Fisktvål & känslofyllda tal

Igår kväll flyttade Lina in. I början av året hade vi ju sleepover några dagar och nu när det bara är lite mer än en vecka kvar så måste vi ju ta chansen och knyta ihop säcken fint.

Oj vilken dag det har varit idag. Vi fick sovmorgon eftersom engelskan var inställd och min andra lektion, kemi, var i princip också inställd eftersom den enda uppgiften var något jag och Filippa redan var klara med. Men i förra veckan gjorde vi tvål och den var klar idag så den fick vi titta på och ta med oss. Tyvärr så blev den inte alls bra. Det gick nämligen inte så bra för oss då vår bägare först svämmade över, sedan gjorde vi sönder en annan bägare när vi skulle diska, en tredje bägare gick sönder när vi skulle värma upp innehållet så att allt rann ut över hela bänken. Då behövde vi göra om allt och eftersom olivoljan var slut fick vi ta sesamolja och då slutade det med att allt luktade soja. Så idag när vi luktade på tvålen så luktade den som en mysig blandning av fisk och sjögräs. Precis den lukt man vill ha på en tvål. Men den löddrade i alla fall. Vi ville inte bara slänga den så vi tänkte att den enda som nog skulle bli glad av en fiskluktande tvål är vår svenskalärare Anna. Hon är en sån person som är positiv och glad till ALLT. Och vi hade rätt. Hon blev väldigt glad. Hon funderade på om hon skulle öppna den direkt eller om hon skulle spara den tills när hon kom till Sverige så att hon kunde tänka på oss under sommaren. Finaste Anna, henne kommer man sakna!

Efter det gick jag, Lina, Elin och Filippa till toi. Kanske den sista toirundan, eller så åker vi dit en gång nästa vecka också. Men det var i alla fall en riktigt bra runda. Vi hittade alla mycket saker. Förutom Filippa då som har satt ett förbud på sig själv att köpa saker eftersom hon redan har mycket övervikt. Men vi andra shoppade på och jag är riktigt nöjd. Men rätt som det var behövde vi skynda oss hem för att komma i tid till svenska talen. Vi har haft i uppgift att skriva en tal av frivillig typ och ämne som vi skulle framföra på valfri plats på skolområdet. Jag och Elin fick för länge sen den fantastiska idén om att argumentera för att Adam inte har dyslexi. Det är lite av ett internskämt. Han har faktiskt dyslexi. Men Anna tyckte dte var en väldigt rolig idé så det var vad vi gjorde. Jag måste säga att alla verkligen var superduktiga. Vi började med att få lyssna på Adam som höll ett hyllningstal för toaletten. Sedan var det vi och så fortsatte det med allt möjligt. Några höll riktigt känslomässiga tal. Till exempel hyllningstal till sin mormor eller om SSN och att vi ska åka hem snart. Under dessa var det många som började gråta. Jag hade det lite jobbigt för de där talen träffade mig verkligen i hjärtat och jag kände att jag grät på insidan men jag fick inte fram några tårar. Lite jobbigt.

Svenska talen var det enda vi hade i skolan idag så efter dem gick vi till Junction där det var masaimarknad. Men först satte vi oss och tog en fika på Art. Sedan gick vi på masaimarkanden och jag köpte inte mer än en ring.

Gillar

Kommentarer

Youtube