MÅNDAGSTANKAR

HEJ HJÄRTAN!

Jag brukar aldrig skriva av mig mina tankar men nu känner jag att jag måste få ner dessa i ord. Den senaste tiden har jag mått så himla bra. Allt har känts lättare under dessa månader och jag har sett fram emot och uppskattat öven små saker jag aldrig reflekterat över innan.

Mitt 2019 och början av 2020 mådde jag inte alls bra. Jag stötte bort folk som jag älskar, ställde in saker jag planerat och hade ingen ork. Jag har under 1 års tid gjort ett stort omställningsarbete i mitt liv vilket har tagit så mycket energi. Det hände för många stora saker i mitt liv samtidigt och jag visste inte hur jag skulle hantera allt. Detta resulterade i ångest och stress.

Mycket berodde på att jag tog studenten och lämnade min klass som varit min lilla extra familj. Jag flyttade också hemifrån och lämnade min riktiga familj. Jag började på högskolan där jag kämpat ensam under mitt första läsår. Ny stad, ny skola och utan vänner. Jag är så enormt tacksam för en tjej som jag arbetat tillsammans med två gånger under första året. Tack vare henne slapp jag göra paruppgifter ensam.

När jag gick på sommarlov i början av juni var det som att världens största klump släppte från min mage. Jag hade hela sommaren framför mig och det kändes som att den aldrig skulle ta slut. Det var här jag började uppskatta saker runt omkring mig på ett helt nytt sätt. Jag hade så mycket inplanerat och gjorde allting. Jag tog även extra arbetspass på jobbet för att jag aldrig har älskat mitt jobb så mycket! Såg också fram emot min 20-års dag och var taggad på att fira den ihop med släkt och vänner. Det har aldrig varit så lätt att kliva upp ur sängen på morgonen!

Men nu kommer jag inte upp ur sängen. Klockan är över 11 och jag har legat vaken i sängen och stirrat upp i taket sen klockan 7.30. Skolan börjar imorgon. Det är en tyngd över mitt bröst när jag tänker på att jag ska sätta mig ensam i föreläsningssalen imorgon. Alla andra kommer sätta sig med sina kompisar och prata och skratta om vad som hänt under sommaren och ta ikapp tiden med varandra som de missat under ledigheten. Jag kommer sitta tyst och lyssna på dom. Är medveten om att det är svårare att skapa relationer i stora klasser som på högskolan, men jag hade önskat att jag i alla fall hade någon studiekamrat. Det kanske ändras under detta läsåret (fingers crossed)...

Jag önskar att jag idag vore taggad på att börja mitt andra läsår på högskolan. Första året var ett basår med mycket teori med praktisk inslag i en kurs. Nu börjar min inriktning - medieproduktion. Jag ska podda, göra radiosändningar, videouppsättningar, jobba med journalistik. Jag borde se fram emot detta mer än vad jag faktiskt gör. Detta är ju min drömutbildning. Jag vill inte längta bort studietiden, utan jag vill ta vara på den. Det kommer vara mitt mål för dessa 2 år som är kvar. Njuta i stressan och finna lugnet i ångesten.

Det är lättare sagt än gjort men det är absolut inte omöjligt.

NU börjar MITT år!

Xoxo Norailona

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Så fint att du vågar skriva mer om dina tankar och känslor finaste du ❤️ Tusen kramar till dig, du är STARK ta mig fasen! ❤️❤️
nouw.com/hilma
Norailona
Norailona,
Tack finaste du! Betyder så mycket! KRAM❤️
nouw.com/norailona
Annaaxelsson,
❤️Du fixar det❤️
Norailona
Norailona,
❤️❤️
nouw.com/norailona