Vegansk "köttfärssås" på blomkål och valnötter

För ett tag sedan såg jag ett recept på en vegansk "köttfärssås" till spaghettin som hen gjorde på blomkål och valnötter. Det där har jag gått och klurat på länge, och när jag ville hitta receptet så gjorde jag förstås inte det så jag fick hitta på en egen variant. Det här blev riktigt gott, och jag fick en massa över som jag kan frysa in. Toppen att hitta en dag när orken tryter.

6 portioner

1 litet blomkålshuvud

1,5 dl valnötskärnor

1 rödlök

olja

1 msk paprikapulver

1 förpackning krossade tomater

2 dl vatten

1 dl rött vin (kan uteslutas)

1 vitlöksklyfta

1 grönsaksbuljongtärning (vegan - kolla så den är vegansk)

1 msk torkad oregano

½ dl chilisås

1 msk sojasås (vegan - kolla så den är vegansk)

Herbamare och svartpeppar


Kör blomkålsbuketterna, valnötterna och löken i en mixer så det blir grynigt (inte så länge så de blir mjöl). Fräs i olja tillsammans med paprikapulvret en stund så det börjar få färg utan att bli bränt. Häll sedan på tomaterna, vattnet, vinet, buljongtärningen, chilisås, sojasås och kryddor. Koka upp och låt koka ihop 10-15 minuter. Smaka av med mer kryddor. Servera med spaghetti, lite B-jästflingor (eller riven parmesan om man håller laktovegetarisk kost) och färskt kryddgrönt.


Om du gör något av mina recept, tagga mig med #ninaskitchenstories eller @ninaskitchenstories ??så blir jag jätteglad! :)

For my international readers: there is a google translator in the menu to the left.

/Nina

Gillar

Kommentarer

fanip
fanip,

Men åh vad gott det såg ut 😃 nu blev jag hungrig x)

nouw.com/fanip
ninaskitchenstories
ninaskitchenstories,

Åh tack, testa gärna. 😊

nouw.com/ninaskitchenstories