p h o t o

Igår fick jag ta foton på min underbara vän Filippa. Hon sminkade mig jättefint och sedan sminkade hon sig själv. Jag är inte klar med bilderna än, uppladdning i min portfölj får därför vänta men här ovanför ser ni min favorit från idag. Den är lite suddig vilket är synd men fortfarande väldigt vacker.

Nu sitter jag och redigerar lite och sippar på en god kopp kaffe vid fönstret. Vattnet utanför ligger helt stilla. Det känns väldigt tidlöst. Harmoniskt kan man väl säga, ganska mysigt.


Fler foton från idag kommer laddas upp inom kort. Filippa är en utbildad MakeUp artist så in och kika på hennes fina arbete så länge i hennes portfölj! Ni finner henne på..

www.filippaindigo.com

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

t h o u g h t s

Du är ett uttråkat rovdjur som inte vill jaga för sin överlevnad men istället gör det för lekens skull. Det är kul. Rovdjuret håller sitt byte på gränsen mellan liv och död enbart för sin egna glädje. När du har lekt färdigt äter du inte upp det stackars bytet utan lämnar det mörbultat kvar på marken. För nu har du fått det du vill ha och är uttråkad igen. Du vill hitta en ny leksak. Något nytt och spännande som inte är fyra veckor gammalt.

En leksak som du tröttnade på. Du hade kul i ett par veckor. Hon var ganska trevlig, inget märkvärdigt. Utan vetskap ställde du henne på hyllan för att damma. Hon tittar förvirrat omkring och förstår inte riktigt vad hon gör där. Ni hade det så trevligt, är det redan över? Hon tittar bak och ser andra leksaker stå där, täckta av damm med ögon av undran. Hon tittar fram och ser plats för framtida leksaker som kommer täcka skymten av henne. Det klarnar lite för henne men inte helt. Hon förstår nu att hon är och endast kommer förbli en leksak du lekte med några veckor när du var 27 år och att du inte förstår innebörden av att sudda ut någons linjer. Hon hade inte förväntat sig mycket men hon hade förväntat sig respekten som man visar en jämlike. Det som man kallar moral, en kvalitativ egenskap som du verkar sakna.

Du bröt ner henne. Tog bort hennes namn. Tog av hennes kläder. Suddade ut de karaktärsdrag och linjer som definierar henne. Tog hennes röst. Tog hennes vilja. Du ignorerade henne. Du raderade henne. För vad spelar hennes önskan för roll i ditt liv? Ingen.

Nu när hon står där som en suddig statyett. Tyst och stilla, väntandes. Krossa henne. Mal ner stenarna till damm så att du inte längre kan identifiera vem hon är eller har varit. Nu är hon vad du vill att hon ska vara. Nu är hon inte längre en egen person. Nu kan du göra vad du vill. Stanna, lämna eller gå.Det du inte vet är att leksakerna som står på din hylla inte längre är kvar. De har på egna ben valt att lämna vid insikten av vem du faktiskt är. Visst att du har satt ditt märke men med tiden så krymper märket och blir mindre och mindre precis som minnet av dig tills märket är helt borta. För liksom de är för dig kommer du enbart vara en dammig, gammal leksak de lekte med när de var 19 år gamla.


Likes

Comments

l i f e s t y l e

Aquarium är verkligen så häftiga. Jag älskar verkligen aquarium. Blir alltid så hänförd. Därför blev jag extra glad när jag och Elin gick förbi ett och hon också var lika exalterad av att spontant gå in. Yes! Hur kan något vara så vackert av sig själv? Vissa fiskar ser ut som något från en annan planet men det är på vår jord de simmar omkring. Heeeelt fantastiskt!! Jag är mest förtjust i maneterna, om jag nu ska välja en favorit. De är så magiska. Ok. Nu har jag fått hype:a lite över det. Haha, oh well.. can't help it!

Likes

Comments

t h o u g h t s

Idag är det 36 år sedan FN:s kvinnokonvention trädde i kraft. Kvinnokonventionen är och jag citerar en konvention med målet att eliminera alla former av diskriminering av kvinnor. Det betyder att ”kvinnor ska ha samma rättigheter som män, rätten till att inte bli misshandlad, våldtagen eller trakasserad på andra sätt”. Konventionen är ratificerad (ratificerad betyder att man binder sig till en konvention och förpliktar sig att följa den) men den gäller ändå inte som en officiell svensk lag. Vilket betyder i stort sätt att den inte betyder så mycket alls... Vad har Sverige hållit på med i 36 år egentligen?

