Ännu fler växter

Någonting som jag fått ett stort intresse för de senaste månaderna, är som ni kanske redan vet, växter. Gröna olika växter är helt klart favoriten bland alla de tusentals som finns. Tycker de gröna tillför så himla mycket i min lägenhet och de passar in väldigt bra rent färgmässigt. Enigt mig, så kan man inte ha för många växter. Snarare tvärt om, alltså att man har alldeles för få. Har man bara några enstaka kan jag tycka att det ser plottrigt ut, att man bara ställt de där för att man måste ha någonting just på den platsen. Jag gillar när man kombinerar växterna tillsammans med andra växter eller helt andra inredningsdetaljer och prylar. Någonting som jag tycker blir riktigt fint är när man kombinerar olika höjder på växterna, krukorna och resterande inredningsprylar, det blir en stor helhet då.

Som ni ser här har jag försökt att bygga med olika höjder och kombinerat olika växter med andra inredningsprylar. Någonting jag ser nu är att pallen och tv-bänken har ungefär samma höjd, hade gärna sätt att pallen var lite högre för att skapa fler olika nivåer. Även om det här hörnet är lite tomt, trots att de är en del saker, så är det en av mina favorit delar i lägenheten. Det känns som om den här delen ä närmast klar. Det som jag saknar är nog några fler tavlor, gärna någon som har lite färg i sig och kanske någonting mer som kan stå på golvet. Vet dock inte riktigt vad jag ska placera där utan att de ser konstigt ut. Har ni något förslag?

Igår när vi var i Gävle så åkte vi även in på Blomsterlandet för att jag ville kika på lite fler plantor. Vi har även en blomsterbutik här i Bollnäs som heter Mobackes och det är en dröm att gå in och kika i den. jämför man blomsterlandet med Mobackes så föredrar jag nog Mobackes, inte bara för att de är nära utan för att utbudet var lite bättre på hemmaplan. Trodde att Blomsterlandet skulle ha fler växter än vad de hade.

Kom i alla fall hem med två plantor, två krukor och en blomsterspruta . En Slideranka , har länge tyckt att de varit så fina och nu köpte jag äntligen en. Den passar jättefint på tv-bänken, men den kommer nog hängas upp ovanför sängen så det blir som en hängväxt. Den andra plantan var en vit Murklocka . Hade ingen aning om vart jag skulle ha den men den passade bra på tv-rums bordet. Krukorna som jag köpte till var två vita, jättesöta krukor. Tyckte de hade en sån fin detalj i ovankanten så blev helt fast. Blomstersprutan köpte jag mest för att den var så himla fin haha!

Gillar

Kommentarer