Helgen: Påskfest & boardingutflykt

Nu kommer ett inlägg om helgen. Både i fredags och igår har jag inte hunnit eller kommit ihåg att blogga så det får bli allt i samma inlägg. I fredags spenderade jag min superlånga håltimme på förmiddagen först med att hänga med Matteus och sedan gick vi och Lina, Filippa och Isak till Junction för att köpa lite grejer inför kvällens påskfest. Ja, påsken kom lite tidigt till SSN i år. Elin, Vilma och Viktoria hade kommit på idén att ha en fest med påsktema och eftersom alla var otåliga så blev det lite tidigt. De hade ordnat väldigt bra. Det startade med femkamp där det blev en hel del äggning. Efter varje deltävling fick vinnarna ägga förlorarna och efter ett tag slutade det med att alla ägga alla. Sedan när alla hade duschat av sig och fått bort det mesta av äggen var det middag. Det var potatisgratäng och halloumi! Det är riktig lyx hörni. Jag ÄLSKAR potatisgratäng och halloumi är det inte ofta vi vår. Jag tror detta kanske är tredje gången under året som vi har fått det. Sedan blev det nån lek där folk blev ännu mer äggade och sedan glass till efterrätt. När middagen var slut var det ett tag tills det skulle vara uppträdanden så folk spred ut sig till sina rum och rökis osv. Men när det kl 21 var dags för Hannes, Axel och Lill-Erik att uppträda så strömmade det tillbaka till matsalen. Sedan fortsatte det med Clara som sjöng och en duett med Clara och Viktoria och sedan avslutades det med att Marcus och Matteus DJade och då jävlar var folk igång och dansade. Det var så kul, alla verkligen köttade på dansgolvet och det var grym stämning. Efter det spred folk ut sig till sina rum och rökis igen så resten av kvällen bestod väl av att glida runt mellan de ställena. Det var en bra kväll kan jag ju avsluta med.

Och nu till lördagen då. Kl 11 hade Magda fixat boardingaktivitet att åka till Kazuri Beads fabriken och sedan till ett fik som hon hade hittat på tripadvisor. Så vi åkte med på det hela gänget. Jag tyckte lite synd om kvinnan som tog emot oss på Kazuri. Hon frågade om vi ville ha en guidad tur och många svarade att de inte orkade men tillslut fick Magda henne att visa oss runt på 10 min. Man märkte att hon var stressad. Jag har ju varit på Kazuri fabriken en gång tidigare (så om ni vill veta lite om fabriken kan ni ju leta upp det blogginlägget eller googla) när familjen var o hälsa på och då gick vi den guidade turen. Denna gång gick hon bara förbi allt snabbt och pratade i farten. Där hon förra gången hade stannat och pratat i fler minuter blev nu bara i några sekunder. Men men det gjorde ju inte mig så mycket eftersom jag som sagt redan har upplevt det där en gång. Sedan kollade vi en stund i affären och några köpte sig lite pärlor eller något smycke och sedan åkte vi till fiket. Det var väldigt mysigt, man satt som i en trädgård och det fanns en utställning av bronsfigurer som vi tittade på. Stället hette Matbronze ifall någon undrar. Väl hemma på internatet hann vi lägga oss vid poolen ett tag innan middag. Och efter middagen åkte jag, Elin, Isak, Adam, Filippa och Matteus till Zen Garden. En asiatisk restaurang som jag har varit på med familjen och som då har varit en favorit. Priserna är lite dyrare än vad budgeten för studentlivet tillåter så jag och Filippa delade på en rätt. Det var något dumplingsliknande som var riktigt gott.

Idag har det än så länge inte hänt så mycket. Jag sov ända till kl ett och missade därmed brunchen. Så efter att ha kravlat mig upp ur sängen efter en timme gick jag till kiosken och köpte en avokadomacka som jag satte mig och åt vid poolen där massa låg och solade. Sedan hängde jag kvar där några timmar och nu ligger jag här och skrivet detta. Efter middagen ska vi till Matteus och hänga. Vi ska og spela lite spel och så. Det blir mysigt.

Gillar

Kommentarer

andrea3000,
Kan du göra ett inlägg om dina favoritrestauranger och butiker?❤

Youtube