Visst att Rom inte byggdes på en dag och att förändring kan ta tid men när det kommer till att behandla en människa med samma respekt och värde som man själv förväntar sig att bli bemött av bör det inte gå så långsamt. Vad är det som tar sådan tid? Vad är det som hindrar oss från att skriva en ny regel? En kvinna och en man med samma yrke och samma grad ska tjäna lika mycket. Frågor på det? Nej! En kvinna ska känna sig bekväm på väg hem på kvällen. Frågor på det? Nej! En kvinnas klädsel eller hur hon för sig är inte en ursäkt eller uppmaning till ett övergrepp. Frågor på det? Nej!

Det bör vara en självklarhet men tyvärr är det inte det. Jag blir så fruktansvärt ledsen, arg och frustrerad. Vi måste alla enas och bestämma oss för att göra bättre. Om Sverige hade gjort det för 36 år sedan hade vi kanske idag faktiskt kunnat se en större förändring än på 2%. Jag vill stå bredvid mina medmänniskor, kvinnor, män och allt där emellan med ett leende på mina läppar då jag vet att jag är jämlik med dem. Att jag känner mig säker i mitt land, i min stad och i mitt hem. Att vi alla är lika mycket värda som varandra och att faktumet att vi har bröst och en vagina inte är en bra anledning nog att diskriminera oss. Vi förtjänar bättre!

Frågan som återstår är alltså vad man själv kan göra. Mitt råd är att våga diskutera! Våga prata om det, för det på tal. Gör att någon blir medveten om problemet och få dem att ifrågasätta samhällets struktur lite mer. Plantera ett frö eller två! Så ser vi till att det växer.

Ni kan gärna läsa om konventionen via länken nedan. Läs gärna om lite andra saker på UNWOMAN när ni ändå är där om ni har tid.

http://www.unwomen.se/om-oss/vad-gor-vi/kvinnokonventionen/

Likes

Comments

t h o u g h t s

Förlåt, jag har haft en dålig dag.

Säger jag, med ett lamt försök till ett leende till städerskan ute i hallen som tittar på mig med en oroad och smått skräckslagen blick. För framför henne står jag. Nygråten. Mascara överallt.

Jag hoppas att du som läser det här läser inledningen med en humoristisk underton för det var så det upplevdes. Jag stod där framför en främling och försökte le som om jag vunnit på lotto då det var uppenbart att jag hade förlorat alla mina pengar. Åh, hörni. Jag önskar nästan att ni kunde höra hur tungt jag suckar.

Jag hade en upplevelse idag då jag kände mig fruktansvärt löjlig och idiotisk i en situation där jag verkligen var mig själv till fullo. Sådant är verkligen inte kul kan jag lova er. Vi hade en diskussion om något jag tycker är viktigt och som jag tycker är viktigt för andra och jag (som jag är) går in för det till 110%. Efteråt så märkte jag att de var mer sugna på att snudda vid ämnet men ej göra en lång dykning ner i djupet. Det slutade med att den fina stämningen försvann och att jag rusade därifrån då jag kände att det var mitt fel. Jag blev väldigt ledsen. Jag tänkte "Varför är det fel att prata om något så viktigt? Är det fel att säga exakt vad jag tycker när det är värt att tänka på?". Jag kände mig jättedum. Dum för att jag hade öppnat munnen. Dum för att jag hade yttrat mig om något jag brinner för. När jag kom hem så började jag STORBÖLA. Då snackar vi floder av tårar, svårt att andas och göra massa konstiga grisläten böla. Ugly-cry som man säger.

Världen ser inte ut som man önskade att den gjorde. Vi kan förbättra mycket. Men hur ska vi kunna göra det utan diskussioner som för oss framåt? Tankar som yttras och förenar. Sammankopplar och stärker. Vart hade världen varit idag utan de som kämpade för det viktiga här i världen? Rosa Parks, Malala Youssfzai, Martin Luther King, Selma Lagerlöf, Frida Kallo. Listan är lång. Kärlek, jämlikhet och frihet. Vart hade vi varit utan dem?

Nu ska ni inte tro att jag jämför mig som en jämlike med Rosa Parks eller Frida Kallo. Absolut inte. Men de inspirerar mig. Deras mod får mig att vilja göra bättre. Att stå upp för andra och mig själv. Att va med och förändra vår värld till det positiva. De hade säkert stunder då någon tittade snett på dem men de gav inte vika för det. Och det är det som är viktigt!

Jag vet om att det är obekvämt att prata om jobbiga saker. Jag är väl medveten om det. Det är skönt att inte prata om det. Vi kan låtsats att problemet inte är där. Vi kan till och med blunda för problemet. Men verkligheten är den att när vi väl beslutar oss för att öppna våra ögon igen så kommer problemet fortfarande vara kvar.

Jag säger hellre vad jag tycker än håller tillbaka på den jag är för det är rätt för mig. Om det inte passar för någon annan då gör det ej det. Men en sak är säker, jag kommer inte be om ursäkt för att jag är mig själv.

Va dig själv. Brinn för det du brinner för och låt inte andras osäkra beteende få din låga att slockna.

