Header

Modell - Disa LP - Instagram - disa.lp

Fotograf, photoshop - bloggare - Elise Gustafsson - Instagram - sotiezisfab

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu kommer det andra smoothie receptet! Det här är en smoothie med en frisk smak som passar en vacker sommardag eller kväll.

Ingredienser:

1st banan

1st moget päron

1dl frysta blåbär

3dl valfri mjölk

Innan man börjar mixa ska man ta bort kärnorna från päronet. När man gjort det är det bara att börja mixa och sedan avnjuta denna goda smoothie.

Fått receptet från: http://mittkok.expressen.se/recept/kvallssmoothie/

​// Marie

Likes

Comments

Det är inte det lättaste att plugga till prov, speciellt inte om man inte kommit underfund med hur man ska plugga. Nedanför här kommer det några tips till hur man kan göra.


1.     1. Gör kort där det står en fråga på ena sidan av kortet och svaret på andra sidan (flashcards).

2.     2. Bara sitta och repetera x antal gånger tills du känner att du kan det.

3.     3. Läsa upp frågorna du har fått att träna med högt och sedan läsa upp svaret.

4.     4. Vid glosor t.ex. så kan man skriva ner glosorna på svenska och sedan på det andra språket bredvid och sedan hålla för  den svenska sidan och försöka lista ut vad ordet betyder.

5.     5. Till matteprov är det enda tips jag har att träna på det kapitlet du har prov i.

6.     6. Skriva ner stödord.

7.     7. Glosor.eu är ett sätt man kan lära sig på.

8.     8. Inte plugga i sista sekunden, göra det i god tid så du inte blir stressad för då glömmer man saker lättare.

9.     9. Be en vän eller någon i din familj att förhöra dig.

10.   10. Ha snacks med sig när man pluggar så man får energi.


Det var dem tips jag kunde komma med. Hoppas det hjälpte er och självklart så kanske inte dessa passar alla men det kanske hjälper er på traven till att komma på vilket sätt som passa er bäst!


// Marie

Likes

Comments

INGREDIENSER
Portioner: 15 st


2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk socker

1 krm salt

2 1/2 dl mjölk (3%)

2 msk smält smör

1 ägg

smör till stekning

florsocker att pudra över

NoBasics hemliga ingrediens: 2 tsk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.

  2. Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.

  3. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med de tillbehör du önskar. Exempelvis färska bär och sirap eller kanske en klick smör.

Recept: https://www.ica.se/recept/amerikanska-pannkakor-713437/

Likes

Comments

Han har stått på skridskor sedan barnsben och spelar idag ishockey i Färjestads J18 lag. Vägen hit har dock inte alltid varit en dans på rosor. En korsbandsskada och en lång tids rehabilitering har varit ett stort hinder för Antons ishockeykarriär, men han ger inte upp.

Anton läser andra året på Fria Läroverken i Karlstad. Linjen är ekonomi, men utöver det kombinerar han även sina studier med hockeyn. Anton förklarar att det inte är några problem med att hinna med skolan också och att det fungerar väldigt bra eftersom att skolan har så bra förutsättningar.

– Skolan lägger upp det på ett bra sätt. De anpassar planeringen utefter våra matcher. Vi har mer i skolan när vi har mindre matcher och tvärtom.

Bidrar med bra stämning
När Anton själv får välja ut hans starkaste egenskaper hos sig själv som hockeyspelare så säger han att han har hårda skott, bra handleder och god spelförståelse. Tekniska egenskaper är a och o i hockey, men för att vara en komplett hockeyspelare behövs det en positiv attityd, vilket Anton har. Han peppar ständigt sina medspelare till att bli bättre, både på och utanför planen. Enligt honom själv skulle hans lagkamrater beskriva honom som en av de som snackar mest och alltid har ett leende på läpparna.

Mycket kvar att hämta
I december 2013 tog livet en oväntad vändning för Anton. Han drabbades av en korsbandsskada. Det var under Kristinehamns årliga lusseinnebandy som olyckan inträffade. I en närkamp med en motståndare drog han av korsbandet, men fortsatte ändå kriga sig igenom turneringen trots sin skada. Följderna var värre än vad han någonsin kunde föreställt sig. Under sommaren 2014 genomfördes en operation som bara var början på en lång resa tillbaka. Han missade det första året i J18 och all träning bortsett från sin egen rehabilitering.

– När jag kom tillbaka låg de andra långt före mig, speciellt i tempo. Jag har ännu inte jobbat ikapp helt och jag har mycket kvar att hämta, berättar Anton.

Framtida advokat
Kontraktet med Färjestad kvarstår i ett år till, men vad som händer efter nästa säsong är ännu inte klart. Att forsätta spela hockey är en självklarhet även om det kanske inte blir på samma nivå som nu. Det finns även andra framtidsdrömmar bortsett från ishockeyn.

