Nostalgi-tripp med Thomée

Storsjön

"Vi skrämde varandra med att Storsjöodjuret kommer! Tjutande av skratt, lek & bus..."
Jämtland, vackraste platsen i Sverige! Förutom den vida och rika utsikten så känns det extra skönt att få ta djupa andetag av den höga fjälluften som man längtat efter när man gått omkring i storstadsmoggens kvävande luft. Jag tar ett extra djupt andetag och minns... har haft förmånen av att växa upp på vackra Frösön, den gröna ön mitt i Storsjön, där har man badat otaligt många gånger, blå om läpparna eftersom vattnet är kallt men varm av lek och bus på grund av Storsjöodjuret som vilken sekund som helst kan dyka upp... vilket aldrig skedde, men när vi var barn brukade vi skrämma varandra, när vi simmade i det djupblå med att ropa "Storsjöodjuret kommer!" Tjutande av skratt, lek & bus.
Skepparstil på 70-talet

Mamma & jag (kolla in kläderna!) någon gång på 70-talet.

Thomée

Thomée en ståtlig båt med mycket nostalgi och charm, byggd 1875, båtens utseende och alla detaljerna bidrar till charmen. Njuter av ljuset som stillsamt sipprar in runtomkring. Njuter av den stilla färden.
Majestätiskt i vitt-blått-grönt
1 tim och 30 min tar det till Verkö Slott..Tiden på båten passerar snabbt när man hänförs av den underbara naturen. I blå och vit majestät tonar fjället upp i horisonten, bakom den glittrande sjön och ändlös grön skog. Påminner mig om Jämtlands vackra flagga i grönt, blått & vitt.
Jämtland, Jämtland, Jämt & Ständut!

Verkön

Verkö Slott, båtturens mål. En underbar oas på Verkön, hit kommer man med Thomée eller så tar man bilen till Norderön och från Tivars åker en taxibåt till Verkön, eller så hyr man kajak och paddlar över sjön.
På slottet finns övernattning för den som ätit lite för mycket, vilket är lätt gjort med denna smarriga måltid. Rekommenderar efterrätten vit chokladmousse med rabarber. Jättegod!
En sann vila för trötta konstnärsögon
Tillbaka i Östersund, behagligt mätt och trött....

Saknar redan vidderna...  

Ögat mår liksom bra av att riktas mot horisonten och inte bli hindrad av en väggfasad.  

En sann vila för trötta konstnärsögon

Bonus film! 

Johan gjorde en film om vår dag tillsammans med mamma ”Storsjöodjur expert” 😉

Gillar

Kommentarer