Konstrundan 2018

Nu är det dags igen för tredje året i rad, Konstrundan på Kungsholmen!

I årets runda på vår kära holme kommer

15 professionella yrkesarbetande konstnärer & konsthantverkare delta.

"Konstrundan berikar Stockholms stads kulturliv"

Årets runda har erhållit kulturbidrag från Stockholms stad, med motiveringen att konstrundan berikar Stockholms stads kulturliv.

12 broar


Vi som står bakom Konstrundan på Kungsholmen, är den ideella föreningen 12 broar. Vi vill att konstrundan på Kungsholmen ska engagera både verksamma Gallerier, Ateljéer såväl som samhälle, företag och samlingslokaler där folk möts. För att bygga broar med hjälp av konst och kreativitet.

Konst är ett "språk" som når över gränser och samhällsskikt.

Vi vill göra Kungsholmen till Konstholmen.


Läs mer om 12 broars verksamhet här


”Value", olja, Nkna Björk. Visar konst på Courtyard samt Bergsgt. 59, plats 11

Vacker utställningslokal

I år fick vi än en gång förmånen att ställa ut konst i den vackra och öppna foajén på Courtyard by Marriott, Kungsholmen.

Även andra lokaler har öppnat upp för konstrundan Möteskontoret på S:t Eriksgatan och Fridhemskyrkan lokal.


Fridhemskyrkan samlingslokal är som gjord för ett Galleri. Stora vackra ytor och vita väggar. I år kommer vi att vara fyra konstnärer i lokalen.

Konst och kultur kommer att genomsyra Kungsholmen hela helgen! På Fridhemskyrkan är Konstrundan öppet lördag den 15:e mellan 11-16, men även på kvällen kan du göra ett besök och njuta av både konst och musik och film, "for the love of Art" som öppnar 18:30 och pågår fram till 23:30, som arrangeras av Fridhemskyrkan.. På söndag den 16:e är det konstrundan igen och öppet mellan 11-15.


BESÖKS-TIPS!

Besöker du kanske rundan för första gången rekommenderar jag er att först komma till samlingsutställningen på Courtyard och se årets utställares verk, sedan greppa en broschyr med karta, eller se kartan här ovan i bloggen, gå sedan upp till Bergsgatan och se de utställare som finns där, promenera sedan ner till Chapmansgatan och sedan S:t Eriksgatan. När du besökt samtliga utställare har du säkert blivit hungrig, då kan jag rekommendera, Björks bar & restaurang, Courtyard by Marriott.


Välkommen!

Fri entréGillar

Kommentarer