Stock Event

Adoreble Adobe?

Då var det dags för Adobe Stock event på Vasateatern. Ringlande kö, fullsatt event och gratis frukost! Förväntningarna var stora.

Sammanfattningsvis

Ett trevligt, roligt och informativt event med bl. a. Adobe Digitala strateg Johan Lopes Helgesson som delade med sig av de senaste från Adobe och Mattias Karlsson Sjöberg från Moderskeppet som visade hur man kunde använda Stock samt komikern David Sundin som utmanade Lisa och Rikhard från Bsmart i en kreativ tävling.

Idag handlar det mycket om upplevelser att skapa ett bra *content. I reklamvärlden gäller det att snabbt skapa content och med hjälp av Adobe stock gör du det upp till 10 ggr snabbare (enligt Johan Helgesson).

Idag är det viktigt att inte bara ropa ut sitt budskap utan helst ge en upplevelse. En upplevelse med bra content.


Så är nu Adobe Stock adoreble?

För dig som behöver snabbt producera bilder så är verktyget Adobe Stock nästan oumbärligt. Tänk att snabbt göra en bild precis som du vill när du vill. Tänk också vilken tid du sparar att slippa fota allt själv. Dessutom kan du vara kreativ i själva bildhanteringsprogrammet.... men. Min konstnärssjäl sörjer lite, varför då? I reklambranschens värld där man snabbt ska hosta fram snygga bilder huller om buller så känns det inte riktigt genuint. I en värld där tid är högt värderad känns allt liksom bara plastigt tillslut.

Så jag som seriös konstnär använder mig aldrig av bildhantering? Nej, inte när jag målar, det är en original målning och det är en process som måste få ta sin tid. Men däremot om jag ska göra en illustration eller vid reproduktion så använder jag mig av bildhanteringsprogram för att få en bra bild lämpad för utskrift/tryck, men då använder jag mig av egna bilder. Som tex den bild jag använder på min sida här (Getter i träd). Det är en skiss som först är gjord med tusch på papper, sedan scannad och bearbetad både i Illustrator och Photoshop.

Adobe Stock bilder är mer ett sätt för dig som snabbt behöver ett foto eller en vektorbild tex till din hemsida eller i reklam utan att behöva fota eller måla bilden själv.

Kommer jag köpa Adobe stock? Nej, jag behöver inte bilder, jag skapar bilder själv. Men om jag skulle arbeta mer reklaminriktat eller mer digitalt och dessutom ha ett pressat schema, då skulle Adobe Stock definitivt vara ett bra redskap.


Tack för ett bra event!

*content marketing = är strategiskt marknadsföringsinriktat fokuserat på att skapa och distribuera värdefullt, relevant och konsekvent innehåll för att locka till och behålla en tydligt definierad publik - och i slutändan driva en lönsam kundrelation.
Istället för att bara lägga ut dina produkter eller tjänster ger du relevant och användbart innehåll till dina kunder för att hjälpa dem att lösa sina problem


Gillar

Kommentarer