Magisk oprynding

Hey people og velkommen tilbage.

Jeg læste Maria Kondo - Magisk oprydning bog, og begyndt i de seneste uger at rydde op i en kategori af gange, jeg fik smidt overraskende meget tøj ud. Fordi da jeg holdt det i hånden, og skulle stille mig selv spørgsmål, om det bragte mig glæde, lade jeg mærke til at svaret var "nej, det bragte mig ikke glæde". Jeg vil også gerne lige nævne at jeg også gave en masse af mit tøj til en velgørenheds organisation, fordi der var noget tøj, som ikke fejlet noget, men som bare sad forkert, eller gav mig dårlige selvværd.

Jeg har også ryddet op i mine notebook og jeg ved godt at jeg sidder tilbage med 7 notebook, men tror mig, når jeg siger at jeg smed en masse ud, som jeg aldrig få bruge for. De fleste holdt jeg fast i, fordi de bragte gode følelser op, som et par dagbog, og en flot kalender som jeg havde brugt op, men i sidste ende så brugte jeg dem bare ikke mere, og de sad bare og var gemt væk, men fyldte en delt, desuden havde jeg brug for at give slip på dagbogen, fordi da jeg læste kunne jeg godt se at jeg ikke var den person mere.

Magisk oprydning, nævner intet om digital oprydning, men det er den vej jeg har taget i dag. og det bliver det som jeg vil sætte fokus på den uge. .

Digital oprydning 

Digtigal oprydning betyder for mig, alt der er online eller på din computer, eller mobil eller ipad.

Det vil sige ryd op på dem du følger online.

- Instagram

- Facebook,

- Blog

- Snapchat

- twitter

- Youtube.

Mens du ryder op, så stil dig selv spørgsmål, gør det her mig glad? Hvis svaret er ja, så behold dem, hvis svaret er nej, så slet dem, men hvis du er tvivl, så går jeg ind på deres profil og ser om jeg har liket deres billed/profil i lang tid, har jeg følte med i deres liv, og hvordan har jeg det inde på deres profil bliver jeg irrireret, eller andet? Hvis du stadig er neutral efter det, så gem dem til en anden gang.

Det kan også være at smid spil, eller apps som man har downloadet, men aldrig brugt, at bare gennemgå dem og sæt dem i orden. Eller mapper som du aldrig har brugt, dem sætter jeg på usb stik, også sletter jeg dem på computer. Jeg vil advare jer om at digital oprydning kan tage lang tid.

Gør det mig glad? 

Jeg vidste seriøs ikke hvor meget det spørgsmål kunne ændre mit liv så meget, efter jeg havde ordnet tøjet, så fik jeg bare sådan en befriende følelse, som om at en vægt var kommet væk fra min skulder. Jeg gik i gang med at ændre ting, som jeg ikke har været bevist om før. F.eks fik jeg købt en masse puder til mit soveværelse, fordi jeg fandt ud af, at mit soveværelse ikke bragte nogle glæde.

Som noget helt andet, klippet jeg mig selv kort håret (rigtige kort håret), fordi jeg fandt ud af mit dejlige lang hår, fik mig til at hade det meste af tiden. Jeg hader at vaske det, og ordne det, jeg elsker kun hvordan det ser ud, selve processen af at tage sig af mit hår, gav mig lyst til at skrige. Så jeg klippet næsten det hele af, og det føltes bare så rigtige. Som om at nu er jeg mere mig, det her er den rigtige mig. Fordi nu bruger jeg ikke særlige meget tid på og det er så befriende.

Pointen med den her blogindlæg er at fortælle jer, at i skal ikke være bange for at sige farvel til noget som ikke gør jer glad, fordi det åbner nogle gange op for mere som kan gøre jer glad. Nogle gange det at sige farvel til noget, det kan åbne op for så meget for dig selv, hvis det fylder meget.

F.eks da jeg klippet mit hår, alle de andre gange jeg har klippet mit hår, har jeg haft en smule angst og været en smule ked af det bag efter, men denne gang fordi jeg var klar over præcis hvorfor jeg gjorde det, og at jeg endelige blev enig med mig selv om at lang hår ikke er for mig i øjeblik, det betyder ikke at jeg aldrig får lang hår igen, men lige nu siger jeg farvel til det, fordi det ikke gøre mig lykkelig, det bringer mig stress, og det føles som om jeg spilder min tid, og jeg er aldrig glad for at se mig selv i spejlet fordi jeg ikke har gjort noget særlige ved mit hår. Lige siden jeg har klippet mit hår, har jeg haft en befriende følelse af det er mig. Jeg farvet det også grøn bagefter, det er dog kun i enderne, men det følelse mere og mere som om jeg finder mig selv igen. Jeg er også blev spændt på købe hår pynt, fordi jeg er fyldt med ideer til hvordan jeg kan sætte mit hår, hvor derimode før, da blev jeg bare mere stresset over at skulle sætte mit hår.

Jeg er ikke helt færdig med oprydning, men jeg er igang og tager lidt af gangen, så der kommer sikkert en part 2 af den her, og glæder mig til at dele slutresultat med jer.

Bye Queens/kings

  • 16 visninger

Synes godt om

Kommentarer