Instagram @ninnakristine

Jeg har laget verdens beste fastelavnsboller!!!

.. og det er ganske utroligt! For bake-skillsene mine holder nok til VM i dårligste!

Bildet ser kanskje ikke så storslått eller inspirerende ut, men jeg hadde rett og slett ikke tid til å ta bilder før de var konsumert! 🤭 Hadde ellers så lyst til å ta et sånn skikkelig nydelses-bilde, der jeg satt og nøt bollen med pynt og greier. Men NEI! 😅
Fordi denne gang lykkes det meg og de smakte helt fullstendig fantastiske (hvis jeg skal si det selv). De smakte som var det ei bestemor, som hadde øvd seg hele livet, som hadde laget dem! Bare wow! 😍

Du skal ikke gå glipp av oppskriften på disse balls! Det er jo tross alt fastelavn i morgen!

FYLL:
125 gram marsipan
50 gram smør
50 gram sukker

HOW TO:
Bland ingrediensene til en fast masse.
Sett den i kjøleskapet.

DEIG:
500 gram hvetemel
100 gram mykt smør
50 gram gjær
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
1 egg
2 dl. lunkent melk

HOW TO:
Oppløs gjæren i lunkent melk. Tilsett vanilje, salt, kardemomme, egg, smør og til slutt mel.
Elt sammen deigen til en glatt, smooth og myk kule.
La deigen heve tildekket og lunt i 1 time.
Rull deigen ut og skjær ut i firkanter som er 10 x 10 cm.
Legg i ca. 1 ss fyll og lukk bollen.
Legg bollene på bakeplate med bakepapir med skjøten ned. La de heve i ca. 30 minutter tildekket.
Pensel bollene med egg og melk..
Bak på 200 grader (220 grader varmluft) i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter, eller til de blir gylne.

Lykke til!

♡ Dansken

  • MAT

Liker

Kommentarer