Kroatien 2019

Hej! Har inte riktigt släppt sommaren ännu och tänkte läska er med härliga sommarbilder från Kroatien. Min familj bilade till Kroatien i augusti. Det var sjuuuukt mysigt och spännande på vägen dit men sjukt segt på vägen hem :/// Resan genom Alperna var magisk. Bergen var drömlika!

I Kroatien bodde vi på halvön Istrien i ett stort hus i en liten by som heter Vinez i närheten av Labin. På dagarna tog vi bilen till Rabac för sol och bad. Utmed strandpromenaden i Rabac fanns det flera stränder att välja på och restauranger där vi brukade äta på kvällarna i solnedgången. En dag åkte vi till Pula för omväxlingens skull och testade en annan strand. Vi åkte även in till centrum för att kika på den stora amfiteatern. Vi spontanbokade en resa med båt till Italien och till staden Venedig över en dag. Det kommer att komma ett separat blogginlägg om den resan!

Det mest fantastiska i Kroatien var havet! Vattnet var så klart att man kunde se allting som fanns under ytan. Vi hade med snorkelutrustning och simmade bokstavligen runt med fiskarna. Det fanns fiskar i alla storlekar och färger, också det var helt magiskt. Vi visste att det fanns sjöborrar på botten och utmed klipporna och hade därför med oss finfula badskor (en anledning till att ingen bild i vattnet är tagen med badskor på). Men tack vare badskorna slapp vi onödiga taggar i foten, vore segt att ha det minnet med sig från resan liksom :/

Sammanlagt var vi i Kroatien i en vecka, från lördagen den 3 augusti och åkte hem den 10 augusti, på min lillasysters födelsedag. Vi firade henne på morgonen innan vi satte oss i bilen för att åka hem till kalla Sverige.

Rekommenderar verkligen Kroatien som resmål! Och om ni har möjlighet att utforska flera delar av landet - gör det!

Xoxo Norailona

Gillar

Kommentarer