Igår så slutade jag och Jorina tidigare från skolan. Vi blev ”utskrivna” från skolan kl 11 för att sedan åka hem snabbt och packa det sista inför våra Memphis resa.

Vi mötte de andra CETUSA utbytesstudenterna nere i Arnold, söder om St. Louis, runt kl 13. När vi tillslut lyckats samlas ihop och hittat plats åt alla i bilarna så var kl typ 13.30. Bilresan gick helt okej. Det tog ca 4 tim ner till Memphis men vi stannade även två gånger på vägen.

Vi kom fram till Memphis ca kl 5 och delade up rummen. Det är två tjejrum med 6 tjejer i varje rum och sedan ett killrum. Efter att vi lagt in alla våra saker så gick vi ut och åt middag. Vi var dock lite trötta så vi gick bara till en restaurang som ligger mitt emot vårat hotel.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I fredags så gick jag och min värdfamilj och såg en musikal på Peabody Opera House. Musikalen vi gick på var The Buddy Holly Show. Den handlade om någon Rock & Roll sångare och hans liv innan ha dog i en flygplanskrasch. Själva musiken var nog inte riktigt min stil men musikalen var ändå väldigt bra.

Innan showen så fick vi även äta ifrån en buffé. Min värdmammas jobb gav oss biljetterna så det var typ någon slags VIP. Vi hade även väldigt bra platser så vi kunde se hela scenen på närmare håll.

Likes

Comments

I onsdags var det dags för DECA competition. Vi samlades i skolan kl 7.00 och tog sedan en buss till Chesterfield mall. Vi fick nametags med tiderna för våra role plays. Vissa event hade två role plays medan andra bara hade en. Jag tävlade i en kategori bara för 1st year marketing students så jag hade bara en role play. Vi kom fram till Chesterfield lite innan 8.00. Min role play vare inte förräns kl 09.10 så jag det lite tid att förberedda mig.

Det var väldigt mycket större än vad jag hade förväntat mig. Jämfört med de andra skolorna så var vi väldigt få från Fort Zumwalt North. Det folk överallt.

Runt kl 9 gick jag till där min role play skulle vara. Fick först checka in och sedan så ledde de mig till ett bord där jag fick 10min på mig att läsa igenom scenariot och förbereda mig. Jag kände mig helt okej fram tills att jag satte mig ner och skulle börja anteckna ner idéer. Blev sjukt nervös och kändes som de 10 minuterna jag fick försvan på typ 2 sekunder. Scenariot vi fick handlade om en 5 stjärnig restaurang och en general manager som inte tyckte att sociala medier var nödvändigt för restaurangen. Jag skulle då argumentera för varför social medier var nödvändigt för restaurangen och samtidigt förklara effective verbal and written communication. Det var två till ”performance indicators” som jag skulle haft med men minns inte ens vad de var. Hade några bra idéer men glömde verkligen bort allt när det väl var dags att presentera för domaren. Blev så stressad att jag typ bara pratade utan struktur alls och jag täckte inte ens all områden som jag var tvungen att göra. En presentation skulle vara ca 10min men min var över efter ungefär 4min. Kände på mig när jag gick ut därifrån att det inte gick bra alls men det fanns inte mycket att göra åt det.

Efter min role play så hade jag inte en aning om vart resten av alla var från min skola. Kände typ ingen heller egentligen sådär bra så jag satte mig en stund och pluggade psykologi inför provet jag hade dagen efter.

Senare runt lunch så träffade jag tillslut några tjejer från min skola. Hade lunch med dem innan det var dags för award announcments. Innan de presenterade vinnarna under pris ceremonin, eller vad man nu ska kalla det, så kom det en hypnotisör. Det såg väldigt verkligt ut och en tjej från min skola som satt med oss i publiken föll in i en hypnos även om hon inte blev vad att vara med uppe på själva scenen. Jag vet dock inte om jag riktigt tro på det men det såg så himla verkligt ut, tror inte heller att de som blev hypnotiserade hittade på.

