GRAVIDUPPDATERING VECKA 26 OCH 27

Hello - här var det längesedan jag kikade in och sa hej... vet inte varför men har nog inte haft lusten de senaste veckorna. jag tänkte iallafall uppdatera er om vecka 26 och 27. det händer inte jättemycket just nu så veckorna skiljer sig inte speciellt mycket, förutom att bebis växer därav tänkte jag köra uppdateringen i samma inlägg.


bebisens status

vecka 26

bebisen är under denna veckan ungefär 31cm mellan huvud och fot och väger cirka 810g i början av veckan för att avsluta den på 930g.

barnet har lärt sig att andas in och ut och tränar genom att fylla sina lungor med fostervatten. ögonen är färdigbildade och bebisen reagerar nu på beröring.

vecka 27

barnet är under denna veckan cirka 32cm - han växer ungefär 1cm per vecka. han ökar stadigt i vikt och passerade 1kg gränsen denna veckan. Huden skyddas fortfarande utav fosterfett - detta försvinner när bebis kommer ut. huden är fortfarande stor i förhållande till kroppen, ögonfransarna är utväxta och bebisen suger nu på tummen.

min status vecka 26 och vecka 27

magen växer på och jag mår fortfarande bra. jag känner att jag börjar bli lite framtung - vilket gör att det är svårt att hitta en bekväm ställning att sova i, jag börjar få ont i fötterna när jag står länge och det är jobbigt att ta längre promenader. testade i början av vecka 27 och jag bestämde mig för att hålla på promenaderna fram tills dess att bebisen är ute. men i det stora hela mår jag bra!

jag har inte fått en enda bristning än så länge - vilket är vanligt då magen växer i en snabbare takt. det jag har märkt utav dessa veckorna är att han sparkar MYCKET hårdare. han väckte mig en natt utav att han bökade runt i magen - vilket gjorde att jag inte kunde somna om.

jag förbereder mig också inför förlossningen genom kolla massvis med förlossningaberättelser / videos på youtube. Simon säger ” du har nog sett ALLA snart ” hehe. men jag tror allt jag kan se några till!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229