ALASTOMUUS SOMESSA

AJATUKSIA
Mukavaa alkanutta viikkoa sinne ruudun toiselle puolelle! En tiedä, astunko nyt maamiinaan puhumalla tästä asiasta näin avoimesti, mutta oon valmis ottamaan riskin. Tänään puhutaan siis aiheesta, josta ei mun mielestä kovin usein puhuta ainakaan julkisesti ja se aihe on alastomuus sosiaalisessa mediassa.


Tästä aiheesta puhuminen jännittää kovasti juurikin sen takia, että tästä ei hirveästi puhuta, mutta ainakin Instagramin puolella tää aihe sai tosi paljon kiinnostusta, joten tässä sitä nyt ollaan.

Mä oon itse jo kauan aikaa ottanut osaa kehopositiivisuuteen XL-kokoisena ja oon aina ajatellut, että jokainen vartalo, kroppa ja ihminen on hyvä juuri semmoisena kuin hän on koosta, ihonväristä tai mistään muustakaan riippumatta. Omasta itsestään ja kropastaan saa olla ylpeä ja sen saa mun puolesta näyttää muillekin, kunhan vaatteet pysyy päällä. Ja vaatteilla tarkoitan sellaisia vaatekappaleita, joilla voit huoletta kulkea kaupungilla tai mennä vaikka sukulaisten luo.

Vaikka meille opetetaan pienestä pitäen, että alastomuus on normaalia ja vaikka itsekin olen sen oppinut, mun mielestä se ei kumminkaan tarkoita sitä, että sitä voi toteuttaa missä vaan ja milloin vaan haluaa. Tästä voi varmasti olla montaa mieltä ja se on mun mielestä vaan hyvä, että mielipiteitä löytyy aina monia erilaisia. Mulle itselle alastomuus on kumminkin aika yksityinen asia.

Koska se on mulle niin yksityinen asia, en esimerkiksi voisi ikinä kuvitella lisääväni kaikkien nähtäville itsestäni kuvaa, jossa olen täysin alasti ja vaatteeton. Miksi edes haluaisin? Miksi haluaisin kaikkien näkevän mut täysin riisuttuna? No en miksikään.

Sosiaalisessa mediassa on alkanut näkymään hurjat määrät kuvia, joissa naiset tai tytöt poseeraavat pienen pienissä bikineissä tai jopa alusvaatteissa, joskus jopa täysin alasti. Nykyään nuorempien, jopa alakouluikäisten on todella helppo päästä vahingossa näkemään näitä kuvia, koska tilit ovat useimmiten täysin julkisia, joten kuka vaan pystyy kuvat näkemään. Ja tää jos joku harmittaa mua todella kovasti. Kuvien löytämisestä on tehty vähän liiankin helppoa mun mielestä.

Itse kun olin ala- ja yläkouluikäinen, en muista kovinkaan monesti tai oikeastaan kertaakaan nähneeni tietokoneen tai puhelimen ruudulla paljaita rintoja, takapuolta tai jotain vielä enemmän. Vanhempien ei tarvinnut siis olla huolissaan minun surffailessani netissä. Eihän siihen aikaan tokikaan ollut tätä kuvien suurinta palvelua Instagramia, mutta olihan silloinkin keinoja saada itsensä näkyviin.

Paljastavimmat kuvat itse näin varmaankin IRC-galleriassa, mutta niissäkään kukaan ei ollut täysin vaatteeton vaan päältä löytyi aina edes jotain. Jos kuvat olivat liian paljastavia, poistettiin ne aina aika nopeasti IRC-gallerian toimesta. En tiedä, miksi niin ei ole myös Instagramissa. Heidän säännöissään kumminkin lukee, että he eivät salli alastomuutta palvelussaan, tiesitkö sinä tätä?

Oon miettinyt paljon syitä tämän alastomuuden takana ja oon erään naisen kuullut sanoneen, että hän jakaa paljastavia kuvia tileillään huomion vuoksi. Saadakseen huomiota miehiltä. Mun mielestä siinä vaiheessa kun ainoa tapa saada huomiota vastakkaiselta sukupuolelta, on lisätä paljastava kuva itsestään someen, maailmassa ei oo kaikki hyvin. Sun ei todellakaan tarvi riisua itseäsi saadaksesi huomiota.

Ymmärrän, että on kiva kuulla kehuja toiselta, mutta itse en ainakaan haluaisi kuulla kommentteja, jossa kehutaan vaikka mun takapuolta tai rintoja. Mä pidän siitä, että mua kehutaan kauniiksi ja vaikka iloisen näköiseksi kun kuumaksi tai seksikkääksi. Joo, nää jälkimmäiset kehut kuulostaa tosi kivalta vaikka oman miehen suusta, mutta en haluaisi, että mun kuva ois täynnä 50 eri miehen "seksikäs" -kommentteja.

