SUPERLÅNGT INLÄGG: I love you Bali!

Hejsan! Nu har vi varit här i 2 veckor och vi trivs verkligen så himla bra. Första 9 dagarna bodde vi i Nusa Dua, på Conrad Bali. Det är ett lugnare område med massvis av fina resorter. Det är mer av ett familjeområde men vi tyckte om det! Vi visste att vi sedan skulle bo i Kuta där det är hålligång från tidig morgon till sen kväll. Så vi visste att vi skulle få uppleva båda delarna. Conrad Bali var det bästa boendet jag haft någonsin på en utomlandsresa. Rummet var hur fint som helst, jättebra säng, bra ljus om man ville sminka sig haha.

Och det bästa av allt var att får altan hade en trappa direkt ner till poolen. Frukosten var även den så bra, ibland kan vissa hotell ha dåligt med vegetariskt men här saknades ingenting! Den första veckan här i Bali var alltså extremt lugn, vi hade ju allt på boendet så man blev väldigt bekväm och man behövde inte ens lämna boendet om man inte ville.

Ett urval av alla frukostar och luncher på hotellet!

Under tiden vi var i Nusa Dua passade vi på att besöka stranden som finns i närheten och jag tror faktiskt det är den bästa av alla jag varit på här i Bali. På bland annat Kuta beach, legian Beach och Seminyak beach är det inte lika fint vatten, på Nusa Dua är det turkost blandat mer mörkare blått och sanden är även den finare. På alla andra stränder är det ju mer ”surfvatten” alltså mycket vågor och inte lika fint vatten, även fast det fortfarande är fint.

Vi åkte under en kväll till Rock Bar Café som är känt för sina fina solnedgångar. Det var jättemysigt, en spela live på saxofon och det var även lightshow när solen gått ner.

Nu är vi som sagt i Kuta och här har vi gjort lite mer, vi har inte frukost på hotellet så vi måste först och främst starta varje morgon med att hitta någonstans äta frukost. Vilket gör att man upptäcker mer direkt än när vi bara satt på vårt resort. Vi har ätit många gånger på ett hälsocafé nära oss som heter Benih Café, dom har massvis av goda smoothie bowls, smoothies, juicer, olika frukosttallrikar, chiapuddingar med mer.

Vi har besökt en Beach Club som heter Potato Head som var fin men jag tycker FINNS beach club som vi va på förra året var bättre. Men det var fortfarande inte dåligt direkt och alltid kul testa något nytt. Ens krav blir högre och högre ju mer man besöker i Bali, det finns så många vackra platser här.

Jag tror det var allt jag hade att berätta för nu! Vi hörs!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229