henne lite med middag tillsammans hela familjen. Hilda började även få smaka mat för första gången, en mer matkär bebis än Hilda är nog svårt att hitta. Hon började även tycka hoppgungan var en riktig hit!
Hilda och jag spenderade nästan hela dagarna hos mig moster där jag hade praktik, helt underbart hade vi det. Väldigt mysigt att få spendera mycket tid med min moster samtidigt som jag checkar av en del av skolan.
Hilda och jag spenderade även en heeel del tid utomhus då det var det ända stället som dög att sova på.

Jag avslutade även denna månad med att gå på mysig julmarknad med familjen, mormor och mosters familj.

December

Sista månaden på detta år. Snart jul och julkort stod på schemat, inte så lätt att ta kort på en liten filur som vägrar vara stilla, men tillslut gick det! Skickade ut alla julkort och det tog evigheter för dem att komma fram. Gick även förbi gammelmormor och gammelmorfar och gav dem ett julkort med en blomma och ljus och önskade god jul.

Åkte till min morbro för den årliga adventsfikan!
Julen spenderades hemma hos oss, precis som det bukar. Vi gick även över till råden och åt gröt som min älskade mormor fixade (som min gammelmormor tidigare gjort). Hildas allra första jul, sååååå mysigt!!

I mellandagarna åkte vi ner till Kalmar för att Hilda skulle få träffa sin farmor, farfar och farbröder. Vi spenderade även nyåret här.

Och det var mitt 2017 i korta drag, självklart har det hänt väldigt mycket mer än det jag skrivit, men i korta drag. Ett helt underbart år men med lite sorg tyvärr. Jag vet att 2018 kommer bli helt underbart. Vi kommer att få se Hilda utvecklas ännu mer och se ännu mer framsteg. Hoppas ert 2017 var toppen och att 2018 blir ännu bättre!

Likes

Comments

Vi har haft en lugn morgon och mysig morgon, men även hunnit göra en hel del.
Hilda spenderade lite tid med sin älskade morbror (och moster) en stund innan hon blev väldigt ledsen och ville gå ut. Hilda älskar att vara ute och måste vara ute en stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen minst, gärna mer än så. Så jag och Hilda gick ut på en liten promenad, en väldigt kall promenad för min del haha, måste hämta min vinterjacka idag, som ligger nerpackad. Ute var det iallafall tre grader och snöade även en hel del. Men vill Hilda vara ute ska hon få vara ute.
Självklart somnade hon ganska snabbt så då smög jag in och hon ligger just nu och sover så gott på soffan.
Och jag har hunnit diska undan disk, kokat hennes nappflaska och ska nu fortsätta städa lite.

Så skönt att jag redan hunnit göra en hel del, och klockan är endast halv tolv!

Likes

Comments

Idag var vi på minnesgudstjänst för min älskade gammelmormor som gick bort 16 oktober.
En mycket älskad människa med hjärta av guld som nu får vara med den människa hon älskar mest av allt, min älskade gammelmorfar som gick bort 16 mars tidigare i år. Mina två idoler, två klippor.
Som nu får vila tillsammans efter ett långt underbart liv.
Men saknaden för oss är oändlig. Likaså kärleken till dem.

Lilla Hilda fick besöka en kyrka idag för allra första gången, hennes andra gång blir begravningen när vi tvingas ta ett sista farväl av min gammelmormor, Hildas gammelgammelmormor.
För alltid älskad, både gammelmorfar Alf och gammelmormor Marianne.♡

Bilder från dagen kan ni se nedan!

Likes

Comments

Varje dag är vi ute med Hilda, oftast flera gånger då hon älskar att vara ute. Hon är även inne i en period där hon är väldigt missnöjd och ledsen inne, men så fort man går ut med henne (i bärsele) blir hon nöjd och oftast så somnar hon efter en stund. Så vi är väldigt mycket ute om dagarna, ingenting jag klagar på.

Ibland blir det promenad inte långt ifrån huset, ibland blir det längre promenader och ibland går vi till skogen och plockar svamp, eller som idag när vi plockade lingon. Vi var endast ute i en halvtimme ungefär, precis i skogsdungen utanför huset och ändå lyckades vi plocka 5 deciliter lingon. Sen blev jag för kall om händerna och Hilda hade dessutom somnat.

Så skönt att få en paus från allt och komma ut i friska luften varje dag. Nu måste jag dock sätta mig och plugga en stund igen medan Hilda sover. Man vet aldrig hur länge det varar

Likes

Comments

När Hilda var hos barnläkaren i Norrtälje skrev jag att mamma och jag handlade lite, självklart fick även Hilda lite nytt i garderoben. Dessutom var jag, Caspian och Hilda i Norrtälje igen i förrgår och jag hittade lite till Hilda även då.

