Ja det var hoppning på schemat idag igen för att checka av formen inför helgen. Och ja det var inte så mycket banhoppning utan det var mer linjer och få hästarna att hoppa rakt.

Franco var duktig och har gick hoppa linjen och något högre räcke. Men jag måste hjälpa honom mycket för att han ska hålla balansen och sätta under sig på linjerna så att han inte springer ifrån mig.

Arie är min superstar! Vi hoppade 145 idag igen utan problem. Så enkelt har den hästen han bara leker emellanåt och sen skuttar han enkelt över till andra sidan utan att anstränga sig särskilt mycket. Så duktig den hästen är! Jag har verkligen haft tur som hittade just honom. Så ja han är en riktig glädjespridare. Sen red jag Lamborghini på eftermiddagen.

Sen slutade jag lite tidigare för att jag skulle hinna duscha och göra mig i ordning. För jag skulle åka till fabians mamma och äta middag. Sen har jag världens bästa pappa som fixat att jag kommer hem en helg i mars. Lääääängtar redan!!!!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​ja det är min nya bästa vänn. en holländsk barnbok som jag försöker lära mig att förstå så att jag kan lära ig att prata hollänska någon gång. har varit här i 5 (!!!) månader nästa vecka. så det är nog dags att lägga på ett kol. det är inte lätt att lära sig ett nytt språk så det är en utmaning kan man säga. men det dröjer nog inte länge förrän fabian kan förklara orden på svenska till mig. vissa har det lättare än andra! fusk..

ja ridningen idag gick ju bra. jag började faktiskt med att Lamborghini på morgonen och han var mer gul än vit efter nattens bravader. men det var mycket jobb med att försöka få honom rak då han gärna slingrar sig en del. och på båda mina hästar blev det mycket jobb med bakbenen och få dom att flytta över vikten mer och mer bakåt. Franco hade väldigt svårt för vänster varvet så det är något jag måste träna mer på. och på Arie så måste jag få honom att koncentrera på mig mer då jag tappar honom ganska fort om han får syn på något skrämmande. dom gick inte super hårt idag eftersom dom hoppade mycket igår utn dom fick känna på lite vad som väntar dom imorgon. men jag tror slutresultatet kommer att bli väldigt bra. Likes

Comments

Ja set är inte lätt att hinna med allt jag vill föra på en dag. Så ja det ena glöms efter det andra. Så ja tävlingen i helgen har jag redan glömt. Inte en av mina bästa. Jag tryckte på båda för mycket och ja det kändes inte bra helt enkelt. Skulle ha hoppat 130 med Arie iaf. Men det var inte min dag helt enkelt. Så vi väntar till det rätta tillfället.

Har tävling på lördag igen. Det går upp till 120 så jag hoppar troligtvis två rundor med båda hästarna. Var på träningstävling idag! Båda skötte sig exemplariskt och till och med piloten kunde hålla huvudet på skaft emellan åt. Men jag är ju alltid tvungen att testa den felaktiga distansen för att vara riktigt säker på att den inte är bra. Och ja det gjorde jag och Franco efter en perfekt runda så sabbar jag allt på sista hindret!! Så ja det var ju bara att göra om och göra rätt och då var det ju inte så himla svårt för ärthjärnan att tänka om och göra rätt.

Så ja dagen var blandad men jag är enormt nöjd med båda mina hästar.
Likes

Comments

Ja idag är det tävling och ja jag skriver detta på vägen. Så jag kan berätta om gårdagen istället. Så berättar jag mer om resultaten senare.

Jag red mina två på morgonen och trimmade igenom båda. Franco kändes lite trött i kroppen så jag hoppas att han har sovit gott och är på friskt humör idag. Arie var piggelin som vanligt! Den hästen blir aldrig trött känns det som men det betyder att han tycker om detta. Han piper runt varje dag. Det går inte en dag utan att han försöker busa eller pipa. Men det är det som är charmen med honom också.

Sen på eftermiddagen så passade jag barnen så kunde Linn rida två och sen lämna en på baletten så var jag hemma med den yngsta och äldsta. Så söta att dom vill hjälpa mig att lära mig holländska. Så nu tar jag verkligen tag u det här och ska verkligen lära mig språket. Gör det är ganska frustrerande att inte förstå. Så nu ska jag plugga sten hårt.