Be aldrig om ursäkt för den du är eller det du står för.

Likes

Comments

t h o u g h t s


Att våga stå upp för andra och sig själv är inget någon bör ta för givet. Det är en fantastisk förmåga som man ska hålla hårt i. Jag tror starkt på talesättet och den gyllene regeln Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Ett talesätt som man kan vända sig till i de flesta situationerna enligt mig.

Mod behöver enbart inte vara att göra något storartat som att bokstavligen ta en kula för någon. Mod är att säga hej till någon som man inte känner, yttra sig om vad man tycker utan att rädas det eller att be killen man ska ha sex med bestämt sätta på sig en kondom. Sånt kan se litet ut för omvärlden men är stort för en själv och man ska inte tro att det förminskar just hur modig man är på grund av det.

Min syn av mig själv har alltid varit en framåt och modig människa men på senaste tiden har jag ertappat mig själv i stunder då jag har gjort motsatsen till vad som är rätt för mig. Tyst har jag stått på sidan för jag är osäker på hur personen i fråga ska reagera när jag ber om något eller ställer en fråga medan jag ljudlöst står och lider av att jag går emot mina principer för någon som uppenbarligen inte bryr sig om mitt välmående.

Jag har nu vaknat up ur en dvala. Jag har fått nog av att sätta mitt välmående åt sidan. Man ska förtjäna någons respekt och tillgivenhet. Så för mig är det inte bara modigt att be ens sexuella partner sätta på sig kondom utan även en uppenbar förfrågan och den som bemöter den bör ta hänsyn till det och förstå konsekvenserna därefter och om de inte gör det GÅ DÄRIFRÅN! De ska inte få lägga så mycket som en hand på dig om de inte lyssnar och respekterar din kropp. Min kropp finns inte till för någon annans njutning. Min kropp är min före den är någon annans.

Tanken som verkar ha förbigått många är just hur påfrestande det kan vara för en tjej att ha sex utan kondom. Det är inte ett aktivt val som är över när sexet är slut som det är för killen, utan det är en hel jävla process. 

Tillåt mig att förklara. För det första måste vi försäkra oss om att båda parterna är fria från könssjukdomar. Sedan måste även tjejen gå på annat preventivmedel så att vi inte blir gravida. Om tjejen inte går på något preventivmedel, vilket många ofta ej gör för let's face it, det suger! Då måste vi ta ett akut P-piller dagen/dagarna efter som är tusen gånger värre och som också gör att man mår tusen gånger värre i en dag eller två. MEN! Tro inte att det är över än. Efter det akuta P-pillret är vi inte säkra fören vi får mens och tills dess får vi inte ha sex igen. När och om mensen kommer så är den oftast intensivare på grund av det akuta p-pillret vilket gör att vi lider i ännu en vecka. Om mensen dock inte kommer, då är det abort som blir nästa steg vilket kan FÖRSTÖRA ens fysiska och mentala hälsaOch medan allt det här händer sitter killarna på en strand och dricker en Pina Colada och lever livet.

För att alltså sammanfatta den här texten vill jag be er fråga er framtida partner för både din egna och hens skull följande fråga...

Har du kondom?


Likes

Comments

p h o t o

Gick igenom lite foton och hittade några jag har tagit på min vän Vendela som jag tycker är mysiga! Laddade upp dem på min portfölj så om ni vill kika på dem hittar ni länken i min meny!

Likes

Comments

l i f e s t y l e

Några bilder från en väldigt mysig kväll. Ibland måste man bara få slappna av lite, vara med någon man verkligen tycker om och snacka om allt och ingenting. Speciellt äta några riktigt goda oliver med ett gott glas vin till, det kan inte bli fel. Det perfekta botemedlet mot en grå himmel. M Y S I G T

Likes

Comments

l i f e s t y l e

Det är något magiskt med Frankrike. En slags energi som ständigt vilar över en när man är där. Språket, maten och marken man går på känns lite bättre än någon annanstans. Kort sagt så gillar jag verkligen Frankrike. Senast jag var där så var det annat i mitt liv som hindrade mig från att njuta av allt till fullo och såhär i efterhand känns det väldigt onödigt och tråkigt. Så om någon ska åka dit snart och har en extrabiljett så vet ni vart jag finns, À bientôt!

Likes

Comments

Contains affiliate links d e s i g n

Ett litet kikhål på hur en hörna i mitt rum ser ut. Den förändras med mitt humör och vibe för dagarna, veckorna och månaderna som går. Just nu är det väldigt städat, ljusa färger med någon färgklick här och där. Cleant.

¨

A small peek at a corner in my room. The arrangements and colours change as my mood and vibe does during the days, weeks and months that passes. Right now it's quite clean, bright colours with a splash of colour here and there, calm.

Likes

Comments