– Klart att man vill leva på hockeyn, men det är väldigt få som klarar det. Jag tränar så hårt jag kan så får vi se vart det leder.

Det finns ambitioner till att studera vidare om hockeyn inte tar den vägen han vill. Att arbeta som mäklare eller advokat står högst upp på listan av drömyrken och har gjort under en längre tid.

Likes

Comments

Hejsan, förra veckan la jag upp ett inlägg med tips på klänningar till studenten och jag tänkte nu denna vecka göra en liten uppföljare på det fast att jag denna gång tipsar er om balklänningar till studentbalen. Denna vecka har jag valt ut 7 stycken långklänningar i olika färger och modell som alla kostar mindre än 1000 kronor. Alla klänningar och bilder kommer ifrån hemsidan Nelly.com, alltså samma hemsida som studentklänningarna jag tipsade om förra veckan kommer ifrån.

Om du inte redan har köpt en balklänning och är intresserad av att veta mer om någon utav dessa klänningar som jag har valt ut nedan så är det bara att klicka på bilden eller länken nedanför bilden så kommer du direkt till produktens informationssida.

Tänkte även denna gång tipsa er om att använda ert studentkort eller mecenatkort om ni har det för att få 10% rabatt på hela sortimentet hos Nelly.com. (Med undantag om varan du är intresserad av redan har ett nedsatt pris).

/Adina

Likes

Comments

Är du väldigt trött på morgonen när du går upp? Vet du inte vad du ska äta till frukost? Gör en smoothie! Det är lätt och går snabbt att göra. Varför inte följa detta enkla recept på en väldigt god smoothie?

Ingredienser

5 - 7 bananer

Oatly havregurt

Kakao


Börja med att ha i havregurten, hur mycket man ska ha i beror helt och hållet på hur mycket smoothie du vill ha.

För steg två delar du bananen och lägger bitarna i behållaren.

Det sista steget är att hälla i kakao, detta brukar jag göra innan jag lägger ner den sista bananen.Jag brukar ta lite mindre än en matsked med kakao (det är inte ett matskedsmått då utan en matsked som man äter med)

Sedan är det bara att du startar igång din mixer, väntar i ca 1-2 min sedan har du en mumsig smoothie.
Håll utkik på torsdag för då kommer det ytterligare ett smoothie recept! :)

// Marie 

Likes

Comments

Koreanska

0 - gong

1 - hana

2 - dool
3 - set
4 - net
5 - tasot
6 - yosot
7 - il gop
8 - yoh dol
9 - ah hop
10 - yul

11 - yal hana
20 - soo mul
30 - so ruhn
40 - ma huhn
50 - shi huhn
60 - yeh suhn
70 - il huhn
80 - yeo duhn
90 - ah huhn
100 - behk


kinesiska

0 - yeong
1 - il

2 - ee
3 - sahm
4 - sa
5 - oh
6 - yuk
7 - chil
8 - pal
9 - ku
10 - ship
11 - ship il

När man räknar på koreanska så använder man sig av två olika räknesätt. De kinesiska siffrorna eller koreanska siffrorna.

När man ska säga sitt mobilnummer så använder man sig av de kinesiska siffrorna

Exempel: 0705803503
yeong chil yeong oh pal yeong sahm oh yeong sham

När man ska säga sin ålder, använd koreanska

Exempel 22 år
soo mul dool

Elise Gustafsson

Likes

Comments

Titel: CaptainAmerica: Civil War

Genre:Action, Äventyr, Science Fiction

Skådespelare: ChrisEvans, Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie,Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen,Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland, Frank Grillo, William Hurt, Daniel Brühl

Premiär: 27april 2016

Speltid:147 minuter

Filmen Utspelar sig i dagens moderna samhälle där det finnsmänniskor som har speciella krafter eller förmågor. Under ett av the Avengersuppdrag så händer det en olycka som råkar ta livet av några civila. På grund avdetta känner staten och folket att alla med superkrafter ska skriva på ettkontrakt som säger att staten bestämmer när, var och hur krafterna används. Ironman tycker att de behöver nån som bestämmer över dem och skriver på kontraktet,men Captain Amerika vägrar skriva på då han känner att de då ger upp den friaviljan. Konflikter uppstår och det blir inbördeskrig inom de med krafter,huvudsakligen inom the Avengers.

Enligt min åsikt så är det en bra film, den är av brakvalitet och har bra innehåll. Eftersom att historien i filmen hör ihop med deandra Marvel filmerna så är det svårt att döma den enskilt men den är utmärktbra gjord.


Likes

Comments