FESTARIT TULOSSA - MITÄ PAKATA MUKAAN?

#FESTARIT
Hei mahtavaa myöhäistä iltaa kaikille! Yksi anonyymi pyysi multa pakkauslista postausta festareille ja sehän on itseasiassa ihan ajankohtaista sillä huomenna pakkaan viimeiset tavarat viikonloppua ja Ruisrockia varten.
Tuleva viikonloppu on kolmas, jonka vietän festareilla. Juhannuksen vietin Raumalla RMJ:sessa ja viime viikonlopun Provinssissa, Ruisrock on siis viimeinen näistä kolmesta.
Loppukesästä saatamme vielä bailata Solar Soundeilla, mutta ne kun on ihan omassa kaupungissa niin sinne ei juuri tarvi mitään pakkailla.
Mä oon pakkaajana ollut aina sellainen, että otan ihan liikaa tavaraa mukaan ja aina tajuan, että otin jotain ihan turhaan mukaan. Mut oon ottanut sen asenteen, että mielummin liian paljon kuin liian vähän. Mutta lähetään kattomaan mitä mun pakkauslistalta löytyy!
Muutama eri asu lämpimälle sekä kylmälle säälle. Festareille lähtiessä ois hyvä jo kotona miettiä mitä asuja haluaa pukea päällensä ja aina kannattaa hiukan seurata säätä, jotta tietää millaista vaatetta olisi hyvä ottaa mukaan. Mä itse tykkään festareilla pitää mahdollisimman rentoja, mutta silti hyvännäköisiä asuja - myös asut, joista on helppo vähentää tai niihin on helppo lisätä on jees.
Lippu tai liput. Varmaan se kaikkein tärkein asia.
Pikkulompakko. Mukaan vain kaikki tärkeimmät kortit (maksukortti, kelakortti, henkkarit) ja käteistä.
Telttatavarat. Me nukuttiin Raumalla ensimmäistä kertaa teltassa ja vaikka miten pelättiin, että siitä tulee ihan kamalaa, se olikin ihan huikea kokemus. Teltta ja sen pystyttämiseen tarvittavat jutut, vanhoja päiväpeittoja tai vilttejä teltan pohjalle, makuualusta, tyyny ja makuupussi on varmaan ne kaikkein tärkeimmät, vilttejä voi myös ottaa lämmikkeeksi kun Suomen kesäyöt ei mitään lämpimiä oo. Retkituolit myös hyvä!
Yöksi lämmintä vaatetta. Raumalla koettiin juurikin ne Suomen kylmät kesäyöt ja tajuttiin, että vaatetta pitää oikeasti olla päällä jos ei halua jäätyä kuoliaaksi. Itse aion ottaa jonkun vähän paksumman takin ja muutenkin paksuja paitoja ja housuja muutamat.
Alusvaatteita. Festareilla telttailessa ei välttämättä oo mahdollisuutta suihkussa käyntiin, joten alusvaatteita on hyvä olla mukana kunnolla, että niitä voi edes vaihtaa vähän useammin.
Mukavia kenkiä ja crocsit. Kengät on festareilla kaiken a ja o. Jos sulla on jalassa huonot kengät, jotka tekee sulle rakkoa, on festarit kyllä aika pilalla. Mä oon valinnut mukaan yleensä mun paksupohjaisemmat slip on kengät sekä Niken Air Forcet, oon todennut ne kaikkein mukavimmiksi jalkaan. Lenkkarit on myös hyvä vaihtoehto! Crocsit on hyvät olla mukana jos käy vaikka yön aikana vessassa.
Hattu. Edellisessä postauksessa näkyikin mun uusi musta hattu ja sitä oon kuljettanut oikeastaan jokaisilla festareilla nyt mukana. Se on todella hyvä heittää päähän jos aurinko paistaa sillä se estää auringonpiston saannin!
Pikkulaukku tai reppu. Mä oon nyt käyttänyt paljon pikkulaukkua, koska sinne mahtuu kaikki tarpeellinen, mutta toki jos haluaa kuljettaa vähän enemmän tavaraa mukanaan on esimerkiksi gymsackit hyvä vaihtoehto tai sitten ihan vain reppu. 
Matkalaturi. Mulla alkaa olemaan jo puhelimessa hiukan huono akku, joten matkalaturia on hyvä kuljettaa mukana, jotta puhelimeen saa lisävirtaa tarvittaessa.
Matkakajari. Ostin ennen RMJ:ta JBL:n pikkuruisen matkakajarin ja se on todella hyvä esimerkiksi jos haluaa istuskella teltan lähellä ja kuunnella musiikkia.
Pompuloita, pinnejä, hiusharja. Huonojen hiuspäivien varalle on hyvä ottaa pompuloita ja pinnejä, jotta hiukset saa vaikka letitettyä tai laitettua nutturalle. Hiusharja tottakai hiusten harjaukseen.
