Header

TRÄNING

Glöm aldrig att du är fin som du är.

Tog en snabbis på gymmet nu, hatar dock när det är mycket folk där så blev bara en kort stund, men så värt, jag körde ett efterlängtat ben pass, det va jobbigt men jag kunde gjort bättre ifrån mig. Men tycker att det är roligare när jag tränar med någon, då alla mina gympartners va sjuka:( men jag tog mig iallafall till gymmet vilket jag är stolt över!

Tränings t-shirt :CUBUS
tränings tajts: H&M
Tränigs skor: stadium om jag inte miss fel

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

ALLMÄNT

God eftermiddag på er! Klockan är 13.17 och har nyss bytit om, har gott omkring med täcke hela dagen. Planerna idag var att jag skulle till ett bup möte idag men min läkare va tyvärr sjuk.

När jag kommer hem ifrån Västerås idag ska vi åka och kolla på ett nytt golv till mitt rum, jag har en dritt ful plastmatta, ni vet sån här gammal trä/orange matta på rummet just nu. Har hittat flera golv jag tycker om. Mysigt. Och snön ligger på backen, vilket också är väldigt omtyckt

Likes

Comments

TIPS

Hej du som sitter framför datan, mobilen eller något som har med teknik att göra! Efter du lämnat min blogg vill jag att du försöker att tänka på dessa saker.


1. Försök att inte döma någons beteende. Något jag har verkligen lite problem med. Alltså om det finns en person som söker uppmärksamhet dag in och dag ut. som skriker eller bara vill få sin röst hörd så kanske just den personen inte har fått den uppmärksamheten den behöver under sin barndom. Eller om man beter sig på ett visst sätt så kanske just han eller hon inte har fått samma uppfostra som just dig

2. Gör ingen stor grej utav bög/lesbisk/ fet eller smal. Det är vi som kommer att forma barnen i framtiden, det föds ju inte smartare barn i något annat land, allt hänger på oss. Om du och din bästis sitter och stålkar upp en person på insta och sen säger hon eller han - Hon är lesbisk. Alltså det är lika som att säga - Hon är straight. Man ska verkligen inte göra en stor grej utav de. det ska vara naturligt.

3. Alla är olika. Alla ser verkligen inte världen på samma sätt som du (inspiration ifrån SKAM, noora&Sana) hehe..

4.Vi har bara 1 liv. Så sant som det är sagt, och alla är nog medvetna om det men ville påminna för dom som glömt det.

5. Ta inte åt dig så mycket. Vet att detta är sjukt personligt men, om du råkar slänga ut dig någon kommentar någon gång så kanske du glömmer det på en gång men någon vecka senare är den någon som slänger ut exakt samma kommentar fast riktat mot dig och du mår dåligt över de. behandla andra som du själv vill bli behandlad.


(bild från när jag övnings körde)

hoppas ni fått en liten tanke ställare eller liknande. Vet att dessa tipsen är så sjukt vanliga, men eftersom dem är så vanliga varför gör vi inte något år saken och följer dem?

Likes

Comments

ALLMÄNT

Hej fina du!
Jag hamnade i Västerås inatt vid 00 slaget, för övernattning hos Elias. Imorse har jag stått i duschen i kanske 2 timmar? Rakade hela min kropp vilket tog lite tid hehe.. sen mitt i allt tog jag ett bad. Så denna morgon har varit väldigt lugn och mysig. Har verkligen inte stressat någonting. Vi funderar på om vi ska gå på bio senare ikväll, så vi får se. Vore as mysigt.

Alltså kolla hur j*kla mycket produkter jag använde när jag duschar och efter. Plus en hårolja som ej va närvarande på bilden. Skulle vilja minska alla mina produkter till BRA och kanske lite dyrare, man får väl mer för pengarna brukar man ju säga.