Som jag misstänkte så gick jag inte vidare till state. Min lärare hade dock trott att jag skulle göra det eftersom att mitt skriftliga provresultat tydligen varit väldigt bra. Tror inte att vi skulle fått veta vårt resultat men personen som fixade med våra prov konton råkade göra nått fel så att vi fick tillgång till våran prov poäng. Det var 100 frågor totalt och vad jag hörde från andra så låg average runt 60-70%. Jag hade 81/100. Men förväntade mig inte att gå vidare heller efter min role play. Kände verkligen att det inte gick bra. Det var dock värre för ett par som tävlade i ett av team decision eventen. De gick hela vägen till nationals förra året och de trodde verkligen att det gick bra och de skulle gå vidare i år igen, vilket de tyvärr inte gjorde. Alla hade varit så säkra på just dem och blev så chockade när de inte blev kallade upp på scen. Tyckte verkligen så synd om dem.

Efter prisutdelningen så hade Fort Zumwalt North i alla fall 6st vidare till state. Två i individuella event och två lag i team decision event.

(Vi var även tvungna att klä oss business professional inför domarna. Klackarna som jag hade var faktiskt det som kostade mest att köpa, resten av outfiten köpte jag från Goodwill för bara $8)

Likes

Comments

I fredags så var jag och såg 12 angry jurors med tillsammans Katelyn och Irland. Det var väldigt kul att se, speciellt eftersom vi såg filmen i Business & Personal law föra terminen. Jag missade dock typ hela mitten delen av filmen eftersom jag var iväg på en fieldtrip med yearbook, men kände ändå igen många scener. Min yearbook grupp har även Winter play sidan så kan äntligen börja jobba på den imorgon. Vi har bara den sidan och Girls Varsity Basketball så det har varlig ganska så lugnt för oss nu ett tag. Jag har dock fått ansvar för en liten del av en sida som ska handla om oss utbytesstudenter, så jag har jobbat med det också den senaste veckan. Kände lite konstig att komma på frågor till mig själv men tror det blev bra till sist i alla fall. Men men, tillbaka till winter play. Jag hade hört att de som spelade var bra men trodde först inte att förställningen skulle vara så bra som den faktiskt visade sig vara. Ångrde att jag inte gick på deras Fall play och är glad att jag faktiskt gick på denna tillslut. Jag skulle egentligen ha gått med en annan kompis först men något hände i sista minuten som gjorde att hon inte kunde går. Velade lite eftersom jag inte visste om jag ville gå själv men som tur var så bjöd Katelyn med mig att gå med henne och Irland.

Jag har nog helt glömt bort att skriva det här men nu på onsdag så ska jag tävla i marketing med DECA. DECA är en av klubbarna på skolan och de finns över hela USA och även i andra länder tror jag. Det är dock bara elever som har minst en marketing klass som kan vara medlemmar. Jag gick inte med i början av året vilket jag nu verkligen ångrar. Min lärare pratade hela tiden under våra lektioner om alla aktiviteter som de höll på med. Hur som helst så pratade hon med mig i slutet av förra terminen och förslog att jag skulle vara med och tävla med dem. Det enda jag behövde göra vara att betala registrerings avgiften och sedan så skulle hon fixa resten åt mig. Så nu ska jag tävla på onsdag i Hospitality and Tourism. Det fanns flera event att välja på men jag valde den enklare varianten som bara är för 1st year marketing students.

Likes

Comments

Det känns som om att det var ett tag sedan jag uppdaterade här men ska försöka bli lite bättre. Hur som helst så har 2nd semester redan börjat. Jag har två nya klasser för den har terminen. Genral psychology och Science fication & fantasy istället för Government och Business & Peosonal law. Vi har inte hunnit göra särskilt mycket än men än så länge så verkar båda klasserna vara bra.

Helt ärligt så är jag väldigt dålig på att komma ihåg vad jag gjort de senaste veckorna. Jag tänker nog inte skriva så mycket så det får bli mer bilder.