Min favoritbutik att handla bebiskläder på är Kappahl, jag verkligen älskar deras kollektion Newbie.
Kläderna är såå söta, bra kvalité och har även ett bra pris.

På Kappahl hittade jag ett par tjockare vantar och ett par tossor i en ljusrosa färg, sååå gulliga!
Det tråkiga var att mössan som matchade vantarna och tossorna inte hade så bra passform så jag valde faktiskt att inte köpa just den, i hopp om att jag skulle hitta en annan som liknade vantarna och tossorna på ett annat ställe. Vilket jag gjorde! På H&M, en super söt ljusrosa mössa med en liten katt på och super söta bollar som öron! På H&M hittade jag även en så fin bodyklänning, det är typ en sjömansklänning och det är bland det finaste jag vet!

MEN, det bästa av allt! På Kappahl hittade jag hårband från Newbie, på REA!!
70% rabatt, hur bra!?!? Jag betalade alltså 18 kronor styck för hårbanden,
vem hade kunnat stå emot? Det kunde inte jag iallfall ;)

Sjömansklänningen betalade vi 99 kronor för!
Ljusrosa tossorna betalade vi 99 kronor för!
Ljusrosa vantarna betalde vi 89 kronor för!
Ljusrosa mössan betalade vi 69 kronor för!
Hårbanden betalade vi 18 kronor styck för!


Likes

Comments

Hilda har under en längre period kluckat med höften vilket jag sa till om hos Barnavårdscentralen för några veckor sedan. En barnläkare på BVC kollade då upp det men sa att han inte kunde känna något fel, men om det inte blev bättre skulle jag säga till igen.

I Tisdags var vi på vanligt besök hos BVC och jag tog då upp att hennes höft fortfarande kluckar och att jag upplever att det blivit värre. Hon på BVC ringde in till Norrtälje Sjukhus, till avdelningen BUMM som då är någon barnavdelning och vi fick tid redan dagen efter. Så i Onsdags åkte jag, min mamma och Hilda in för att se om det är något de behöver göra någonting åt eller inte.
När vi väl är där inne ser Hilda såklart till att inte klucka med höften, men när läkaren tog upp henne så hörde hon tack och lov. Hilda skrek och var hungrig men det var det som gjorde att läkaren hörde och direkt efter fick Hilda självklart äta.

Läkaren berättade att hon inte kunde se något fel men att hon kände när det kluckade men att hon inte trodde att det var något som man behövde göra någonting åt. Men hon sa att hon skriver en remiss till Astrid Lindgrens Barnsjukhus för att låta barnspecialister som inriktar sig på just skelett kolla för att vara hundra procent säker på att det inte är någonting som behövs åtgärdas. Så nu väntar vi bara på remissen.

Trots att barnläkaren inte trodde att det var någon fara så är jag ändå lite nervös. Hilda själv reagerar inte någonting på att höften kluckar och lider inte av det men det låter och känns så obehagligt.
Så jag hoppar verkligen allting är okej med vår lilla flicka.

Efter läkarbesöket så tog vi oss ner på stan där det blev lite shopping för både mammas, min och Hildas del.
Så tog vi även en fika medan Hilda sov, det var så mysigt att bara vara jag och mamma.
Och lilla sovande Hilda såklart!

Likes

Comments

Idag har vi haft födelsedags fika för Caspian som fyllde år den nittonde augusti. Anledningen till att vi firade honom denna helg och inte då han fyllde var för att då var för att nästan alla jobbade, så på hans födelsedag firade jag och Hilda honom och nu bjöd vi över min familj och släkt för på en fika.

Fikat bakade vi själva, och det var så gott att jag önskar att ni alla kunde få smaka på det! Önskar att jag hade kunnat äta så mycket mer än vad kroppen klarar haha. Det vi bakade var nutellafyllda munkar, sega dumlesnittar och kladdkaka med mjölkchoklad & diam. Ni hör ju bara på namnet hur gott det är, mums!
Alla dessa recept hittade jag på en av mina absoluta favoritbloggar, nämligen Fridas Bakblogg (förutom själva kladdkakan, där följde jag ett recept som jag fick av min moster som är smaskens). Ska ni någon gång baka något att bjuda på tycker jag verkligen ni ska kika in hennes blogg eller youtubekanal.
Jag har länkat både hennes blogg och direkt till recepten som vi använde oss av.
Tyvärr blev inte våra bakverk lika fina som Fridas MEN jag lovar att de blev minst lika goda ;)

Mina två älsklingar ♡

Likes

Comments

Jag tror inte att det finns någonting som jag avskyr så mycket som jag avskyr djurplågeri, det är något fruktansvärt och tycker man inte det så är man faktiskt inte friskt i huvudet. Därför har jag sedan typ två år tillbaka inte använt mig av sminkprodukter som har testats på djur då jag inte vill vara med och bidra till djurplågeri helt enkelt. Och nu har jag även bestämt att vi ska byta ut vårt schampo, balsam, tandkräm osv till helt veganska för att helt enkelt slippa spendera massa tid framför datorn för att få fram information om företag använder sig av djurtester eller inte. Och då tänker vi att vi köper produkter med veganstämpel. För då vet vet vi att inget djur har behövt plågas för att jag ska lukta gott efter duschen, eller för att mina kläder ska lukta fräscht.