Sen åkte Kevin i torsdags och hoppade 140 i Amsterdam som hade en stor tävling. Väldigt tittigt så han hade ett ner men Corland hade skött sig bra med sina snygga knoppar som jag och Julia fick stress göra. Men resultatet blev ganska lyckat. Täta blev dom iaf!

Sen skulle jag baka hos Fabian en sockerkaka med vanilj créme inuti.. Men han läste fel på receptet och hällde i 125g smör när det skulle vara 25g så ja kakan sprängdes i ungen. Så det var bara art slänga allt och ingen kaka blev det. Vispen sprängdes också så ja det var en händelserik kväll. Så vi får försöka på nytt imorgon när vi har ny utrustning. Så ja det ska bli en riktigt god vaniljkaka!


Likes

Comments

Ja sammanfattning av dagen igen. Det var en ganska seg dag det ha regnar och blåst större delen av dagen så det har inte varit det mysigaste vädret att jobba utomhus i. Men det är bara att kämpa på.

Jag red mina två först som vanligt och Franco var första man ut. Hans ben var lite bättre idag så jag kunde rida lite mer idag. Han fick animalintex på nu över natten så jag hoppas att det drar ut dom värsta bakterierna. Men han var fin och det var mest lösgörande arbete och få igenom honom ordentligt i vänster varvet. Arie var piggelin somnvanöigt och pep runt. Men i slutet var han riktigt fin. Tränar mycket på att samla ihop honom då han har en tendens att bli lång och stark. Så det är bara att jobba på i markarbetet och hoppas att det blir bättre.

Sen red jag dior. Hon fick ett lugnare pass så det var inte så mycket att säga om. Sen red jag fram Ferrari åt Kevin igen. Men idag ville han bara busa med mig. Han slänger sig åt alla håll och ja det är 80 tur när man rider honom att man sitter kvar. Sen skulle jag galoppera också och ja det var inte det lättaste men vi kom igenom det.

Sen hade vi kunder och Kevin skulle hoppa en del hästar inför helgens tävling. Så det var lite körigt idag men en kort lunch och sedan springa ner och jobba. Så en redan seg dag blev ganska långdragen. Men nu har jag äntligen landat i soffan och ska kolla på någon mysig film. Ska försöka övertala honom att de en tjejfilm får se hur det slutar.

Ja och Charlie bestämde sig för att ta en simtur idag igen så då fick han badas så han är fluffigare än någonsin. Så himla snäll att bada! Jag och Julia städade också en del i lägenheten idag. Jag tog rummet och hon tog köket och disken. CI får fortsätta imorgon då våran energi tog slut och våda landade i sängen helt utmattade efter dagen.


Likes

Comments

Ohja nu är jag inne i en sån period igen när jag lever på choklad. Så himla gott verkligen! Ska försöka att dra ner på det. Nu har det gått några dagar sen jag bloggade senast men schemat är packat verkligen. Jag jobbar hela dagarna och sen hoppar jag i duschen och åker iväg. Så ja det är inte så lätt att hitta tid men jag får skapa tid så att jag kan uppdatera er där hemma om vad som händer.

Ja hästarna är bättre än någonsin hoppade lite gymnastik med båda igår. Franco var duktig hoppade igenom studsen några gånger och sen var det Aries tur. Han var lite mer stressad. Sprang praktiskt taget igenom hela övningen. Fort gick det! Så vi hoppade ett räcke också med bom före och efter. Hoppade lite platt i början och sedan fick vi avsluta på ett räcke på 145. Då hoppade han!! Så himla fin var han, min superstar.

Idag har jag mer ridit igenom dom Franco hade ett litet sår på ena bakbenet så jag hoppas att det får ner till imorgon. Han fick skritta och trava ute lite idag. Arie var avslappnad och fin och fick jobba på att hålla ihop sig mer och mer. Sen red jag dior en sväng och sedan hoppade jag Fanny lite grann. Hon var duktig men vad den lilla hästen hoppar. Och sen red jag fram Ferrari åt Kevin.


Likes

Comments

Ja pappa har påmint mig om att jag ska skriva men jag har inte hunnit med för sena tävlingsdagar eller så har jag inte orkat ta mig tiden utan bara lagt mig j sängen och kommat film men nu får jag allt ta och skärpa mig. För det är riktigt kul att kunna kolla tillbaka på hur jag hade det.

