Tillbaka i Nairobi

1 januari

Vi gick upp tidigt som vanligt och åkte kl 7 ut i Amboseli. Nästan direkt såg vi två geparder som gick längs buskkanten en liten bit från vägen. Bra start kan man ju säga. Sedan åkte vi runt och såg en massa elefanter, zebror, flamingos, giraffer osv. Redan vid 10 lämnade vi parken och började åka mot Nairobi. Och efter lite mer än fyra timmar var vi hemma på skolan. Där var det helt tomt. Vi lagade oss lite sen lunch och snart kom min lärare Peter med hans familj och inordnade sig vid poolen. Snart gjorde vi detsamma och låg där fram till det var dags att göra sig i ordning för middag. Vi åkte till Mambo Italia och åt och Olga fick äntligen beställa in deras pestopizza som hon har längtat efter sen hon var här. Sen var vi alla så trötta att vi gick och la oss direkt när vi kom hem.

2 januari

Äntligen fick man sovmorgon. Eller i alla fall till 9 vilket ju är sovmorgon om man jämför med 6. Efter frukost hängde vi vid poolen och kl halv ett begav vi oss mot FN. Här i Nairobi finns ett av FNs högkvarter vilket skolan besökte för några månader sedan. Men jag var sjuk då och kunde inte hänga med så då bokade mamma istället in oss på en guidad tur nu. Vi var lite tidiga så vi hann sätta oss och ta en kaffe på kafét innan turen startade. Hon visade runt oss till olika rum, statyer, monument och berättade om deras jobb osv. Det var intressant och något det känns som man måste ha gjort när man bor i Nairobi. Efter turen var slut åkte vi till Village Market, ett shoppingcenter som ligger i närheten, och åt lunch. Vi skulle sedan egentligen åka till Banana Hill Art Gallery men när vi var klara att åka så var det knappt så att vi skulle hinna dit innan de stängde så det kändes ovärt. Istället åkte vi tillbaka till internatet och slappade en stund innan vi intog Zebra. Vi hade köpt med oss lite grönsaker, mozzarella och bröd när vi var på Village Market och hade tänkt att vi skulle slänga ihop nån liten sallad bara till middag eftersom vi åt mycket och sen lunch. Men vi var fortfarande så mätta att vi hoppade över det. Istället spelade vi kort och tittade sedan på en film.

3 januari

Vi hade denna dag bokat in oss på en rundtur på en tefarm som ligger lite utanför Nairobi, ungefär en timme bort. När vi kom dit blev vi välkomnade av Fiona som äger stället. Vi fick sedan gå runt och titta i trädgården en stund medan vi väntade på att alla skulle komma. Trädgården var så fin och full med blommor och växter av alla olika slag och färger. Snart samlades vi allihopa och Fino berättade vad vi skulle göra och sedan gick vi ner till själva odlingen av teplantor. Där visade hon hur man plockade te, vilka blad som gav bäst kvalité, berättade om olika metoder för att tillverka olika sorter osv. Sedan gick vi upp i trädgården där vi fick te och kaka och lyssnade på Fiona berätta först om farmens historia och sedan om olika slags teer och visade skillnaden på hur de kunde se ut. Efter det var det dags för lunch. Det blev trerätters: först soppa, sedan buffé med varmrätt och sist efterrätt med bl.a. glass gjord på mjölk från deras egna kor. Väldigt gott var det hela. Sedan var det slut och vi åkte mot masaimarknaden på Junction. Där gick vi runt ett tag och jag köpte en ring, ett armband och några korgar. Resten av familjen fyndade också en del. Sedan åkte vi till internatet och eftersom vi åt en så stor lunch och hade kvar maten från gårdagens tänkta middag så åt vi det idag istället. Även då intog vi zebra och tittade på en film innan vi gick och la oss.

4 januari

Dagens plan var att slappa och sola hela förmiddagen och att sedan någon gång på eftermiddagen gå till toi. Men när vi vaknade regnade det och prognosen visade att det skulle göra det nästan hela dagen. Så vi ändrade planerna eftersom det inte kändes så kul att sola när det regnar och inte heller att gå till toi i det vädret. Istället åkte vi till downtown och åkte först upp i Kenyatta International Conference Center eller helikopterplattan som det även kallas. Det är i alla fall en hög byggnad eller ett torn som har en helikopterplatta längst upp dit man kan åka upp och se ut över hela Nairobi. Tyvärr regnade det när vi var där uppe vilket gjorde att man inte såg lika bra, lika långt som man annars hade gjort, och det var kallt. Sedan åkte vi till Stanley Hotel vilket är ett av Nairobis finaste hotell och åt en lätt lunch. Sedan gick vi bara runt och tittade lite i lobbyn eftersom det var så fint. De hade klätt hela rummet vid hissarna med pepparkakor så att det blev som ett pepparkakshus. En i personalen såg att vi tittade runt och frågade mamma om vi ville ha en guidad tur. Varför inte? Tänkte vi och helt plötsligt visade en tjej som heter Tracy runt oss först i lobbyn och restaurangen och berättar om hotellets historia, sedan tar hon med oss upp till baren en våning upp och berättar bland annat att drottning Elisabeth hade varit där när hon var prinsessa (det var tydligen på det hotellet hon ska ha fått reda på att hennes far dog och att hon skulle bli drottning, sa de i alla fall) och att den första Tuskern hade öppnats där. Hon tog oss sedan vidare upp och visade flera sviter. Bl.a. en svit som är uppkallad efter Karen Blixen och den största sviten, "The Stanley Suite" eller presidentsviten som Tracy kallade den. De var verkligen verkligen fina. Sist fick vi se "The club Lounge" som ligger längst upp i huset och är där alla businessmännsiskor hänger. Riktigt lyxigt. Efter turen gick vi till en bokhandel och sedan satte vi oss och tog en kaffe på Java. Sedan åkte vi hem och nu ligger vi och slappar. Snart ska vi åka ut och äta middag på Zen Garden.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229