Godmorgon!
Vi har kommit halvvägs genom veckan och idag är dagen då allt börjar. Startar förmiddagen med Sara på kungsmässan innan vi har matte. Får reda på om jag fick godkänt på nationella eller inte vilket också avgör om jag får godkänt i kursen eller inte ...
Efter detta åker jag hem, hämtar bilen och åker mot jobbet. Sista klassen innan uppvisningen på lördag!!
Åker i ilande fart från jobbet för att fixa naglarna inför balen. Ska bli spännande att se resultatet då jag inte helt bestämt hur jag vill ha dom än?!

Bild från igår då vi åt frukost på Berit&Elvy som var våran födelsedagspresent till Julia!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!
Hur har helgen varit? Min har varit så bra. I lördags började jag med att fixa lite små saker under förmiddagen och hälsade på hos farmor en sväng. Vid 14-tiden var det dags för mig och mamma att åka mot Lindome kyrka där det väntade bröllop för mammas kusin. Så otroligt mysigt och vilken tur de hade med vädret!? Efter vigseln åkte vi vidare mot "festen" där det bjöds på mat och underhållning. Hade en riktigt bra lördag och kunde inte bli mer nöjd!!

Söndagen bjöd som vanligt på jobb. Sista söndagen innan uppvisningen och vi körde massvis med repetition. Var ovanligt taggad på att jobba och det var riktigt roligt verkligen. Ska bli så kul att se dom på uppvisningen!!

Idag väntas skola, en lektion, och sedan beger jag mig till träningen. Kroppen känns bättre än i fredags så ska bli kul att se hur det känns idag

Likes

Comments

Svenska mästerskapen går av stapeln denna helgen och tidigt i förmiddags körde jag solo. Efter förra tävlingen var jag revansch sugen då jag inte alls var nöjd med min prestation. Men förutsättningarna har inte varit på min sida. Efter en sträckning, som hindrat mig från att träna, och även en förkylning orkade inte kroppen hela vägen och jag åkte ut direkt.
Det är sån otroligt hård konkurrens och att då inte ha tränat riktigt på över en månad visar sig allt för tydligt. Med tanke på hur läget låg till är jag ändå nöjd över min insats och åker hem, återigen, revansch sugen inför hösten och med ett leende.

Jag och mamma stannade och shoppade innan vi begav oss hemåt. Har några mil kvar innan det hemma blir pizza och en hyrfilm då resten av familjen är iväg!! En mor och dotter helg helt enkelt

Likes

Comments

Torsdag - 18.05.2017

Blir ni förvånade om jag säger att det första vi gjorde var att sätta oss på en buss? Bussen tog oss till staden Oradea där vi först besökte en tv station. En väldigt liten en och besöket blev klart snabbt. Vi gick vidare in i staden och stannade vid en kyrka, den var faktiskt otroligt fin (men inga bilder tyvärr)!!
Planen var att vi även skulle äta lunch här men innan det fick vi en timma fritt att strosa runt i staden. Då tog jag och Lisa tillfället i akt att kika på street food festivalen som stod ute på torget. Vi lyxa till det med en crepe, min innehöll vit choklad, mjölkchoklad och oreo ... Sååå gott!!!

Innan vi satte oss på bussen till nästa ställe gick vi runt på en fästning liknande byggnad. Intresserade mig inte alls då jag var inställd på att åka tillbaka. Men så blev det inte. Vi gick i princip bara igenom innan vi åkte vidare till näckros dammar. Även här blev det en kort visit och så mycket blommor fanns det inte som jag trott men det var ändå en upplevelse.

När vi kom tillbaka till Beius hade vi två timmar fria innan vi skulle ha en avslutningsmiddag. Istället för att åka hem till värdfamiljen satte vi, jag och Lisa, oss på en uteservering och tog en pizza och cider. Timmarna gick fort innan avslutningsmiddagen började. Denna var över mina förväntningar och jag hade så roligt!! Vi kom även denna kväll hem sent och packade lite snabbt innan vi gick och la oss

Likes

Comments

Onsdag - 17.05.2017

Onsdagen var den sjukaste dagen av de alla. Klockan 08 satt vi på bussen för att bege oss mot en glaciär som var väldigt känd. Resan gick inte helt problem fritt dock. Vägen var otroligt smal och kurvig och jag trodde när som att vi skulle köra av. Men det värsta var när vi fastnade på en otroligt smal och liten bro, chauffören börjar ta sats för att komma ur gropen han fastnat i och i den stunden fick jag dödsångest ...
Vi överlevde dock och resten av resan gick bra. Det var så vacker natur och helt plötsligt fick vi stanna då vi mötte häst och vagn, kor eller får som gick på vägen

När vi väl kom fram till glaciären var det bara att börja vandra ner för alla de trappor som fanns där. Jag som är lite höjdrädd tyckte inte alls detta var kul men det gick bra när jag fick gå i mitt tempo. Själva glaciären var en besvikelse då det inte direkt var någonting att se. Så vi var ganska snabbt därifrån igen och begav oss mot nästa utflykt

Till nästa utflykt satt vi i bussen i ungefär 4 timmar, det skulle egentligen ta runt 1 timma... Vad vi skulle göra här näst var att åka och titta på en saltgruva, både jag och Lisa hade ganska höga förhoppningar på denna men blev även här otroligt besvikna. Det var återigen massvis med trappor och när vi väl kom ner hade de gjort om gruvan till ett mini tivoli, vilket definitivt inte var det jag hade väntat mig. Förstår inte varför de inte bevarade gruvan istället? Detta stället var inte roligt för någon som var över 10 år ...

