HÄLSOSAM VARMCHOKLAD!

Denna varma dryck är magisk! Jag har aldrig testat den på vintern men lovar att den kommer vara tradition efter långa skoldagar:)

Kakao är en "superfood" med massvis av hälsofördelar, såsom att det sänker ditt blodtryck, det är rikt på antioxidanter och andra viktiga ämnen!

Kokosoljan är ett nyttigt fett som faktiskt är en naturlig fettförbrännare. Den är bra för tarmarna eftersom den innehåller kaprylsyra som hjälper till att skapa bra tarmbakterier. (Och när vi dricker den varma chokladen så blir läpparna återfuktare av kokosoljan, win-win;))

Honung sägs vara helande, och så är kanske fallet! Honung hjälper immunförsvaret, minskar risken för hjärtsjukdomar är bra för matsmältningen.

Recept:
Ca en halv matsked honung (smaken bestämmer), se till att det är riktig honung och inte något med tillsatt socker eller andra ämnen!

Ca en halv matsked kokosolja

Kakao, så mycket du själv vill

Koka upp vatten och blanda ihop ingredienserna ovan i en kopp eller mugg. Häll sedan i det kokande vattnet till ca 3/4 av koppen. Blanda så att klumparna försvinner, häll sedan i någon sorts mjölk, vilken växtbaserad spelar ingen roll, dock har jag endast testat med mandelmjölk!

NJUT!

Gillar

Kommentarer

Instagram