Helgen som varti precis har varit båda bra och dålig. Under lördagen så träffade jag alla andra CETUSA studenter i området. Vi åkte till nåt skidställe ungefär en timme bort. Man kunde åka skidor om man ville, vilket några gjorde, men de flesta av oss valde tubing istället. Hade ingen aning om vad fet var först men visslade så att man åkte ner för en backa med typ en gummiring. Typ som ett däck. Hur som helt så var det så kul och det kände även skönt att bara träffa alla de andra också.

När vi kom hem så kände jag mig inte alls bra. Jag hade mått lite halvdåligt hela veckan men i då när jag kom hem så kände jag mig verkligen dålig. Jag är väldigt säker på att jag hade feber och så. Hade typ ingen energi alls och ena sekunde frös jag medan andra var jag asvarm.

Både söndag och igår blev därför väldigt sega. Gick knappt up ur sängen. Igår (måndag) var förresten Martin Luther King Jr. Day så vi var lediga från skolan. Skulle ha volantärjobbat med Key club men blev inget av lite olika anledningar. Det var nog tur iaf eftersom jag inte var helt frisk än.

Idag vaknade jag upp lite innan kl 6 för att det var så kallt i vårt rum. Visade sig att jag glömt öppna ventilen där värmen kommer in efter att vi stängt den mitt på dagen igår för att det var lite varmt. Det var alltså väldigt kallt imorse med tanke på att det var -18 grader ute. Vi hade heller ingen skola idag på grund av det. Det blev typ en. ”Snowday”, fast egentligen har vi väldigt lite snö.

Lite bilder från de senaste veckorna:

- Jag fick två paket ifrån Sverige.

- Jag bakade chocolate chip cookies.

- Jag lagade köttbullar till middag.

- Gick till frisören.

- Åkte skridskor med Maddie. Ramlade förresten och fick värsta blåmärkena på båda knäna. Högra var helt blå/lila/grönt. Detta var alltså för mer än två veckor sedan och jag har fortfarande väldigt tydliga blåmärken kvar.

- Vi firade nyår på Rendezvous Cafe & Bar.

- Bilden i mitten på Jorina var när hon bakade några slags Österrikiska kakor(tror jag) och råkade ha i 50g baking soda istället för en knivsudd bakpulver. Väldigt stor skillnad. Hur som helt så tog vi ut kakorna dagen efter och sköt ut dem i "skogen" på baksidan av huset med Jorinas softball bat. Jag träffade faktiskt fler än jag trodde jag skulle, haha.

Likes

Comments

Idag vaknade jag lite tidigare än vanligt eftersom att det är idag som man firar jul här i USA. I vanliga fall så hade jag sovit lika länge som jag brukar men eftersom att Jorina väldigt gärna ville öppna paketen så fick det bli lite tidigare. Jorinas familj hade skickat ett större paket med minst ett paket till alla, vilket var väldigt snällt av dem. Jag fick som en slags pysselbok med DIY materia typ, väldigt fin var den i alla fall. Med det paketet så fick jag även ett vykort med en liten hälsning från dem. Mina föräldrar har också skickat ett paket med det har dock inte kommit än. Hoppas att det inte försvunnit och att det kommer nu någon gång i veckan.

Hur som helst så fick jag även några väldigt fina smycken av Jorina och en inramad karta över USA som man typ skrapar av delstater efter man besökt dem av Karolyn och Brian. Jag och Jorina fick vars en och på kartorna står det även "Ninni's Adventures" och "Jorina's Adventures" på hennes såklart.

Förutom att öppna paket och så, så har vi inte gjort särkilt mycket idag. Jag, Jorina och Karolyn kollade på första semifinalen av senaste Eurovision och senare på eftermiddagen så spelade vi alla Monopoly i nästan 3 timmar innan jag gav upp.😅

Likes

Comments

I fredags så var vi och kollade på julbelysningen i Fort Zumwalt Park. Jag trodde att vi skulle gå igenom parken först men det visade sig att man körde in med bilen istället. Det var sjukt fint. Tydligen så är det olika företag, organisationer och kyrkgrupper som dekorerar de olika displayerna. Verkar också som om att det var en tävling om vem som gjorde den bästa.