2 erilaista pantaa hiuksiin. Mulla on kaks erilaista hiuspantaa, jotka aion ottaa mukaan. Ne täydentää kampausta kivasti.
Hygieniatarvikkeet (hammasharja, tahna, suuvesi, dödö, käsidesi, puhdistuspyyhkeitä). Näitä tarvitsee jokaisella reissulla.
Meikit ja peili. Otan reissuille yleensä mukaan vaan ne meikit mitä käytän joka päivä ja joko yhden luomiväripaletin tai sitten kaksi ja tärkeimmät meikkisiveltimet. Huulipunia otan aina muutamassa sävyssä mukaan, voi sitten fiiliksen mukaan päättää mitä laittaa.
Alkoholijuomat ja evästä. Festarit pitää aloittaa tottakai jo teltalla ja sitä varten mukaan tulee otettua aina vähän jotain alkoholijuomaa ja evääksi yleensä keksejä, sipsejä ja kaikkea sellaista mikä säilyy varmasti. Meillä on ollut kylmälaukut aina mukana, jotka pysyy jonkin aikaa kylmänä.
Vettä. Koska alkoholi kuivattaa, on hyvä mukana olla myös ihan pelkkää vettä, jota hörppiä välissä ja käyttää vaikka käsien- tai hampaidenpesuun, myös lämpimällä ilmalla vesi on paras juoma.
Minigrip pusseja, kertakäyttömukeja. Minigrip pusseja oon käyttänyt sateella esimerkiksi suojaamaan puhelinta ja saahan niihin vaikka vaatteetkin nätisti. Kertakäyttömukeihin on hyvä tehdä erilaisia juomasekotuksia.
Takkeja (sadetakki tarvittaessa, jokin paksumpi takki ja farkku- tai nahkatakki). Sadetakki on hyvä olla mukana jos sade yllättää, paksumpi takki kylmille säille tai esimerkiksi yöksi ja farkku- tai nahkatakki on kiva heittää hienolla säällä päälle.
Choker ja kello. Useimmiten festareilla tykkään pitää kaulassa chokeria jos jotain ja siksi otankin aina muutaman vaihtoehdon mukaan, kello tarvittaessa ranteeseen.
Villasukat. Superlämpimät yöksi, ei palele jalat!
Laastareita. Löydettiin Biltemasta ihan mielettömän hyvä 70 laastarin pakkaus vain muutamalla eurolla ja siinä oli kyllä kaikki mitä tarvitsee. Laastareita on hyvä olla esimerkiksi haavojen tai rakkojen varalle.
Aurinkolasit. Nää kruunaa festarilookin ihan täysin varsinkin aurinkoisella säällä!
Aurinkorasva. Jos aurinko oikein porottaa eikä halua palaa, on hyvä pitää aurinkorasvaa mukana.
Vessapaperia. Hyvä olla mukana jos vaikka leirintäalueen vessoissa ei oo paperia tai jos haluaa kuivata käsiään tm. 
Meikinpoistojutut. Festareilla kaikkein helpoin tapa pestä meikit on meikinpuhdistuslaput ja itsehän käytän tähän tarkotukseen Pirkan vauvojen puhdistuspyyhkeitä, ne on vaan tosi hyviä.
Vanupuikkoja. Esimerkiksi silmämeikin, kulmakarvojen tai huulipunan siistimiseen tai miksei siihen korvien putsaamiseenkin vaikka.
Teippiharja. En tiedä onko tää ihan turha, mutta ainakin saa putsattua vaatteet jos niissä on hirveästi karvoja tai hiuksia ym.
Särkylääkettä, närästystabletteja. Hyvä olla mukana jos vaikka pääkipu yllättää tai alkaa närästämään.
Kamera. Ruisrockissa aion kantaa kameraa mukanani, koska kerrankin on mahdollisuus saada ikuistettua muistoja myös kameraan. Ensimmäinen kerta kun otan kameran mukaan festareille!
Tässä oli oikeastaan kaikki mitä löytyy tällä hetkellä mun pakkauslistalta, aika paljon kaikkea vai mitä. Jäikö jotain puuttumaan? Vai oliko tällä listalla ehdottomasti jotain ihan turhaa? Mitkä on teidän must have juttuja festareilla? Nyt mun on aika mennä nukkumaan, huomenna viikon viimeinen työpäivä edessä, hyvää yötä murut

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Ainakin yksi vessapaperirulla pitää olla mukana. Joskus bajamajoista loppuu veskipaperi, niin on hyvä olla mukana jotain millä voi pyyhkiä 😃
Noora Inkiläinen,
Mulla yleensä myös bajamajoissa mukana kosteita puhdistuspyyhkeitä, jotka antaa edes vähän raikkaamman tunteen! Mut toi vessapaperi on kyllä ihan must have kaikille reissuille 😊
www.blogger.com/profile/033585633754606321