Vi satte oss på bussen ännu en gång för att åka mot ett köpcentrum där vi också skulle äta lunch (notera att vi fick lunch 20.00). Men inte gick bussresan helt felfritt denna gången heller utan nu gick istället bussen sönder och där stod vi längs vägen. Alla var lagom glada och hungriga så detta tog också någon extra timma innan de hade fått trycka in oss i en minibuss i omgångar ner till restaurangen.
Mat fick vi till slut och vi fick även en timma shopping. Hittade tyvärr ingenting men det var otroligt stort där. Vid 22-tiden åkte vi äntligen hemåt och var hemma runt 01. Efter denna långa dagen hoppade vi rätt i sängen för att ladda upp inför torsdagen

Likes

Comments

Tisdag - 16.05.2017

Precis som måndagen började denna dagen i skolan, men klockan 08. Hela förmiddagen var en evig väntan då vi spelade in ett tv program som vi förberett. Alla länder hade flera nyheter och flera platser vi besökt under åren. Därför tog allt så lång tid. Jag hade hand om inledning, en nyhet och avslutning. Så var tvungen att vara på plats från start till slut ...

Vi åt lunch och åkte sedan till grotta nummer två för veckan. Denna grottan var mer intressant då den hittades med kvarlevor från vilda djur, framförallt björnar. Djuren hade blivit instängda under deras tid i ide då en sten hade lagt sig framför deras ingång. Det fanns därför rekonstruktioner av hur de hade hittat ben och även ett björnskelett från en björn som bara hade lagt sig ner för att vänta ut döden. Såå synd!!

På vägen hem från grottan stannade vi till vid en kyrka som tydligen var väldigt känd. Jag var inte så intresserad av den och var endast där en kort stund innan jag gick tillbaka till bussen.
Vi avslutade kvällen på en grillning som de från Rumänien hade fixat ihop. Jag hade inte mitt livs bästa tid där men det var ändå roligt att alla var samlade. Det blev en sen kväll och vi gick därför och la oss direkt när vi kom hem!

Likes

Comments

Måndag - 15.05.2017

Dagen började klockan 09 i skolan där vi blev välkomnade till Rumänien och den allra sista resan för det här projektet. Vi blev sedan guidade runt i deras skola, som för övrigt var så så fin verkligen. Vi fortsatte att vandra då vi fick en rundtur till flera olika skolor i staden.

Efter rundturerna var det dags för lunch och därefter satte vi oss på bussen som tog oss till en grotta. Grottan var otroligt lång och det kändes som vi gick i evigheter, men det var en upplevelse jag bär med mig. Vi begav oss direkt hem därifrån och detta blev den tidigaste kvällen under veckan. Vi åt middag hemma hos värdfamiljen som jag och Lisa bodde hos och sedan förberedde vi lite inför tisdagen innan vi gick och la oss.

Likes

Comments

Godmorgon från Rumänien!
Resan hit i söndags gick otroligt bra, trots lång väntan efter sista flyget och en otroligt lång bussresa. Vi kom fram väldigt sent och gick därför och la oss direkt.

Gårdagen startade i skolan med en rundtur där och en rundtur till andra skolor i staden. Jätte mysigt stad annars och även jätte bra väder. Efter lunchen åkte vi till en grotta och vandrade runt där. Sammanlagt tog denna utflykten några timmar och även igår blev det ganska sent. Vi åt middag hoa familjen, pluggade och sedan var det dags för sängen.

Nu har vi gjort oss i ordning och är när som redo för att åka till skolan igen.
Talk to you later!!

Likes

Comments

Godmorgon!
Denna veckan har rullat på och jag har blivit klar med två kurser i skolan, så himla skönt. 4 veckor kvar sen är det studenten!!
Igår var vi lediga vilket var väldigt skönt då jag hade en del att göra. Städade, packade och pluggade. Men framförallt firade vi finaste Julia som fyllde 19 år i veckan. Jag har dragit på mig en mega förkylning därför skildes vi åt när resten skulle gå ut och jag istället körde hem. Därav blev det lagom tidigt för mig igår. Skönt men tråkigt..

Idag ska jag försöka packa det sista och få klart lite plugg innan jag vid 17-tiden hämtar upp Lisa för att handla lite inför veckan och sedan köpa med oss mat hem. Blir en kväll här hemma framför Eurovision med uppladdning inför morgondagen. Mer om det senare!! Ha en toppen lördag nu!!

Ser ni de goda cake popsen??? Dröm var dem!!

Likes

Comments

Godmorgon!
Sitter med frukost framför mig och ska snart iväg till jobbet efter en lugn helg. Spenderat både fredagen och lördagen hemma. Njutit av vädret, vilket även innebär att jag bränt mig, och pluggat massvis. Snart klar med allt i skolan vilket känns så skönt!!

Som sagt så står jobb på dagens schema och sedan blir det lite plugg. Kommande vecka är hyfsat lugn. Inga direkt planer innan fredag. Men återkommer angående det.

Ha en bra söndag, kram!!

På bild ser ni gårdagens middag, så så gott verkligen!!

Likes

Comments