Likes

Comments

ALLMÄNT

Tänker börja detta inlägg med att säga välkommen med öppna armar. Är så glad att just du är här inne❄️

Sitter med träningskläder på (dock utan att träna hehe) ska snart bege mig till min unga vännina nattis, vi ska fota och ha en mys dag. Ska dit kl 1, samt lunch ska vi äta tillsammans, va en evighet sen jag va med henne. Älskar verkligen sånna kompisar man kan vara ifrån och sen när man träffas är det som man träffades igår. Så nu vet ni mina planer för idag
Nattis
Fota
Vi får se vilken tid jag drar hem därifrån, hon bor ju bara ca 3 km ifrån mig så;))

Likes

Comments

TIPS

Hej på dig som kikar in här, är oroligt glad över att du tar dig tiden för det💓

Något ALLA är beroende av, (om du inte är det så vill jag fråga om du ens är människa?) Nej men går det att vara lycklig utan pengar?går det och vara utan pengar just nu i den värld vi lever i? Det mina vänner ska jag ta reda på nu. jag ska slänga iväg mitt bankkort i 2 veckor, ni kanske tänker 2 veckor Nora? seriöst? men jag ska inte använda mitt bankkort på 2veckor. Ska heller inte köpa extra internett via telefonen. ungefär som en minde variation utan bank detox. Sen efter de får vi se tills när jag verkligen behöver det. så jag ska fortsätta så länge jag kan! Vad tror ni? jag tror möjligtvis att jag kommer klara det längre än en månad. Ska börja att verkligen göra en budget och tänka över vad jag köper. vad jag behöver och vad jag vill ha.

självklart ska man unna sig lite då & då, men det kanske mammsen ställer upp på;) en fika på stan tackar man väl inte nej till;)

Men slänger in en sån här - TIPS TILL ATT BLI RIK

1. starta eget företag - använd din fantasi och bilda och skapa ditt egna företag

2. Ha rika föräldrar

3. Spela på lotto

4. Gift dig jävligt rik

Ja ni ser? om ni har dessa delar i livet kommer ni aldrig gnälla om pengar? hur skönt? Nej men hörni. Vad jag tror och mina åsikter genom alla dessa frågor. (kan man vara lycklig utan pengar) Det finna alltid möjligheter till att må bra. man måste bara se chanserna. kanske har man inte dyraste michel kors väskan eller skorna som kostade 1000kr, eller kanske hästen med bäst stam för hundratusen. Men om man verkligen vill ha något i livet så tror jag faktiskt att kämparglöd hjälper ovs vad du vill nå får mål. Men vi människor är ju såklart experter att trycka ner oss själva och alltid jämföra oss med andra individer. tråkigt nog:( men jag tror absolut tt man kan vara super dunder lycklig utan att ha pengar inblandat. men om jag tänker hur jag lever nu så skulle jag inte kunna göra det eftersom jag vet redan hur det känns att kunna ta sig hem utan att känna att man inte har råd att betala hyran eller jag vet att om jag himlar med ögonen extra mycket för mamma och pappa så kanske jag får just dom skorna. bortskämd? jag skulle kalla mig bortskämd. men om jag nu JÄMFÖR mig med andra människor så blir svaret ett rakt och ärligt NEJ.

Likes

Comments

PSYKISK OHÄLSA

Eftersom jag fick väldigt rörande kommentarer på en redovisning jag gjorde i skolan om just depression så, varför inte dela med mig av den här också? har ju skrivit den som ett skolprojekt så jaa. har ju skritt efter en slags skol mall kan man säga. man skulle ha med vissa punkter.

Vad tänker ni när jag säger depression?


Depression är tyvärr en av dom vanligaste funktionsnedsättande saker som finns i världen, speciellt tjejer i ung ålder lider av detta. sen finns det såklart flera som har blivit utsatta för det som ej har berättat det för någon. Man hör artiklar om deprimerade personer man ser det på tv, känisar,youtubers skriver böcker om det. Det finns inprincip över allt. vilket det i äntligen inte borde göra.

Det första jag tänkte på när jag hörde ordet depression va att man gråter, man gråter exakt HELA tiden. Men så behöver det inte alltid vara. Man kan lika gärna sitta och gråta i 2 timmar sen sitta och kolla in i en vägg utan att säga ett ord.

