GRAVIDUPPDATERING VECKA 28 OCH 29

INLÄGGET SKULLE PUBLICERATS IGÅR 20191223

Godmorgon i julförberedelserna - redan 23:e idag och imorgon är det julafton, hur sjukt? jag sitter faktiskt påväg till jobbet. Jobbar man som bankman behöver man jobba dagarna innan jul - brukar vara som mest att göra då men vid 15:30 idag tar jag äntligen lite julledigt.


Jag tänkte sammanfatta veckorna 28 och 29 i detta inlägget och som jag berättat tidigare så händer det inte så mycket just nu från bebis sida.

- jag dock.. mitt mående förändras.

Bebisen status

vecka 28


bebisen är ungefär 40cm långt från huvud till fötter och väger cirka 1kg. De har stora chanser att överleva utanför livmodern nu. Nu börjar de flesta bebisar vända sig tillrätta - huvudet ner mot bäckenet. Men en del lägger sig istället på sidan eller stjärten nedåt.


vecka 29


bebisen växer på men mestadels på vikten och väger nu över 1kg cirka 1,2kg. Bebisen är såpass stort att kvinnan kan känna sparkar på sina revben eller mot urinblåsan. Även om bebisen vänt sig till rätta har den fortfarande mycket plats att rulla runt på - vilket gör att den fortfarande kan vända sig tillbaka. bebisen kan drömma.


Min status vecka 28 och 29


under dessa veckorna gick jag in i tredje och sista trimestern och kan säga att övergången från andra till tredje trimestern kändes. jag känner mig betydligt tyngre, flåsigare, får ont i fötterna av att stå upp i cirka 1h - vilket blir lite problematiskt då mitt arbete oftast kräver att man står upp.


Jag har fått tillbaka mitt morgonillamående - dock bara vissa mornar som jag spyr. Jag har känt att bebisen har vänt sig och fick det bekräftat hos barnmorskan förra onsdagen - han sparkar nämligen SÅ hårt mot mina revben. Ibland får jag putta lite på honom för att han ska ta bort foten haha. Hans sparkar har verkligen ändrat karaktär - så himla starka och syns så tydligt utanför på magen. Men det är så himla mysigt!


Jag hade hittills gått upp 8kg sedan inskrivningen hos barnmorskan - det känns faktiskt bra då jag knappt rört mig och ätit dåligt under denna graviditeten.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229