Saffranschia-trifle med snabbmarinerade pepparkaksmandariner

God eftermiddag! Idag har det verkligen varit kallt och frostigt ute, så braskaminen har gått varm här (pun intended) då det annars snabbt blir kallt i vardagsrummet.

Idag har jag varit hemma då jag sovit otroligt dåligt, vilket lett till att jag mådde illa och kände mig ostadig på benen i morse, så det blev inget jobb för mig idag. Suck. Typiskt nu när det börjar vara slutet på terminen och massor att göra. Nåja, snart är det jullov... räknar ner ...

Här är ett recept på en trifle med min granola i botten, saffranschiapudding över och som sedan toppas av snabbmarinerade mandariner. Supergott och juligt med saffran, mandarin och pepparkakskryddor.

Enjoy!

2 portioner

Chiapudding:

2 dl havremjölk (eller valfri mjölk)

3 msk chiafrön

1 krm vaniljpulver

½ påse saffran à 0,5 g

Rör ihop och ställ i kylen, helst över natten. Rör om igen på morgonen då fröna har en tendens att lägga sig på botten.


Snabbmarinerade pepparkaksmandariner:

1 stor eller 2 små mandariner

1 nypa vaniljpulver

1 krm malen kanel

½ krm malen kardemumma

½ krm malen ingefära

½ krm malda nejlikor

ev. lite agavesirap/lönnsirap/honung (ej veganskt) beroende på hur syrliga mandarinerna är

Skala mandarinerna och skär i små tärningar. Glöm inte ta bort kärnorna om det finns i frukten, det är INTE gott att få i munnen! Ta vara på saften på skärbrädan och häll över frukten i en skål. Lägg över kryddorna och ev. sötning. Rör om och låt stå en liten stund.

Lägg granola i botten av ett glas/burk/skål. Rör om chiapuddingen ordentligt och lägg den ovanpå. Toppa sedan med de marinerade mandarinerna. Om du vill kan du med fördel smula en pepparkaka över också för extra crunch och extra god smak.

#jul #julenssmaker #chiapudding #saffran


Om du gör något av mina recept, tagga mig med #ninaskitchenstories eller @ninaskitchenstories ??så blir jag jätteglad! :)

For my international readers: there is a google translator in the menu to the left.

/Nina

Gillar

Kommentarer