Hästfolk, SE HIT!!

Postad i Allmänt, Hästar

Godmorgon!

Jag har ännu en fråga till er, eller snarare till dig som är hästkunnig. Det är nämligen så att jag behöver hjälp med bett till Ganymedes. Det jag har nu är ett Golden Wing, men det funkar absolut inte. Han biter sig fast i bettet och kan sedan göra exakt vad han vill... igår gick han raka vägen ut från banan då min styrförmåga helt försvann...

Ganymedes är en häst som gärna lägger tungan över bettet och/eller biter tag i bettet och gör som han själv vill. Jag har tänkt på tungfria bett, då jag tror att han lägger tungan över bettet för att han inte känner sig bekväm med trycket som blir. Men sedan har vi ju problemet med att han biter sig fast... jag har ingen aning om vad jag ska ha för bett mot det. Pratat med en tjej i stallet och fått tips om bett men jag skulle gärna vilja höra fler åsikter.

Så till alla er hästkunniga... kommentera nedan, hör av er via mail, Instagram eller vad som. Hjälp mig och kom med tips på bett!! Måste bryta hans beteende och få honom att trivas med bettet i munnen. TACK!

Det här bettet är det han alltså har nu, som inte funkar för oss. Det köpte jag för att det skulle vara ett så snällt bett som möjligt, för jag är väldigt mån om att det ska kännas bra för honom. Därav har jag inte riktigt velat stoppa på ett skarpt/skarpare bett... men kanske är vad som faktiskt behövs för stunden...?

Länk till bettet.

Här är det tungfria bettet jag läst på om och som jag tycker verkar bra... men jag är inte en expert på bett, och därför tar jag tacksamt emot all hjälp och förslag på bett jag kan få!

Länk till bettet.

Gillar

Kommentarer

Sanna
Sanna,
Jag älskar waterfords kulbett! funkade utmärkt på min häst då det alltid rör sig någonstans så ”biteffekten” försvinner för hästen.
Ellen
Ellen,
Tjena! Vet att det finns något som.heter tungfelgummi. Är en svart gummiplatta dom du fäster på det bett du har nu som förhindrar hästens tunga från att hamna fel. Inte provat det själv men kan ju kanske vara värt? Googla på tungfelgummi så ser du hur det ser ut 😉
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229