GRAVIDUPPDATERING VECKA 24

godkväll alla fina läsare - hoppas ni haft en fin vecka hittills. tänk att det redan är torsdag imorgon och sedan är helgen här igen, hur underbart? älskar’t. tänkte faktiskt börja julpynta på söndag, men först måste fönstren tvättas.

nu tänkte jag köra förra veckans graviduppdatering vecka 24
- tiden springer iväg just nu. som ni ser på bilden nedan kan jag nu använda min mage (och bebis) som ett bord hehe.


bebisens status
bebis är nu cirka 28cm lång och väger 565 gram i början av veckan för att avsluta den på hela 665 gram vid veckans slut.
de vita blodkropparna som ska hjälpa bebisen att bekämpa infektioner har börjat utvecklas, luftvägarna formas och lungorna fortsätter utvecklas. nu har bebisen också fått ett balanssinne då balansorganet i innerörat har utvecklats.

skulle bebisen födas nu finns en liten chans att han överlever utanför magen
- men lungorna är oftast inte tillräckligt utvecklade.

min status vecka 24
jag kände mig fortfarande relativt pigg, har dock börjat vakna under nätterna och har svårt att somna om. har hört att det är kroppens sätt att förbereda sig på att den inom en snar tid inte kommer få en hel natts sömn på ett tag när bebis kommit. jag har inga speciella cravings... den enda cravingen jag hade, sushi har stannat av. dock så har mina hormoner börjat spela mig ett spratt och jag har blivit mer känslig och har mer humörsvängningar än tidigare.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229