Måla på uppdrag

Under våren arbetade jag med ett beställningsverk. Ett spännande och roligt projekt! Kunden ville ha en oljemålning från Västkusten. Tavlan skulle bli en 50-års present. Eftersom jag bott i Göteborg under en period i mitt liv och många gånger varit ute och seglat kändes uppdraget roligt att få göra.


Något jag verkligen älskar med Västkusten i Sverige är de varma och kalla färgerna i klipporna! Det riktigt lyser om dem. Det föränderliga havet och klipornas varierande stuktur tävlar om uppmärksamheten och åskådaren kan aldrig bli riktigt mättad av dess skönhet.

​Skissförslag

Innan jag tar ett uppdrag bearbetar jag alltid fram ett eller flera skissförslag med utförlig beskrivning samt en offert på uppdraget. Tillsammans med kundens önskningar bearbetas en slutgiltig skiss fram, därefter börjar själva arbetet.

I ateljén


Sen är det bara att skrida till verket! Oljan torkar långsamt, så är du intresserad av att beställa ett verk på uppdrag så hör av dig i god tid. Jag målar porträtt, natur, djur och stilleben.

Uppspänt eller inte uppspänd?


Det finns två alternativ när jag målar i olja, ett är att måla direkt på en uppspänd canvas, det andra alternativet är att måla på en duk som ännu inte är uppspänd. Det andra alternativet gör att fraktkostnaderna blir mindre, man kan själv köpa en kilram och spänna upp duken själv eller låta en ramaffär göra jobbet. .

Konstverket färdigt!


Oljemålningen levererades till en nöjd uppdragsgivare under juni månad. Hat du ett önskemål på en favoritplats eller kanske ett porträtt på dina barn eller familj. Kontakta mig för mer info. [email protected]

Gillar

Kommentarer