Så ja det senaste då ja.. Jag tävlade nu i helgen och höstarna hoppade helt super bra! Are fick ett tidsfel i grunden för vi fick lite många steg i svängarna när det är läskiga saker i hörnen. Men alla distanser var super och han hoppade så bra! Så det var en väldigt bra start på årets tävlingar. Franco var också väldigt bra känns som att det börjar släppa lite för honom och jag får ta allt med en nypa salt. Men i alla fall tävlingen så fick han ett ner efter kombinationen men annars hoppade han super verkligen. Längesen jag kände de sprången på honom. Så nej jag var sjukt nöjd efter helgen helt enkelt.

Jag hade till och ned glömt att berätta för mina föräldrar att jag hade tävling i helgen Hehehe. Så ja det blir lite knepigt ibland och jag har en ny holländsk telefon och nummer och allt men den vill inte riktigt funka som jag vill. Så jag får nog eb om lite hjälp så att jag kan använda den mer och mer.
Likes

Comments

Ja idag ska jag flyga tillbaka till Sverige för en kortare vistelse hemma. Känns lite osäkert hur bekväm min resa kommer att bli med tanke på ryggen. Men det är bara att bita ihop. Håller på att packa och försöker städa undan lite så att jag lämnar det snyggt. Har inte kunnat röra mig särskilt mycket utan det har bara byggts på hög alltihop. Jag är inte så mycket till hjälp i stallet heller eftersom jag knappt kan röra mig. Så jag får ta igen det när jag kommer tillbaka. Hoppas att det värsta går över strax så jag är igång igen på måndag.

Charlie får bo hos Lukas i några nätter så att han har någon att vara med när jag är borta. Vilket ha inte är särskilt ledsen över.


Likes

Comments

Ja det kan man allt säga ledigheten på bloggen blev lite längre än förväntat. Men jobbet har jag kommit tillbaka till för en vecka sen ungefär. Så det rullar på som vanligt med hästarna eller ja Franco sätta igång efter två veckors skrittande. Men Arie är på banan som vanligt. Han har fortfarande sina hyss för sig. Men det är väl det som är charmigt med honom också.

Mamma och pappa var här och hälsade på en sväng. Dom kom i måndags kväll och lämnade redan i onsdags men dom kom ner körandes med min bil!!!! Så lyckan är total och jag har mer frihet än någonsin. Vilken känns otroligt skönt.

Men sen hände något som inte ska hända jag åkte av. Pladask på marken. Skulle bara rida fram en unghäst åt Kevin och den var snäll och fin att rida. Kan nämna att jag aldrig har ridit den inna utan vara sett den på marken. Men ja jag galopperade två galoppsprång och skulle ställa mig upp i lätt sitta och rulla på men då var det som eb tickande bomb sprängdes. Så jag hon började bocka och jag åkte av och landade på ryggen vilket gjorde gaaaanska ont! Men jag hoppade upp igen och red lite till så det var bara en hel fel smärta men annars var hon fin. Jag gick långsamt och hade lite svårt att röra mig utan att få känslan av att en kniv stack mig i ryggen.

Så senare på kvällen fick jag rådet om att åka till sjukhus så ja det gjorde jag. Blev röntgad och allt men det visade sig bara vara muskulärt. Men det hade svullnat en del så det är svullnaden som trycker på nerverna och sen är jag stel som en gammal tant. Svårt att röra mig utan att få ont. Så det kommer att bli super skönt att sitta på ett plan imorgon. Får se hur lätt det är att ta mig ur flygstolen efter 2 timmar.

Liten kort sammanfattning om de senare dagarna. Kommer åka till Sverige imorgon för att vara med på min gudsons dop på söndag. Ja ni läste rätt jag har blivit vald att bli gudmor till lille Elmer. Så roligt och jag är verkligen jätte glad för det och det betyder mycket för mig. Så mitt flyg lyfter imorgon kl 6 och sen är jag tillbaka på måndag efter lunch.
Likes

Comments

Ja det blir en paus nu i skrivandet då jag har en massa att göra under de få dagarna jag är hemma. Så idag står det julklapps shopping på schemat. Ska köpa den första julklappen idag! Två dagar på mig... Stress!

Sen åker jag till Spanien den 27!!!
Likes

Comments