Tidsresenär

Jag har alltid gillat att resa, till olika platser... men även till olika tider..

Släktforskning har tagit mig till platser där mina förfäder varit bosatt. Dessa resor har varit livsförvandlande eftersom förståelsen av vårt ursprung leder till en djupare självinsikt. Resans dimensioner har aldrig varit så spännande som nu vilket också speglar sig i min konst.


Isle of Man

Tidsresan har tagit mig bland annat till Isle of Man. En plats i havet där det gröna möter de kärva klipporna som störtar ner i havet och där historia möter våldsamma motorcyklist tävlingar, ibland med livet som insats. Precis som historiens våldsamma sammandrabbningar i krig med fastlandsbor och vikingar. Påverkar öns dramatiska historia och naturen dessa öbor?

Denna gröna pärla där vädret växlar lika mycket som i den svenska fjällvärlden. Här känner jag mig hemma.

Jag besökte Isle of Man och blev direkt förälskad i denna gröna ö, havet, ljuset, färgerna och klipporna! Jag har alltid varit fascinerad av klippstrukturer i olika slag speciellt dramatiska klippstrukturer vid havet. Nu blev min fascination verkligen mättad!

Isle of Man ligger mittemellan Irland, Skottland och England. Under en molnfri dag uppe på Snaefell kan man se till länderna runtomkring.

Jag bär på fler upplevelser från Isle of Man och kommer definitivt blogga mer om denna mångfasetterade ö.


Sydligaste delen av Isle of Mann

Här fann jag en mycket speciell klippa med uthuggna trappor, en vacker och magisk plats. När vi besökte platsen var vädret disigt och stentrapporna hala av tidvattenströmmarna. Solen försökte desperat ta sig igenom molnen, ett sånt där ljus som är omöjligt att fånga på bild, men när jag stod där fascinerad över det magiska landskapet klarnade det och jag såg en fortsättning på äventyret. Hur fångar man detta, hur målar man skapelsens oförklarliga under?

Jag hoppas att min resa lockar dig att göra din personliga resa i tid och rum.

Du är här, just nu, på denna plats, i denna tid, av en anledning.


Pelare av ljus

Akryl och olja på canvas 80x60 cm.

Jag gillar att måla det jag upplever eller ser. Varje dag ser jag någonting vackert eller unikt som blir konst i mina ögon. Varje tavla innehåller en berättelse. Någonting unikt. Min konst berättar en historia som uppmuntrar eller leder till eftertanke och reflektion. Konsten är inte bara något som ska matcha soffan i ett hem, även om konsten kanske gör det. Jag vill att min konst ska ge dig någonting mer - en insikt om att det finns någonting mer bakom det vi ser.

Vad ser du?

Gillar