Även om man kanske ler och skrattar så kanske just den personen som sitter bredvid dig håller inne tankar, känslor och planer för att försöka ta sitt liv. Depression är alltså något som inte alltid syns utåt utan håller till sig i den psykiska delen utav din kropp, som oftast också leder till fysiska delar utav kroppen.

För en människa som är deprimerad så kanske man inte ens orka gå upp ur sängen eller om man tappat bort ena strumpan på morgonen så kan hela dagen vara förstörd. Det gör att man kan missa mycket i skolan vilket man sedan kan få ännu mer ångest över. så skolan är ett jätte stort hinder för en deprimerad person eftersom det kan ta all energi ur en, man blir också väldigt trött vilket leder till att man inte får den motion kroppen behöver. Man kanske inte är ute lika mycket vilket kan leda till vitamin brister och man kan tappa sin aptit vilket i sin tur leder till viktnedgång. en till sak som också brukar tillhöra depression är självskapade beteende, alltså att man skär djupa sår på sin arm, eller lår eller vart som helst, ärren kommer alltid att finnas där såklart även om dom kanske inte syns.

En sak som oftast folk kan förväxlas med depression är uppmärksamhet. Har ni någon gång sett en ledsen människa sen hört orden ”hon gör det där bara för uppmärksamhet” men så kanske det är, hon kanske går med armarna uppvikta för hon vill att folk ska lägga märke till hennes djupa sår. och just det kan vara ett skrik på hjälp.

Några vanliga begrepp som just depression innehåller är


  • ångest
  • oro
  • nedstämdhet
  • självmordstankar


för vissa kan dessa ord låta som vilka ord som helst, man hör dom dagligen och det är väl mänskligt att känna dessa tankar ibland, har inte du känt att du fick ångest över kanske ett dåligt prov? men för en som lider utav depression så känns det som man har prov varje dag,varje timme och varje sekund och man kuggar på alla. en skoldag till 15.30 kanske får dig helt slut, men redan efter första lektionen eller de första 3 minuterna känner en deprimerad människa sig helt färdig och all energi är slut.

Depression är olika för alla individer, alla har olika känslor och grader på depression,

det finns tillexempel djup depression och lätta depressioner, det finns höst depressioner och med mera. och hur man reagerar till sin depression är väldigt olika.


Det kan komma utav flera anledningar, från en händelse man kanske varit med om eller så behöver man inte ens en anledning, det man gör nu för tiden är att man testar människor som mår dåligt sen om dom gör det slänger man i något piller och håller tummarna för att det ska gå bra.

Men är det verkligen så att ett piller kan hjälpa en att må bättre? jag tror att motion är en stor viktig del i det hela, och att påbörja sin motion behöver man så sjukt mycket stöd ifrån sin omgivning. Man behöver en eller flera personer. Om en person med depression säger att han eller hon vill vara själv så allt den i äntligen behöver är kanske just att få stöd och inte bli lämnad själv. en sak som man också gör är att man brukar oftast stöta bort människor och sluta umgås med vänner. saker man förut tyckte va jätte kul är urtrist nu.

Eftersom jag själv fick just en psykisk ohälsa som kanske många redan vet så ville jag altid vara själv och stötte bort människor som jag betydde hela världen för, och det va verkligen inte lätt för mina föräldrar som fick ”stå ut” med en deprimerad dotter, tänk er själva. eran mamma har burit på er i 9 månader, alltid älskat er och vill alltid ditt bästa, hon har uppfostrat dig till den människa du är idag och det hon får tillbaka är att hennes dotter vill ta livet av sig och avskyr sitt liv. för mig är det ofattbart att jag och andra har gått igenom det här. Och för att komma ut ur just depression enligt mig finns det endast 2 val, dom 2 valen är att antingen söka hjälp eller ta sitt liv.

tack för mig.


Likes

Comments

INSTAGRAM@nora.nyberg

SNAPCHAT: noranyberg

YOUTUBE: Nora Nyberg

FACEBOOK: Nora Nyberg

KONTAKTA MIG : libella06@icloud.com