Nyt år - Ny mig - eller gammel mig?

Jeg sidder her i min bolig og kan ikke lad være med at hade det er "nytår - nyt mig" forventning. Ja, forhåbelige er vi alle kommet ind i det nye år. Nu sidder vi så tilbage den her forventning om at det nye år bliver bedre, fordi vi vil træne, vil spise sunder, måske vil vi gøre en masse andre ting, se mindre tv, læse flere bøger, ændre vores stil, gå mere ud, gå mindre ud, være mere aktiv med venner, være mere aktiv på social media, skrive flere blogs, være mere alene osv osv.

Nyt år = ny energi? 

Jeg synes personlige at der kan være den her larmende forventning om at nu hvor det nye år er kommet, så kommer der også en masse energi i dit liv, til at ændre dit liv. Men hvad sker der når vi ikke får den energi? Vi har lysten til at ændre os, men vi har stadig ikke den energi det kræves for at ændre vores liv? Vi bruger stadig en masse tid på studie, rapport, eller pratikplads, arbejde, som gøre at vi ikke har tid til at spise sundt som vi vil, eller tid til at træne eller andre mål som vi gerne vil ændre i år. Det er et nyt år, men det er jo stadig os, vi har ikke ændret os dramatisk, vi får ikke mere tid eller energi, tværtimod, så kræver det at ændre os meget mere tid og energi end vi følger vi har.

Det kan få mig til at føles som tvang, underlige. Der er alle de her forventninger, men sætte vi ikke en smule pres på os selv, ved at sige at bare fordi det er et nyt år, så skal man ændre alt det man ikke kan lide ved en selv, eller ved ens liv?

En anderleds plan 

Normal når det nye år kommer, så plejer jeg at være god til at reflekter over det nye år og det gammel år, og lave en slags plan for hvordan man vil håndtere det nye år. Hvordan gik sidste år? Hvad kunne jeg lide ved sidste år? Hvad vil jeg tage med til det i det nye år? osv.

Men i år, gør jeg det lidt anderleds. At jeg simple hen ikke har en masse mål, men at jeg bare forkuser på små ting i livet. At mit mål i år kommer til at handle om at have det gode med mig selv, skabt nogle gode minder, istedet for at alle de andre mål som jeg plejer at sætte med X antal træning, hvor meget jeg skal spise at noget, eller at lad være med spise noget helt andet. Jeg plejer at have mål, jeg kan måle om jeg har gjort, og det har jeg besluttet mig for ikke at gøre, for at sætte mere pris mig selv, og nuet.

Bare at ikke have et mål, kan være et mål i sig selv, fordi man ikke vil sætte mere press på sig selv, man ikke vil være skuffet sidste på året over alt det man ikke fik nået.

Different is good 

For mig handler det også om at slappe af. Jeg har en tendense til at sætte store mål, og ville rigtige meget, fordi jeg godt kan lide den der følelse at man er kommet lang når året er slut, at man kan se at man har udviklet sig, at man har gjort noget, at alt tiden ikke bare er blevet spildt på tv, film, med at man har oplevelser, minder, skubbet sig selv et skridt videre i livet. Men i år kommer det til at handle om at ikke have for trave.

Livet handler ikke kun om at forbedre sig selv, og blive et bedre menneske end man var sidste år, men det handler også om at nyde det, og bare ikke tage det forgivet. Jeg vil gerne kunne slap mere af, mærk efter, og nyde nuet. Fordi ellers kan livet også bare blive for stressende, og det vil jeg ikke have. Min veninde sagde noget klog til mig, da jeg snakkede med hende om det, så sagde hun at da vi reflektere over nytår, så snakkede vi om minder, som beyonce koncert, eller eminem, eller følelser, vi snakket ikke om at vi var glade fordi vi havde spiste X antal salat, nej fordi den slags betød ikke så meget som minderne. Så jeg håber hvis i lægger mål for det nye år, at i gør det for jeres egen skyld, at i også mærker efter i forhold til at press sig selv for meget, lad være med at være for hårdt i mod jer selv.

Bare fordi det er nytår år, betyder det ikke at det skal være en ny dig. Du er da alligevel rimelige sejt, prøv at se på alt det som du har klaret indtil videre, prøve at tænke på hvor meget power du endelige har. Hvis dit mål ikke sker, så lad være med at være så hårdt i mod dig selv. For nogle mennesker tager det 21 dage, 90 dage eller 1 år at skabe en ny vane. Der er virkelige ikke en opskrift på det perfekte liv. Hvorfor ikke bare tage et år, hvor du forkuser på det du elsker? De mennesker du elsker? Det mad du elsker, ud dårlige samvigtighed? At bare elske dig selv?

Jeg ønsker jer alle en godt nytår ❤

Bye Queens/kings

  • 24 visninger

Synes godt om

Kommentarer