VECKA 21

vart ska jag börja? detta inlägget kommer nog uppfattas som ganska negativt och ”klagande” - men det är verkligen inte meningen utan bara hur
min verklighet såg ut
... jag älskar att vara gravid och älskar lillpyret i min mage.

i början av denna veckan hade vi passerat hälften av graviditeten - tänka sig 50
% dock så får man ju cirka 6v gratis i början. denna veckan började jag känna mig ordentligt GRAVID. jag började känna av magen i min vardag - magen tar i mina ljumskar när jag går i trappor, det har blivit jobbigt att böja sig ned för att knyta skorna och halsbrännan kom som ett brev på posten MEN ... detta är saker man får räkna med när man väntar sin lilla bebis och det vet jag ju om - men det kom liksom från ingenstans. men nu handlar det nog bara om att vänja sig för lättare kommer det inte bli. kan tillägga att jag bara är 156cm lång vilket gör att bebis måste få plats och det får han genom att min mage börjar puta haha.

i början av v 21 mätte min magen 95cm - den börjar bli stor nu.

i början av vecka 21 så är bebis cirka 24cm och väger 290g i början av veckan för att avsluta på hela 360g
. bebis är väldigt aktivt och man skulle kunna känna honom i hela magen. den första avföringen från barnet började skapas och kallas mekonium. sinnesorganen utvecklas i snabb takt och nu har bebis fått smaklökar på tungan och börjar även reagera på smärta. fram tills första halvan av graviditeten så växer de flesta barnen i samma takt - men nu börjar genetiken spelar roll och sätter barnets kroppsform etc lång och smala eller korta och knubbiga (när de kommer ut).

vi var på ultraljud även i slutet av denna veckan, jag byter vecka på lördagar och vi var där på fredagen. Och allt såg superbra ut och han växer på som han ska - näst intill på dagen, vår duktiga prins.

Gillar

Kommentarer

theoakleaves
theoakleaves,
Man får klaga precis hur mycket man vill, det är ju en stor omställning för kroppen. Jag tycker precis som du, jag har klarat mig relativt lätt hittills men när det slog till så kom det som en "käftsmäll" - allt på en gång. Typ... 😉
Men vet du, vi kommer klara det och vi kommer göra det bäst av siutationen. Vissa dagar kommer gå lättare än andra och vissa dagar kommer kännas som skit! Vi är blivande mammor och vi är BÄST!

Kram
nouw.com/theoakleaves
Stina
Stina,
hur många ultraljud går ni på? känns som ni vart på flera stycken? 😊
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229