Min bog rutine

En af min nytårsforsættelse i år, var at læse mere i daglige dagen. Ikke kun læse flere bøger, men udfordre mig selv, så jeg læser ny genre af bøger, og derfor får prøvet noget nyt i år.

Jeg har sat at læse mere som nytårsforsættelse, fordi jeg gerne vil arbejde mere på hobby i år, jeg vil gerne blogge mere, læse mere, tegne mere. Sidste år føler jeg at jeg så en masse tv, spildt en masse tid på social media, youtube, og film og da året så sluttet, så havde jeg ikke opnået så meget med mine hobby, og jeg kunne ikke se så meget fremskridt som jeg havde lyst til. Derfor har jeg i år, valgt at sætte tid i min kalender hver dag til at læse, eller være kreative. Så ville opdater jer om , hvordan det går.

Læs 1 time om dagen 

Selve målet er at læse 1 time om dagen. Jeg har valgt at sige 1 time om dagen, fordi det er målbart, jeg ved præcis om jeg har opnået det eller ikke. 1 time virker for mig også mere realistisk, end 2 timer, eller mere.

1 time før jeg sover.

Jeg har valgt at sætte bog læsning til 1 time før jeg går i seng. Det har jeg gjort, så jeg kan få en pause med mobilen, og ikke bruger en masse tid på social media, eller på min computer, men at jeg ligesom afslutter dagen med læsning. Det er en dejlige stille og rolige måde at afslutte hvilke som helst dag, på en hård dag, er det altid dejlige at lige få læst mere, og ikke skal bekymre sig om social media, og sæt alt andet på pause. På en god dag, er det altid en dejlige måde at lige få ro på, og fald til ro, før man går i seng.

Fordel og ulemp  med 1 time om dagen

Fordel:

Jeg har kunne mærke at det giver mig meget. Jeg nyder tiden hvor jeg læser, og er allerede op på 30 bøger i denne måned, siden det nye år startet. Jeg har gjort rutine til min tid alene. Jeg sætter mig ned med noget tea og snack, også er det læse tid. I weekend, kan jeg også gøre det om formiddagen, med tea og snack, og bare nyde det at sidde at læse en bog. Jeg havde ærlige talt glemt hvor glad det at læse en bog kan gøre en, og det der med at blive fuldsændig opslugt af en bog, det er den skønnest følelse nogle sinde. Jeg elsker at rejse til andre ukendt lande, igennem bøger. Det giver mig energi, inspiration og motivation, og det at læse om andre, kan få dig til at åbne øjne op for ting i dit liv, eller nye måder at gribe tingene an.

Ulemp:

Det at man ikke har tid til det hele, der er nogle tv-show som jeg godt kan lide at følge med i, men fordi jeg bruger så meget tid på at læse, så har jeg været nød til at fjerne nogle tv-serie, så jeg ikke får stress over alt de serie jeg følge med på. Desuden er jeg også meget bevist om youtube, fordi følger en masse kanneler, og der har jeg også lært kunsten at prioterere på, det som er vigtige for mig, i forhold til youtube kanel som kan spilde min tid. Alt hvad jeg ser, behøver ikke at give mening for andre, men det skal for mig, gør mig glad, eller give mig en smule glæde, eller have en værdi, ellers synes jeg at det er spild af tid for mig.

God vaner. 

Jeg er allerede begyndt at få gode vaner, pågrund af den 1 time om dagen boglæsning-regel jeg har lavet. Jeg læser selvfølge mere end 1 time om dagen, men det er begyndt at komme mere og mere naturlige til mig, at når jeg keder mig, at jeg i stedet for trækker en bog frem, som jeg igang med at læse, i stedet for sætte en film, youtube eller andet på. Det gøre at jeg få mere og mere lyst til at læse.

Forbedrelser

For at gøre hele oplevelse bedre, sjovere og letter, har jeg lavet en liste om ting jeg gerne vil læse, og jeg har en liste på goodreads, om bøger jeg gerne vil læse næste gang, og den går jeg engang imellem og opdater, desuden har jeg også lavet en liste over bøger, som jeg kan hente på bibliotek, eller som jeg kan reserve på biblioteket, så jeg hele tiden har en plan B, eller C. Jeg har også lavet research på bookstagram, og booktube, når jeg har manglet en bog.

Tving ikke dig selv.

At læse skal være en sjov oplevelse, den skal ikke være forfærdelige og langtrukkende. Jeg har oplevet at nogle dage skal jeg tvinge mig selv til at begynd at læse, men så når jeg er igang, så går det fremad, også nyder jeg det altid.

Pas på med at tving dig selv med at læse dårlige bøger. Hvis der er en bog som giver mig dårlige vibe, og som gøre hele oplevelsen at læse dårlige, så opgiver jeg den, og bytter den ud med en anden. Så hvis du vil læse mere, så vide at i starten er det altid hårdeste, men efter et styk tid, så kommer det lidt mere naturlige og det er ikke mening at du skal hade bogen, hvis bogen er fuldstændig forfærdelige, så er det okay, at sætte den til side og vælge en anden.

Hvis du er i tvivl om det er dig, eller bogen, så når du starter en bog, læs 1-3 kapitel, og hvis den ikke har fanget dig der, så synes jeg som regel at det okay at meld dig ud, og prøve med en ny bog. Det er jo præcis det sammen med tv-serie, eller film, hvis film er lidt kedelige i starten, så kan det ødelægge oplevelse, og nogle gange med tv-serie, skal man igennem den 1 episode før man bliver grebbet. Så giv dig selv god tid, og være en smule tålmodig, Ellers start med at sige, jeg læser kun i 20 minutter i dag, så kan du se om det hjælper dig.

Tak fordi i læste med den her omgang, og jeg håber at i fik noget ud af indlægget.

Bye Queens/kings

  • Bøger
  • 27 visninger

Synes godt om

Kommentarer