Vitaminboost med röd apelsin, morot och ingefära

Hej! Hoppas ni alla haft en fin jul. Min jul var lugn och härlig och fylld av god mat, fina klappar och mys. Jag har njutit så till den grad att bloggen och Instagram blivit lidande. Jag har tagit det så lugnt, suttit i soffan och läst framför brasan, vilat massor, lagt pussel och bara kopplat av. Jag har sovit bättre än jag gjort på länge, och det var verkligen välbehövligt. Nu laddar vi upp inför nyår på söndag då min syster kommer på besök med sambon och yngste sonen. Så härligt. Hoppas det blir bra väder så vi kan vara ute och se nyårsfyrverkerierna. Kanske till och med ta ett dopp i spabadet som vi gjorde förra året. Då låg vi i badet och skålade in det nya året. Jättehärligt!

För att hålla sig lite friskare till nyår så kan jag tipsa om en smaskig juice som passar bra att göra på lite halvtråkiga apelsiner som ligger där i fruktfatet och ser ledsna ut såhär efter julen. Nu har jag en juicemaskin (superbra julklapp jag önskade mig - och fick!), men det går även att finriva och sedan mixa ihop det här och slutligen sila ifall det blir för grovt och trådigt. Lite beroende på hur man vill ha det. Klar juice - sila, juice med fibrer - sila inte. Den här juicen är fylld av C-vitaminer, A-vitaminer (bra för synen bland annat) och ingefäran är bra mot förkylningar då den är anti-inflammatorisk. Så håll dig frisk med den här morgonjuicen!

För ett glas:

2 morötter

3 små, ekologiska röda apelsiner (blodapelsiner)

3 cm skalad, färsk ingefära

Juicemaskin: Skala apelsinerna, morötterna och ingefäran. Lägg ner i maskinen och juica.

Mixer: Skala apelsinerna, morötterna och ingefäran. Finriv på ett rivjärn och lägg sedan i mixer. Mixa ordentligt. Späd ev med lite vatten om det blir för grötigt. Om du vill ha klar juice: sila för att få bort alla fibrer, men helst bör du få med dem då de är nyttiga för magen.


Om du gör något av mina recept, tagga mig med #ninaskitchenstories eller @ninaskitchenstories ??så blir jag jätteglad! :)

For my international readers: there is a google translator in the menu to the left.

/Nina

Gillar

Kommentarer