HEJDÅ SYDNEY

Hej! Nu är vi på plats i Bali och detta hade inte kunnat kännas mer rätt. Det är verkligen en helt annan känsla här mot att vara i Australien och jag älskar det. Tropiskt, folket, atmosfären ”semester feeling”, värmen… ja allt jag verkligen tycker om finns här. Jag hade det absolut jättebra i Sydney och hade många roliga kvällar samt underbara besök till olika stränder. Men det är fortfarande inget i jämförelse med Bali. Det är här jag hör hemma! Haha.

Det var ju ett bra tag sen jag uppdaterade er så ska försöka sammanfatta allt. Sen sist har jag:

  1. Firat julafton på ett pool party på klubben Ivy. Det var både på dagen och kvällen och var nog nästan bästa utgången under hela vistelsen i Australien. Superkul och såklart blir det bra med så bra sällskap!!

2. Ätit massvis av Sushi, världens goaste sushi fanns vid vårt boende i Mascot hann pröva ett antal olika sorter under tiden vi bodde där. (MUMMS). Förresten åt även massvis av olika typer av falafel (i pitabröd, i sallad osv.)

3. Firat nyår, sjukaste nyåret i mitt liv. Det var lika magiskt som man hört med fyrverkeri showen. Gud man blev som förtrollad. Helt klart något jag hade velat se om igen om jag fick möjligheten.

4. Ätit på Milky Lane. Kolla in drinkarna lixom!!!!!

5. Hittat min nya favorit sommar-klädbutik GLASSONS. Båda plaggen på bilden är köpta där. Köpt 2 toppar till och ytterligare en kjol och jag älskar allt!!!! Riktigt snygga grejer till superpriser.

6. Ätit brunch på The Coffee Club.

7. Ätit brunch på Social Hideout, ett känt/populärt ställe som man måste besöka. Jag drack ur ett Badkar, hur coolt?

8. Promenerat längst Coastal Walk. En promenad längst stränderna som finns i Sydney.

9. Besökt Coogee Beach, en strand lite längre ifrån Bondi Beach. Absolut trevligt där men Bondi är ju ändå bäst måste jag säga.

10. Haft vår avskedskväll med Elinn och Lois som valt att stanna i Australien medan jag och Elin åkt till Bali.

11. Nej juste glömde en sak, vi fick strömavbrott i över ett dygn i vår lägenhet och i hela området där vi bodde. Snacka om tur att man precis hade laddat upp sin powerbank med mer...

Hur som helst känns det helt rätt att ha lämnat Sydney, om man inte tänkt skaffa ett jobb så är det ingen stad man vill vara i för länge. Det händer inte speciellt mycket som man kanske tror. Sen var ju alla bränder en orsak till att man nästan ville åka tidigare än planerat, super obehagligt att det luktade rök varenda dag när man gick ut på sin uteplats...

Vi har hunnit med att träffa massvis av människor, allt från svenskar (redan kända ansikten, det vill säga trollhättebor precis som oss men även nya människor), britter, tyskar, italienare, mexikanare, fransmän/fransyskor, spanjorer… Det negativa är ju då att vi inte alls träffat speciellt mycket australiensare, vilket var vad vi ville göra främst av allt. Men i Sydney är det tyvärr väldigt turistat och många som kommer med working holiday visa bosätter sig i just Sydney. Melbourne var ju därför vårt ”förstahandsval” men där var ju inte vädret alls lika bra, vilket sänkte vårt tycke för den staden extremt mycket. Men men här i Bali KOMMER VI MED 100% SANNOLIKHET, äntligen få träffa massor av äkta australiensare, som vi längtat. Trevligaste folket som finns!!!!! Vi hörs!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229