Oon myös kuullut, että lisätään paljastavia kuvia someen sen vuoksi, että ollaan ylpeitä omasta kropastaan. Olenhan minäkin ylpeä kropastani ja tyytyväinen siihen, mutta enhän mä silti lisää sellaisia kuvia mihinkään. Jos sulla on kroppa, jonka eteen oot tehnyt paljon, näkyyhän se sun työn tulos myös vaatteissa - ei sun tarvi riisua itseäsi.

Oon miettinyt myös todella paljon sitä, että jos mä lisäilisin itsestäni vaikka Instagramiin paljastavia kuvia ja tilini ollessa julkinen, kaikki näkisivät ne, mun perhe, jopa lapset, joiden parissa työskentelen, ei kiitos. En haluaisi myöskään sitä, että joskus kun mulla on omia lapsia, he löytäisivät musta alastonkuvia jostain netin syövereistä. Se ei ois mun mielestä yhtään mukavaa! Mietin aina miksi esimerkiksi äidit haluavat esiintyä alasti sosiaalisessa mediassa vaikka heillä on todella pieniä lapsia, jotenkin outo kombo.

Mietitään tilannetta, jossa hakisin töitä ja mun esimies vaikka googlais mun nimen. Mitä sieltä tulisi hänen ruudulleen luultavasti ensimmäisenä - ne mun paljastavat kuvat. En ikinä varmaan pystyisi antamaan itselleni anteeksi, jos jäisin ilman töitä sen vuoksi, että oon jakanut sosiaaliseen mediaan itsestäni kuvan paljastavissa vaatteissa tai alasti. Ja tiedättehän, ne kuvat ei ikinä poistu somesta jos ne on sinne kerran laittanut.

Ymmärrän, että moni tekee nykyään somea työkseen, mutta mun mielestä siihen liittyy paljon enemmän kuin se, että makaat alusvaatteilla tai alastomana sohvalla. Eikö se näky ois kiva jättää sille poikaystävälle tai unelmien kumppanille? Mä haluan ainakin jättää sen juuri häntä varten.

Uskon, että nää paljastavat kuvat luo osakseen myös ulkonäköpaineita, joka ei oo mun mielestä okei. Kaikki teini-ikäiset alkaa vertaamaan itseään johonkin monta vuotta treenanneeseen huippu-urheilijaan ja miettii, saisiko hänkin enemmän huomiota ja miehiä lisäämällä tuollaisen kuvan.

Mua on kiusattu yläasteella, haukuttu läskiksi ja juuri sen takia mä en halua luoda yhtään kenellekään sitä fiilistä, että hän on huonompi, koska ei jaa paljastavia kuvia itsestään tai näytä fitnessmallilta. Mulle on ihan fine jos lisäät itestäs kuvan ulkomailta bikinit päällä, kunhan kuvassa ei näy ihan liikaa. Ja jos haluat jakaa itestäs paljastavempia kuvia, oo kiltti ja laita tilisi vaikka yksityiseksi, jolloin pystyt itse hyväksymään seuraajiksesi vain ne, joille sun sisältö oikeasti sopii.

Millasia fiiliksiä teillä on alastomuudesta sosiaalisessa mediassa? Onko se teille ok? Mä en halua todellakaan arvostella tällä postauksella ketään vaan jaan ainoastaan mun mielipiteitä ja omaa näkökulmaa tähän asiaan. Oli jotenkin kiva kirjoittaa pitkästä aikaa vähän erilaisempaa postausta, jossa jaan mun ajatuksia jostain aiheesta. Kertokaa ihmeessä jos tämmöset kiinnostaa teitä! Mulle on jotenkin tärkeää päästä puhumaan tällaisista asioista, jotka vaivaa vaikka paasaankin aika usein mun parhaille ystäville mieltä askarruttavista asioista.

Mun blogin 3v-arvonta loppui eilen ja vitsi mä oon onnellinen siitä, miten iso määrä osallistujia loppupeleissä tuli. Oli ihan mahtavaa saada hyvää palautetta arvottavista tuotteista ja huomenna saankin lähettää voittajille paketit menemään! Ykköspakettiin tuli aika ylivoimaisesti enemmän osallistujia, mutta ainakin kakkospakettiin osallistuneilla on paremmat mahikset voittaa ;) Nyt on aika paljastaa voittajat....

Paketin 1, joka sisälsi H&M 20€ lahjakortin sekä Lumenen Suomi-100 lahjapakkauksen voitti VEERA

Paketin 2, joka sisälsi Instrumentariumin 30€ arvoisen lahjakortin piilolinsseihin sekä Foamie-puhdistussienen ja Aussien hiustenhoitotuotteita voitti KIIRA

PALJON ONNEA TEILLE IHANAT! ♥

Laitan teille sähköpostia tänään heti kun kerkeän, joten muistattehan kurkkailla sähköpostia päivän aikana. Saadaan teille sitten paketit huomenna liikkeelle! Mahtavaa päivää teille kaikille, ootte ihania, pus. Palaillaan keskiviikkona uuden postauksen parissa, muista tulla tsiigaa.

Tykkää-merkinnät