Prøve nye ting

#LETUSTRYTHIS

Hey folkens! I dag prøvet jeg noget nyt. Ikke helt nyt nyt, men skræmmende nyt. Jeg var til Zumba i aktivitethus i mit område. Det er faktisk anden gang jeg prøver det, men det var så grænseoverskridne og stadig skræmmende at prøve. Jeg vil gerne forklare overfor jer, hvor det er så svært for mig.

Its Zumba time

Sidste år prøvet jeg Zumba for første gang i et fitness centre. Det var en sjov og hård oplevelse. Jeg nød det, og var faktisk overrasket over at jeg ikke havde gjort det før. Det er den rette måde for mig at få den træning jeg har brug, og samtidig have det sjov. Det er musik til og det er næsten som at være på et danse gulv, og så kan du mærke på din krop , at du gøre noget godt og sund for din krop, som også påvirker din hjerne. Hver gange efter træning var jeg lidt ramt, og lidt udmattet, men de fleste gange så var min krop træt, men min hjerne blev aktiv og der blev fyldt en ild i mig. Første gang jeg gjorde det, var skræmmende, jeg var alene, og var bange for at alle på holdene kendte hinanden, og var bange for at jeg hele tiden ville sakke ud. Jeg ved godt jeg ikke snakker så meget om det her på bloggen, men jeg er handicappet, og jeg har svært ved at følge med når andre gå i rask tempo og jeg kan ikke løbe. Derfor var det så skræmmende at meld mig til en zumba klasse, det var skræmmende, fordi jeg var så bange for at folk vil lægge mærk til hvor handicappet jeg var og at jeg i stedet for vil forstyre alle andres rytme.

Det er det sjove ved livet, sådan nogle ting finder man kun ud af i situation. Jeg prøvet at planlæg så godt som mulig, hvis det var at jeg ikke kun følge med alle de andre, så ville ville jeg stå bagerst, der tænkte jeg at jeg vil undgå opmærksomhed. Kan i så forstille min skræk, da instruktøren siger at vi skifter række hver sang, og alle kommer til at stå foran. Inden i mig, så døde jeg bare lige der, jeg græd indeni, og var tæt på at sige, I am out! Jeg blev på holdet, og jeg fuldførte det, jeg har lært at grine, når jeg lærer en fejl, også bare have det sjovt. Jeg fandt ud af, jeg ikke havde svært ved at følge med hver gang, og der var mange som var i samme båd som mig.

Prøv noget nyt 

Anyhow, det var sidste år i august, jeg startet på det og stoppet faktisk i det nye år, lige i starten af året, fordi jeg ville tage noget tid til mig selv. I dag tog jeg ned til aktivitethuset for at prøve zumba med dem, og det var en hyggelige og sjov oplevelse. Sidste uge droppet jeg det, fordi at de samme tanker som kom første gange jeg prøvet zumba dukket op, hvad nu hvis alle kender sangene? og hinanden? hvad hvis jeg ikke kan følge med? Hvad gør jeg så? Det er frygten der taler, og man kan ikke gøre noget ved det. jeg har lavet en lille eksempel på hvordan jeg prøver at tale frygten ned, eller bero den, istedet for at ignorer den..

Hvad nu hvis alle kender sangene?

Så kan jeg bruge dem som vejleder også, og kopi deres move.

Hvad hvis de kender hinanden?

Jamen, så er de måske mere åben for en ny, og det bliver letter at snakke med dem, da de alle vill måske have større interesse i lærer den nye at kende.

Hvad hvis jeg ikke kan følge med?

Hvis instruktøren siger noget til mig direkte, så tager jeg det der, ellers kan jeg kun gør mit bedste, og så kan lad være med at gå der igen.

Være modig 

Det der med at prøve nye ting eller steder, kan være så skræmmende, at det giver en løs til at lade være. Jeg har lært at jeg bliver nød til at skubbe mig selv til at gøre det, fordi 9 ud af 10 oplevelser, så kommer jeg til at have en god oplevelse, og den sidste 1, den lærer jeg som regel noget af. Jeg ved kun at sidde tilbage med en følelse at hvad nu hvis... Det er det væreste, så den stemme vil jeg heller dræbe. Det sjove sker lige uden for ens comfort zone.

Bye Queens/kings

  • Hverdag
  • 23 visninger

Synes godt om

Kommentarer

fashandtalks
fashandtalks,
Så fint skrevet smukke🌸 Jeg har prøvede Zumba en gang og vendte aldrig tilbage ikke fordi jeg ikke kunne lide det, men fordi jeg havde så dårlig kondi, så jeg troede jeg var ved at besvime😂😂😂 Der var kvinder der, som var ret meget op i alderen, som gav den max gas også var der mig, som pustede og holdt pauser som en der lige var ved at omkomme 😂😂😂 Jeg drømmer dog lidt om at starte til noget yoga, det er nok lidt mere mig, selvom jeg er vild med at danse herhjemme 😁
nouw.com/fashandtalks
Niyokuri
Niyokuri,
Tusind tak, fordi du gad at læse det og skrive en kommentar 😍. Jeg har været på 2 forskellige instruktør, og de har begge været fantastik, og jeg var også overrasket over hvor mange ældre kvinder, som bare kan det der, men det motiveret mig mig også bare mere, sådan "hvis hun kan, så kan du fandme også 😂", det er der hvor stædigheden kommer tilgodes. Jeg har faktisk prøvet yoga også, det var faktisk en sjov oplevelse, men vendte ikke tilbage til det foreløbelig, fordi det er alligevel hårdere end jeg havde regnet med. Har dog kun hørt positiv ting om det, så tror jeg måske vil prøve det igen i år.
nouw.com/niyokuri