Tacksamhet


Tacksamhet öppnar dörren till enkelhet. En person som är tacksam för de saker de äger kommer att bry sig om dem, njuta av dem och slösa bort mindre energi än de som söker mer. De kommer att uppleva uppfyllelse i de gåvor som de redan har, snarare än att titta utanför sig själva för mer.

Tanken är inte att vi inte ska äga någonting, utan att inte låta våra tillhörigheter äga oss. Desto fler saker vi har, desto mer stress framkallar dessa saker. Om du varje morgon tittar in i en överfylld garderob, men ändå inte hittar någonting att sätta på dig, då kanske du äger förmycket kläder?I en artikel i Harvard Mental Health letter sägs det att "tacksamhet är starkt kopplat till större lycka. Tacksamhet gör att människor får mer positiva känslor, lever längre på trevliga upplevelser, får bättre hälsa, hanterar problem bättre och får starkare relationer."

Samhället vill skapa konsumenter

Vi lever i en kultur som predikar missnöje. En konsumentkultur kommer alltid att anfalla tacksamheten - om de kan skapa ett missnöje i våra liv, kan de sälja sin nya produktlinje till oss eller den senaste version med de nya förbättringarna.

Däremot kommer de som kan hitta tacksamhet i sin nuvarande existens påverkas mindre av tomma löften.

Att vända om från otacksamhet

Hur blir man mer tacksam?

Genom att se att allt som pockar på din uppmärksamhet, sista chansen, bästa priset, snyggaste kappan osv.. som en grå massa och börja avsiktligt vända om och se inåt istället, vem är du, vad du vill, och vart är du på väg? Våga se och ställ dig själv frågor om vad som egentligen gör dig lycklig.


Avsiktligt välja tacksamhet.

Tacksamhet kommer aldrig att vara ett resultat av ditt nästa köp, framgång eller prestation. Den är tillgänglig i ditt hjärta just nu. Och du kommer aldrig hitta tacksamhet i livet tills du avsiktligt bestämmer dig för att välja den.


Räkna dina välsignelser.

En ny dag, en varm säng, en kärleksfull make, ett barn i ditt liv, en unik personlighet eller en speciell talang ... Du har redan underbara saker i ditt liv. Tacksamhet sätter snabbt in när vi börjar spendera ett tyst ögonblick varje dag och kommer ihåg dem. Denna övning ensam har potential att förändra ditt hjärta och liv oändligt. Se tips!


Sluta fokusera på vad du inte har.

För många människor ser aldrig tacksamheten, eftersom de spenderar sin mental energi inriktad på vad de inte har. Kasta bort kataloger och annonser som oundvikligen lovar dig mer uppfyllelse och glädje i livet. Dessa saker säljs inte i butikerna – det har aldrig funnits där och kommer aldrig att finnas där.


Fira ödmjukhet
.

Ödmjukhet är en viktig ingrediens i tacksamhet. Ett ödmjukt hjärta finner tillfredsställelse i de gåvor som den redan har och kräver mindre från andra och livet. Kom ihåg att oavsett vad du uppnår, innehåller ditt liv inget mer inneboende värde än personen som sitter bredvid dig ... oavsett var du sitter.


Öppna dina ögon för dem med mindre.

Nästan hälften av världen, över tre miljarder människor, lever på mindre än 2,50 dollar per dag. 1,1 miljarder människor har otillräcklig tillgång till rent vatten och 2,6 miljarder saknar grundläggande sanitet. Låt dessa fakta sjunka in för ett ögonblick - och långsamt tillåta tacksamhet och en önskan att bli en del av lösningen att ta plats.


Hitta tacksamhet i svårigheter
.

Det är lätt att vara tacksam när sakerna går bra. Det kan vara svårare under livets svårigheter: död, sjukdom, avslag eller misslyckande. Sanningen är att ingen är befriad från livets prövningar, men goda saker kan alltid hittas även i de värsta tiderna. Att omfamna tacksamhet under dessa försök kan vara det enda som får dig genom dem.


Tips

Men vem ska man visa sin tacksamhet till om man verkligen känner sig ensam och orättvist behandlad? Börja redan idag med att tacka din familj som fött dig eller/och promenera ut i naturen och tacka Skaparen av himmelen och jorden för allt det vackra du ser runtomkring dig.

Skriv ned allt du har som du är tacksam för:

Ta fram penna och papper

På fredag eller söndag, sätt dig ned i lugn och ro och tänk igenom din vecka. Skriv ned allt du kan finna som hänt under veckan som du är tacksam för. Steg för steg kommer ditt anteckningsblock fyllas av tacksamhet. Läs högt det du skrivit upp och tillåt dig själv att öppna dig för tacksamhetens värmande kram.


I det dagliga livet måste vi se att det inte är glädje som gör oss tacksamma, utan tacksamheten som gör oss lyckliga. Och den tacksamheten leder alltid till ett nöjt, förenklat liv.


Gillar

Kommentarer