2019 Bøger

I 2019 læste jeg en masse bøger. Jeg nået at læse 100 bøger i det 2019. Det har betyde rigtige meget for mig og det er jeg rigtige glad for. Igennem det hele har jeg tænkt, læste jeg mange gode bøger? Udfordre jeg mig selv? Hvordan synes jeg selv 2019 i bog år har gået? Er jeg stolt af det jeg læste osv. De spørgsmål vil jeg prøve at besvare her. Så det er en mere reflektion over bøger i 2019 og hvordan det har fået mig til at tænke om bøger i 2020.

Bedst bog/Lydbog/serie

Every heart a doorway af Seanan Mcguire

Det her var min bedste fund i 2019. Jeg fandt bogen på lydbog på Appen Libby, som er en bibliotek app. Jeg elskede den første, og gik hurtige igang med den anden osv og det her er grunden til jeg vil høre mange flere lydbøger i 2020. Fordi det var sådan en fantastik oplevelse, og jeg kunne lave andre ting imens, vaske op, lave mad, tage transport uden at bære på ekstra vægt.


Grunden til jeg elsked bogen, er at det var et koncept, som jeg synes var genialt. Jeg elskede karaterene og at bogen ikke var så lang tid. SÅ var der også så meget diversity i den her bog, som minde mig om at jeg bliver nød til at læse mere af den slag.

Jeg gave 5 stjerne på goodreads til den her serie. Glæder mig til den nye kommer på appen.

The last hour af r.Lee Smith

Jeg har givet den her 4 stjerne.


Historie er en brutal fortælling, men jeg tror at grunden til jeg gave den mange stjerne, var det var noget helt andet end det jeg plejer at læse. Tror jeg havde læst mange romance-fantasy og det her var en sci-fiction så tror det er en god grund til den er højt op. Men den var brutalt og hårdt og forfatter tog historien til et sted som jeg ikke havde forventet og det er også derfor det er en af min favorit for 2019. Jeg elskede også characterne, og måden den var skrevet. Men hvis jeg skal være helt ærlige vil jeg ikke anbefalde den til nogle fordi den er så hårdt.

The birthday girl Af penelope Douglas

I want a life that i never want a vacation from - Penelope Lope, birthday girl

Det her var også en af min favorit. Jeg gav den 5 stjerne. Læst den sidste på året, da jeg begyndt at indse at jeg faktisk elskede bøger med romance, og bare begyndt at dykke mere i den. Min favorit youtuber anbefalde den til sin følger, så jeg læste den og fortrød det ikke.


Det jeg elsker ved bogen, var det var en slow burner. Jeg kunne godt lide at det hele skete stille og rolige og der var lidt en mere naturlige tilgang til tingene. Jeg tror det her vil være en favorit i flere år, og en bog som jeg vil komme tilbage til igen og igen.

Five feet apart

Jeg gav den 5 stjerne. Det her var også en romance, og den var sød og flyffy for mig. Jeg elskede at man fik indsigt i andre mennesker livs og hvad de måske kæmper rigtige meget over, men også at man fik 2 forskellige perspektiv på sammen sygdom. Jeg blev overraskede at jeg elskede den så meget, fordi jeg troede at det var en bog som var hypet rigtige meget på bookstagram og booktube, så det var en positiv overraskle. Jeg har ikke set filmen endnu, men glæder mig til det, jeg har det som om jeg gemmer filmen til en regnevejr dag.

Bedste Non fiction /Lydbog

If we want people to fully show up, to bring their whole selves including their unarmored, whole hearts—so that we can innovate, solve problems, and serve people—we have to be vigilant about creating a culture in which people feel safe, seen, heard, and respected.

Det her var min favorit bog som ikke var fiktion. Bogen var også på Libby som lydbog, og elskede den. Jeg synes det virkede mere som hendes ted talk eller netflix film, og kunne godt lide måde hun fortalt de forskellige ting. Jeg synes ikke den var særlige praktisk, men gav en bedre ide om hvordan man kan være en bedre leder, og hvad det kræver og hvad man muligvis skal arbejde på. Desuden gav hun også en masse eksempler og research om det hun sagde, jeg synes stadig at den her bog er god til alle som måske har svært ved at arbejde med folk, og det er lige meget om det er uddannelse eller job, alle kan lærer noget fra den her bog.

Bedsre reread

Det her bedste reread. Det vil sige det er bøger som jeg har læst før, men som jeg læste igen i 2019. Jeg tror ikke a jeg har læst twilight igen efter første gang, så det er mange år siden, så da jeg besluttede mig for at læse den igen, var jeg spændt på om jeg vil kunne lide den stadige. Fordi det er gået så mange år, så var det stadig det samme. Jeg synes det er en hyggeligt læsning og nød det. Radiance er en bog jeg læste for første for 2-3 år siden, og tror jeg har genlæst den op til flere gang. Jeg kan godt lide serien og det er en af min favorit.

Værste bog

Det her er min 2019 værste læsning.

wayward son: Fordi jeg ikke brød om slutning, jeg brød mig ikke om hele bogen og den retning forfatteren tog deres historie, jeg var meget skuffede og utilfreds.

Dirty talk: Den var kedelige også synes jeg ikke om unødvendig drama i bøger, og det var der lidt i den her, og ekstreme reaktioner. Jeg brød mig heller ikke om den tone der blev brugt om kvinder i slutning af historie.

Welcom to the dark side: Jeg kunne ikke lide hovedrollen, hun var umoden og jeg ved ikke om det var hele konceptet jeg havde noget imod, men hele historien var så underlige, urealistisk, og kun bare ikke lide den og så var der random slutning og det var bare underlige det hele.

Når det gælder væreste læsning, så er det en personlige sag, nogle af dem som jeg gav 1-2 stejerne på goodreads, gjorde jeg kun, fordi jeg havde forventet mere, eller en anden slutning på historie, så det handler ikke kun om at karakterne var dårlige, eller sproget var forfærdelige, men også om jeg bare generelt var uening med hvordan bogen udviklet sig, og det er jo en person sag. Andre bøger har sproget været dårlige og karakterne har ikke været udviklet nok, det kan også ødelægge et godt koncept. Desuden har jeg også opdaget at hvis historien er for kedelige, at der ikke sker nok aktion, så kan jeg også give en bog lav stjerne. Så det er virkelige en personlige holdning.

Generelt

I sidste ende, lærte jeg at jeg elsker romance bøger, og vil læse mange flere af dem i 2020. Men jeg vil også udfordre mig selv til at læse genre som jeg muligvis ikke vil læse, som sci-fiction, thriller, og andre genre. Fordi jeg opdaget af hvis jeg kun holder mig til det jeg kender i bøger, så keder jeg mig nogle gang og jeg har brug for at udfordre mig selv der, ellers følelse det som om jeg stå stille og læser de samme bøger om og om igen.


Jeg har tænkt mig at deltager i flere readathon og være aktiv på booktwitter, fordi jeg vil læse mere i år og tror det er sjovere at læse med andre mennesker. SÅ det er et mål at prøve at blive en del af bog-fællesskab, hvis i kender en god bogklub i dk, så skrive venlige i kommentaren.

Udover det, så vil jeg også gerne blog mere om de bøger jeg læser, og dele det på bloggen, siden det kommer til at fylde en del. SÅ vil jeg prøve at blogge mere om det.

Jeg ser frem til 2020 i bog år, og glæder mig til hvad fremtiden bringer.

Bye Queens/kings

  • 2019
  • 8 visninger

Synes godt om

Kommentarer