Så var då VFU:n över för denna gången och imorgon bär det av tillbaka till skolan igen. Lite tråkigt är det allt.
jag har trivts så oerhört bra i Röinge och ville inte riktigt gå där ifrån i fredags.
Jag har fått hålla i och planera lektioner själv - kul. Bland annat så höll jag i en musiklektion för årskurs fem elevens val - bild för årskurs 3-6.
Sen har jag så klart lekt mycket med mina små sexåringar på fritids.
I måndags höll jag också i ett halloweenpyssel för hela fritds. Jag planerade det helt själv och tänkte att det är lika bra att hålla det enkelt eftersom det var väldigt blandade åldrar. De skulle få göra spöken av ett gammalt lakan och flörtkulor. Jag tog med mig ett gammalt urtvättat lakan hemifrån och satt på förmiddagen och gjorde mitt spöke så de kunde se hur det skulle bli. Nu hänger det alltså fullt med spöken i taket på Röinge fritids.

Nu väntar sängen för min del så jag orkar upp imorgon. Så det inte blir som i fredags då jag råkade försova mg.

/Frida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hundens & Kattens Dagbok!


HUNDENS DAGBOK

07.00 – Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 – Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 – Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 – Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 – Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 – Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 – Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 – Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 – Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 – Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 – Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

 

KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap…
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

 

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.

 

I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

 

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som allergi. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

 

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.

 

Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.

 

Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket…

Likes

Comments

Fy fan vad gött!! Sverige vann mot Holland med 3-2. Svårt att fatta dock. Ska jag vara ärlig så trodde jag inte Sverige hade en chans,men tji fick jag.
Jag har suttit i soffan på rummet hela kvällen och kollat på fotbollen, har dock varit lite duktig också. Nästa vecka gå vi ut på VFU och vi ska ha skrivit våra VFU-mål, inte helt lätt när det är första gången. Vi ska kunna koppla våra mål till läroplanen. Jag fattar inte så mycket av det, tur det räcker med 1-2 (max 3) mål per person. Jag har kommit på mål, nu ska jag bara hitta ett sätt att koppla de till läroplanen på. Antar att jag får sitta med det imorgon också.
Imorgon beger jag mig till Röinge skola i Hässleholm för att hälsa på på min praktikplats. Mitt lokalsinne i Hässleholm existerar dock inte, jag hittar inte i Hässleholm. Centralen hittar jag till men thats it. Så ikväll har jag och pappa varit i Hässleholm och vänt. Letade reda på min praktikplats så jag vet hur jag ska köra imorgon. Visst, GPS finns, men jag har aldrig kört efter GPS, jag har alltid suttit bredvid när vi haft vår GPS igång. Menmen, vi hittade dit och nu vet jag på ett ungefär hur jag ska köra, men det löser sig säkert.

hur går det då i skolan då? Det känns bra, just nu känns det väldigt luddigt. Vi fick en uppgift idag och jag tror inte det är många i klassen som vet exakt hur vi ska göra.

I fredags fixade jag ny mobil. Det kändes som det var på tiden. Jag hade en Sony Ericsson W595 och jag var nöjd med den, men den började bli dålig och alla knappar ville inte riktigt som jag ville.
Så i fredags var jag då inne i stan och kollade på The Phone House. Jag var mest intresserad av att köpa Sony Ericsson X8 kontant, alltså bara telefonen och inte nytt abonnemang. Men den kunde de naturligtvis inte få fram. Vi kollar på andra alternativ och jag hade som vanligt beslutsångest. Det slutade med att jag förnyade mitt abonnemang och gick hem med en Sony Ericsson Xperia Neo. Känns konstigt med touch måste jag äga, jag kan inte riktigt med den, men det kommer säkert. Annars får jag väll be mina fina kompisar eller kusinen om hjälp.

Nu ska jag ner och mysa med världens finaste hund och kolla på Svenska Hollywoodfruar på tv3play :)

/Frida

Likes

Comments