Vernissage Gamla stan

Välkommen på Vernissage

Nu är det bara en vecka kvar tills jag slår upp dörrarna till utställningen Edge på Galleri 67 i gamla stan, Stockholm. Både pirrigt & spännande på samma gång, eftersom mitt måleri är personligt och ofta en spegelbild av det jag ser och upplever. Under senaste tiden har mitt måleri utvecklats mot mer dramatik och vemodet formligen rullar in i mina bilder. Jag gillar det dramatiska och outforskade, det skapar bilder i bilden. Det finns mod i vemod.

Konst med syfte

Min konst påverkas mycket av skeendet, det verkar som jag tar in alldeles för mycket och detta måste ut på något sätt och jag bearbetar detta bäst på målarduken.

Jag har under en tid upplevt mycket oro i samhället, kanske behöver vi som människor ett skydd, en begränsning, ett staket, en lag.. något som jag upplever verkar bli mer och mer urvattnad och förvanskad.

Under samma period har jag börjat begränsa mina färger, det har jag upplevt som någonting positivt i mitt måleri.

Konsten kan inte ersätta ett samhällsproblem, men den kan skapa samtal och påverka.

Min konst har ett syfte mer än att bara vara dekorativt. Jag har lyckats när min konst skapar samtal och vi kan mötas i det som ibland kan kännas svårt, där kanske frihetens vind kan skänka en människa hopp som skingrar orosmoln.
”Spegla sig själv i det ändlösa, för en djupare mening.

Skådespel räcker inte längre, vi behöver en trygghet som går långt bortom seendet.

Utforska det som finns bakom seendet, upplev nya färger som tar ditt sinne på upptäcktsfärd som får dig att förstå att det finns en gräns, en kant, en begränsning av mänsklig förmåga. Den vetskapen andas insikt, trygghet och kreativ förmåga.

Det är något som skyddar mot ändlös tomhet”.
Gillar

Kommentarer