Det här med Detox.

Jag har alltid tyckt att det verkar så intressant att testa att göra en detox, rena kroppen från alla gifter och få en nystart, låter inte det underbart?

Hela grejen med att detox är som jag skrev att bli av med gifter, det vill säga tungmetaller, slaggprodukter och kemikalier. Många i vår tid äter mycket halv- och helfabrikat eftersom vi lever i ett stressigt samhälle där man anser att man inte har tid att laga maten, där är det enklast att köpa färdigmat. I färdigmat är där oftast en massa skit i, läs innehållsförteckningen och se hur många av orden du förstår. Jag brukar läsa på innehållsförteckningen på i princip allt jag äter för att jag vill veta vad jag stoppar i mig. Om jag inte förstår vad ett ord betyder så brukar jag undvika att äta det.

Jag tänkte iallafall köra en liten 28-dagars detox. Det jag kommer att fokusera på mest är att verkligen inte äta bröd, gluten, pasta, ris, potatis och mjölkprodukter. Det mycket för att min mage blir irriterad av det. Jag ska dricka massvis med vatten, det är speciellt viktigt nu på sommaren. Jag ska dricka grönt te med ingefära varje morgon och ta mina morgonpromenader. Något jag har problem med är mitt fruktberoende, eller fruktsockerberoende, så det jag ska göra är att endast få äta 3 frukter om dagen (en stor skillnad mot typ 7 frukter om dagen, hahaha) och som mellanmål äta grönsaker istället.

Jag väljer att göra den i 28 dagar för det sägs att det tar 21 dagar att bryta en vana så jag vill köra en vecka extra för att verkligen vara säker, hahaha litar inte riktigt på mig själv alltid.

Det finns mängder av olika detox metoder, Den jag kör är en som passar mig just nu. Det finns juice detox men eftersom jag ska jobba bort mitt sockerberoende så är det inte speciellt passande.

Visst ser detta fantastiskt gott ut? Jag tycker att detta ser 100 gånger godare ut än kakor och godis iallafall!

Gillar

Kommentarer

Instagram