Italien och Venedig

Hej alla fina! I mitt förra inlägg skrev jag om min resa i Kroatien och visade lite bilder därifrån. Nu kommer det lovade inlägget om Italien!

Jag och min familj åkte båt till Italien över dagen och vi besökte den fina staden Venedig. Vår buss som skulle ta oss från vårt hus i Vinez till Pula, där båten till Italien avgick ifrån, gick ifrån Vinez klockan 06.00. Vi var bokstavligen uppe med tuppen!

När vi först kom till Italien med båten hade vi bokat biljetter på en liten mindre båt som tog oss till Markusplatsen över Canale della Giudecca. Under färden berättade våra guider bakgrund och fakta om staden och om alla byggnader som vi passerade och som låg utmed kanalen.

Markusplatsen är ett stort torg som kallas för Venedigs hjärta. Vid torget finns många Venedigs mest berömda byggnader och mysiga kaféer.

Vi gick runt och turistade i staden och gick över mängder av små broar med små söta kanaler under sig. I Venedig får man antingen gå eller åka båt. Det fanns många trånga och mysiga gränder med massor av affärer.

Till lunch den dagen åt jag världens godaste pasta på en uteservering vid Canal Grande. Vi gick över den stora kanalen på bron Ponte di Rialto som är Venedigs äldsta och mest kända bro över Canal Grande. Den var FULL av turister (inklusive oss hihi).

Alla i min familj förutom pappa åkte även gondol. I en mysig och avlång liten båt gled vi runt på små och trånga kanaler men också lite på Canal Grande. Det var höjdpunkten på dagen tyckte jag! Jag är också helt imponerad över gondoljärerna (de som styr båten) som varken krockar i väggarna eller i varandras båtar.

När vi skulle ta oss tillbaka till den stora båten som skulle ta oss hem till Kroatien från Venedig åkte vi båt över hela Canal Grande. Det var också jättefint! Sedan åkte vi båten över havet till Pula och sen buss hem till Vinez. Vi var hemma runt 21.30 på kvällen.

Tipsar er även om att åka till Italien och speciellt Venedig. Jag själv skulle vilja återvända hit någon gång och upptäcka ännu mer av Italien!

Xoxo Norailona

Gillar

Kommentarer

Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,
Älskar att du har så mycket fina bilder! Kram
nouw.com/hannakarlzzon
Norailona
Norailona,
Åh tack! Kram <3
nouw.com/norailona
Emma Engström,
Åhh jag har varit i Italien en gång och du anar inte vad jag längtar tillbaka! SÅ underbart inlägg fina du och bilder är otroliga <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
Norailona
Norailona,
Åh tack fina fina du! Det är verkligen så fantastiskt underbart där! Kramar! <33
nouw.com/norailona
Ida,
Så himla härliga och fina bilder!! Var också i Italien i somras och besökte bland annat Venedig, heelt fantastiskt stad asså, såå vacker :'D
idanilssonphoto.se
Norailona
Norailona,
Åh vad kul!! Verkligen såååå fint!!
nouw.com/norailona
GabriellaBerglund
GabriellaBerglund,
Åh vad härligt det ser ut!! Tycker det är dags för dig att resa till Gbg snart och ses på en fika!! Kram
nouw.com/gabriellaberglund
Norailona
Norailona,
Åh men hur mysigt vore inte det?? Det tycker jag absolut! Kram <3
nouw.com/norailona