Likes

Comments

I onsdags hade jag mitt första final exam för 1st semester. Alla lektioner var lite kortare än vanlig förutom 7th hour som var längre pga finals. Jag har franaska 7th hour så det blev det första ämnet jag blev klar med för 1st semester. Helt ärligt så var jag såå dålig och oförberedd men eftersom det var ett multiple choice test och min lärare inte skrivit ut rätt bubble sheets så gick det väldigt bra. Provet var på 125 frågor men hon hade bara skrivit ut bubble sheets med 100 frågor så de resterande 25 frågorna blev typ extra credit.

Torsdag var det finals i 1st, 2nd och 3rd hour. Jag började alltså med US History, sedan Government och sist Algebra 2. US History var på 100 frågor och Government var på 125. Blev dock klar med history på en halvtimme och provtiden var 75 min per klass så tittade på Netflix resten av tiden. Ungefär samma blev det i Governmet. Algebran å anda sidan blev lite jobbigare. Det var 60 frågor totalt och var knappt halvvägs igenom när det bara bar 30 min kvar. Fick lite panik och stressade igenom det sista. Som tur var så behövde man redovisa sina lösningar särskilt noga den här gången som vi brukar göra så blev precis klar i tid.

Fredag var det 4th, 5th och 6th hour. Hade merketing, business & personal law och yearbook. Både marketing och business law gick relativt snabbt. Marketing var 90-95 frågor och business law var typ 60. Båda multiple choice. Min sista lektion var yearbook. Trodde först inte att vi skulle ha något prov alls men så blev det inte riktigt. Helt ärligt så var nog det provet det svåraste av alla finals. Vi fick en sida ur en gammal yearbook som vi skulle hitta på nya rubriker och captions till. Vi fick även kritisera designen, storyn och bilderna till. Svåraste för mig var nog att komma på en ny story till sidan. Hade dock lite tur och hjälp faktiskt. Sidan vi fick var en boy's soccer page, vilket även råkar vara de sidorna jag jobbat med de senaste månaderna. Jag har gjort JV/ C-team sidorna i stort sett helt själv och jag blev även tvungen att gör om nästan hela Varsity sidorna på bara några veckor.

Ungefär såhär ser bubble sheeten ut. Man fyller i bubblan med den bokststav som är rätt svar och sedan så använder lärarna en slags maskin som typ skannar av papperet och get en "grade report" med vilka man hade fel. Mina lärare sa till oss till och med innan finals att de är multiple choice prov för att de inte har lust att sitta och rätta prov under lovet. Klagar dock inte direkt eftersom det blir lite lättare för oss + att man får sitt betyg mycket snabbare. I Sverige så går det typ flera veckor från att jag skrivit ett prov till att jag får tillbaka det.

Efter finals åkte vi hem och var hemma i några timmar innan det var dags för Jorinas swim meet. Jag har varit på typ 4 av hennes swim meet so far. Dock så får hon inte simma varsity som hon hade hoppats på eftersom att hon simmade för en klubb i Tyskland. Det är någon dum regel att det måste gå 365 dagar från hennes senaste tävling för den kubben innan hon får simma för ett high school lag här.

Likes

Comments

Sista dagen i Chicago gick vi upp runt 8.30 och packade in alla våra saker i bilen. Efter det åkte vi till "Shedd Aquarim" där vi stannade tills det var dags att åka hem till O'Fallon igen. Inne på akvariet såg vi bland annat en delfinshow.

På hemvägen så stannade vi även i Boomington för en kort paus och Starbucks såklart.

Likes

Comments

Dag 2 i Chicago var vi på the "Field Museum of Natural History" och "Alder Planetarium".

Under kvällen så gick vi även till en lite finare Italiensk restaurang. Jag valde ravioli med nån ost som jag inte riktigt minns vad det var och sedan så delade jag och Jorina på en dessert. VI fick sitta utanför själv restaurangen i något slaggs förtält vilket var helt okej men det blev även lite kallt emellanåt även om de hade på element. Ljuset var även lite skumt så bilderna blev väldigt gula, hehe.

Likes

Comments