​Asså, jag är verkligen helt värdelös på det är med att uppdatera bloggen, men känner jag mig själv rätt så kommer jag inte bli speciellt bättre på det så ni får helt enkelt stå ut med samma glesa mellanrum mellan uppdateringarna som innan 😜​ Sist jag skrev var i somras och egentligen har det inte hänt speciellt mycket sedan dess. Men en liten resumé av det senaste halvåret blir det i alla fall 😄​ 

Hösten kom och jag började jobba igen efter min semester och det gick hur bra som helst. Sist jag skrev berättade jag att jag skulle sluta på Läreda 31 december, men det blev inte riktigt så. I oktober någon gång stod det klart att hon jag vikarierar för inte kommer börja förrän hösten 2016 och min chef ville ju ha kvar mig, men där låg en på laslistan som i så fall skulle gå före mig, men min avvaktade och hoppades att någon annan skulle gå in och ta henne. Tiden gick och jag hörde ingenting så jag vågade inte chansa på att jag skulle få vara kvar så jag sökte nytt jobb. Blev erbjuden att gå på intervju för en 100 % tillsvidaretjänst på Mölleskolan i Sibbhult. Jag gick på intervjun, vilket gick hur bra som helst. De sa att tjänsten var min om jag ville ha den och jag blev även lovad högre lön än vad jag hade på Läreda. Däremot var jag osäker och ville tänka över det. Dagen efter berättade jag för min chef att jag sökt nytt. Hon gick in och kollade laslistan och såg att hon som låg där hade fått jobb. Detta var på fredagen och jag hade lovat Mölleskolan att lämna besked på måndagen. Så hela helgen gick jag och funderade fram och tillbaka på hur jag ville göra. Jag hade sådan ångest och kunde verkligen inte bestämma mig, förrän på måndagsmorgonen. Jag bestämde mig för att tacka nej till tjänsten på Mölleskolan och stanna kvar på Läreda ett halvår. Låter kanske konstigt, men det är en bit mellan Kristianstad och Sibbhult. Busskommunikationen är usel så hade jag varit tvungen till att köpa bil, vilket jag känner att jag inte har råd med. Så även om tjänsten på Läreda inte kan utmynna i en tillsvidaretjänst så var jag aldrig så pass intresserad eller övertygad av tjänsten på Mölleskolan. Och man är ju bekväm av sig, man vet vad man har, men inte vad man får. Mitt beslut känns i alla fall helt rätt och jag har nu skrivit på fram till 29 juli, och jag fick även en liten löneförhöjning 😃

I somras fick jag även ett nytt litet kusinbarn som jag var på dop för första advent. Han fick namnet Kasper och döptes i en dopklänning som gått i arv i släkten på mammas sida. Även jag döptes i den klänningen för sådär 25 år sedan.

Sen blev det jul och skolan slutade den 18. Jag fick några fina julklappar av barnen på fritids som jag blev jätteglad över. Underbara barn, hur ska jag kunna lämna er och Läredaskolan i sommar!? Det kommer var otroligt jobbigt! Men tillbaks till julen, jag jobbade fram till den 23. Jag skulle stänga och på schemat hade vi barn till 18.15, men vi var inte mer än 8 barn på hela dagen och sista barnet gick hem fyra. 16.15 gick jag från jobbet och skyndade mig till tåget och åkte direkt hem till mina föräldrar för att fira jul. Vi har alltid haft tradition att klä granen den 23 så det gjorde vi. Kvällen bjöd även på sällskapsspel med mamma, pappa och brossan. Men för att jag över huvudtaget skulle ha en chans i det spelet så föreslog jag att vi kunde spela i lag. Så blev det, jag och pappa i ett lag och mamma och brossan i ett lag. Vi spelade tre omgångar, första vann jag och pappa relativt enkelt, andra vann mamma och brossan väåldigt enkelt, de körde över oss helt. Tredje omgången minns jag inte hur det slutade, men jag ville minnas att jag och pappa vann, men det kan lika gärna vara önsketänkande 😝 Den omgången var i varje fall väldigt jämn. Sen på julafton började vi dagen som vanligt med grötfrukost och mammas hembakade bröd - smaskens! I vanliga fall brukar vi äta julbord vid sextiden, men i år så åt vi det redan vid 12 då brossan skulle jobba 14-22. Julklapparna fick däremot vänta till brossan kom hem så det blev en lååååååång väntan på julklapparna. Jag fick en del av vad jag hade önskat mig så jag är jättenöjd. Mamma, pappa och brossan blev även nöjda med det jag köpt till de. Men vad fick jag då? Av brossan fick jag tre margeretheskålar med lock. Av mamma och pappa fick jag en fårskinnsfäll (äkta), en lchf kokbok och en berlock till mitt pandora-armband.

Under mellandagarna så åkte jag och mamma till en tygbutik en dag för att köpa tyg så vi kunde klä om den pall jag köpte på en loppis i somras. Valet föll på ett grått fårskinnstyg (naturligtvis inte äkta) som går färg i färg med min matta och matchar även mitt äkta fårskinn. Pallen är nu klar och pryder min hall så fint 😊 En annan dag​ åkte jag och Johanna till Väla och IKEA i Helsingborg och gjorde av med pengar. En sjukt rolig men lång dag med min bästa vän!

Nyårsafton firades med Johanna i hennes nya lägenhet i Åhus, vi gjorde egna små partyhattar som vi köpt material till på Panduro. Åt och drack gott. Spelade spel och sen var det dags att bege sig ner mot hamnen där de har ett stort fyrverkeri varje år. De smällde i tio minuter så det var väldigt mäktigt. Vi hade champagnen med oss ner, men eftersom Johanna inte är så förtjust i champagne så tog hon bara några klunkar och sen var resten mitt. Tur vi inte tog en stor flaska 😜​ Ringde och önskade gott nytt år till mamma och pappa och det första mamma säger är att jag låter nykter. det roliga är att just då gick jag och drack champagne direkt ur flaskan. Den synen alltså! Nej, jag var aldrig full och det är jag väll inte direkt intresserad av att vara en nyårsafton heller. Väl hemma hos Johanna igen så var vi kanske bara uppe i timme knappt innan vi var för trötta och gick och lade oss. Halv sju på morgonen nyårsdagen kommer Johannas mamma och lämnar deras hundar som Johanna lovat att passa när henne föräldrar jobbade. Det blev en väldigt lugn och seg dag med några filmer innan jag till slut tog bussen hem 16.30. 

Nu är jag åter på jobbet sen två dagar och även om jag haft en väldigt skön julledighet och gärna hade ledig några dagar till så är det ändå skönt att vara tillbaks i vardagen och träffa barn och kollegor på jobbet igen. Det har varit två lugna dagar så på måndag blir det in i hetluften igen när skolan börjar efter jullovet. 

Och med det får jag väll passa på att önska er en god fortsättning på det nya året 😊

Puss o kram /Frida 💓   

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 136 Readers

Likes

Comments