HUR MÅNGA ULTRALJUD FÅR VI GÅ PÅ?

Fick en fråga häromdagen som jag faktiskt tänkte svara på i ett inlägg istället.


”Hur många ultraljud har ni fått gå på -känns som ni varit på flera stycken? ”

jag har faktiskt inte tänkt på att det kanske upplevts som att vi har varit på ”jättemånga” ultraljud när jag skrivit om de i bloggen - men förstår det nu i efterhand att det verkar så och ja vi har ju faktiskt varit på det när man tänker efter.

här i västra Götalands regionen (Vänersborg / Trollhättan iallafall) erbjuds vi sedan årsskiftet 18/19 att gå på ett tidigt ultraljud i vecka 14 - alltså efter de så kallade ” riskveckorna ”. detta tyckte jag var otroligt skönt - annars är det först när man är i vecka 20 som man vanligtvis gör första ultraljudet men nu fick vi alltså se den lille tidigare och se så att allt var okej med bebisen. detta fick vi gratis och det ingår vårdprogrammet när man är gravid.

men trots detta så valde vi att göra ett ultraljud i vecka 10 - början av vecka 11
. detta gjorde vi på en privat klinik i Trollhättan ”liva-mottagningen” och fick betala 300kr för det besöket. här kollade dem inte mer än att hjärtat slog och att det var ett liv i min mage.

sedan var det ju det i vecka 13.

vecka 20 var det dags för rutin ultraljudet - och detta ingår också i vårdprogrammet när man blir gravid. där kollar det så allting finns på plats - att bebis är så stor som den ska vara exempelvis. när vi var på det så ville bebis inte samarbeta och visa munnen (han låg med händerna framför ansiktet hela tiden) detta resulterade i att vi fick komma tillbaka på ytterligare ett ultraljud för att kolla så även det var okej.

vi har alltså sammanlagt varit på 4st ultraljud - tre gratis från landstinget och ett privat som vi fick betala för.

är så himla tacksam för den vården vi har i Sverige och att de kollar bebisen så himla noggrant och tar det på så stort allvar. vi hade även världens snällaste och pedagogiska barnmorskor under våra ultraljudsbesök.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229