Dock kommer vi INTE att sluta äta kött då det är något vi äter dagligen och inte vill sluta med. Däremot väljer vi att endast köpa kött från Svenska gårdar då vi vet att dem följer EU:s lagar, som förövrigt är ganska hårda på hur djurhållningen ska vara, vilket är toppen. Så kött kommer fortfarande att serveras på våra tallrikar men endast kött där vi vet att djuren behandlats bra, förövrigt så har vi aldrig köpt något kött från Danmark, Tyskland eller Irland och det är något jag ALDRIG kommer att göra. Då äter jag helt ärligt vegetariskt.

Jag skulle kunna skriva ett super långt inlägg om djurtester då det är ett ämne som jag faktiskt är ganska insatt i. När vi i skolan haft argumenterande texter eller ska argumentera om något, har jag alltid argumenterat om djurtester eller om importerat kött. Så jag är som jag tidigare nämnde ganska insatt och har hyfsat koll på vilka märken man ska köpa och inte. Men nog om det, ville bara tala om att vi nu valt att inga produkter eller liknande vi använder ska innehålla saker från djur. Dock inte mitt smink, där har jag fortfarande produkter som innehåller djur, men som inte är djurtestade men så småningom kommer även allt smink bytas ut till veganska smink. Men kött kommer fortfarande finnas på våra tallrikar.

Likes

Comments

Jag tänkte dela med mig av hur en dag med Hilda kan se ut. Hittills har jag dokumenterat två av hennes dagar sedan hon föddes, när hon var två dagar gammal och sedan när hon var fjorton dagar gammal, idag är hon hela tjugofyra dagar gammal. Dock skrev jag inte upp allt, exempel så glömde jag skriva upp alla blöjbyten, när vi gjorde rent naveln osv. Men såhär såg såg Hildas dag ut (ungefär) när hon var fjorton dagar dagar gammal. ❤

05.13 Vaknar och är hungrig. Ammar och somnar om igen

09.05 Vaknar för dagen

09.12 Dagens första blöjbyte

09.20 Hungrig igen, ammar

09.34 Ligger och myser med mamma, har lite ont i magen så är lite gnällig. Ligger och myser vid bröstet och äter lite då och då

10.04 Ligger och kollar runt i rummet med stora ögon och är super nöjd

10.18 Vaggas i mammas famn samtidigt som mamma sjunger Lilla snigel men byter ut till Lilla Hilda

10.38 Somnar i mammas famn

11.26 Fortsätter sova i pappas famn

11.48 Bajsar ner hela sig, ända upp till ryggen + en del av sängen

12.00 Sover i mammas famn

12.20 Vaknar och ligger och tittar runt med stora ögon

12.28 Blöjbyte

12.39 Somnar om igen

13.08 Fortsätter sova hos moster Frida

13.30 Besök av moster Madde, fortsätter sova i hennes famn

13.45 Ammas lite, men får även lite ersättning. Ligger nöjd på soffan

14.26 Somnar efter att ha legat i mammas famn en lång stund, somnar när mamma sjunger lilla Hilda, med melodin lilla snigel

15.10 Vaknar upp. Ligger på en kudde på golvet medan moster Frida matar med ersättning

15.26 Somnar om

16.08 Matdags, ammas!

16.21 Somnar om på kudden

17.00 Vaknar upp och gnäller men är endast lite mammasugen, så myser lite med mamma

17.45 Blöjbyte

18.07 Matdags igen!

18.31 Ligger i babysittern och är supernöjd

18.50 Får lite ersättning av pappa, matas i hans knä

19.15 Farbror Jonathan kommer och somnar hos honom en lång stund

20.00 Matdags- ammas

20.26 Myser med pappa en stund

20.45 Blir mammasugen

21.26 Sover i vagnen under en promenad ner till Gransjön (pappa och farbror ska bada)

23.06 Vaknar och vill äta- ammas!

23.22 Somnar om igen vid bröstet och blir buren upp till sängen. Mamma lägger sig samtidigt för att sova

01.23 Vaknar och vill amma

01.47 Vill ligga på mammas mage och mysa

02.10 Somnar för natten

06.18 Vaknar för dagen

Likes

Comments